tiistai 1. huhtikuuta 2014

Aprillia

No niin. Nyt sitten aprillasin itseäni.

Laitoin mielestäni syksyllä itselleni tarkat muistiinpanot istutuksistani. Niitä etsin, jotta tietäisin, että mitkä kasvit ovat suurimmassa vaarassa jäädä kaivurin alle.

Löysin listan ostetuista kasveista. Ja tarkkojen muistiinpanojen sijaan löysin muutaman hataran merkinnän siitä, mihin alle puolet sipulikukista on upotettu. Jep. Aprillia vaan itselleni.

En myös nähnyt syksyllä luultavasti tarpeeksi vaivaa kuoppien kaivamisessa, nyt sitten jännään nouseeko kaikista paikoista mitään. Eniten kasvua näkyy nimittäin niissä kohdissa, joissa on sipulikasveja, jotka ovat olleet paikallaan jo vähintään kaksi talvea. Onpa jotain jännitettävää.

Harvoin harmittelen asioita, joita en ole ostanut. Kasvien suhteen tilanne on toinen. Harmittelin pitkään talvella, että miksi en ostanut valkoisia helmililjoja. Onneksi kuitenkin sain niitä. Tosin ruukussa. Ovat nyt yli viikon olleet kynttilöiden paikalla ulkona kynttilälyhdyn sisällä.


Suojassa ja kuitenkin viileässä kukinta on etenee hitaasti. Sepä sopii minulle. Nämä voisi kyllä sitten merkitä johonkin ylös, kun kaivan ne maahan.

Nyt sää aprillaa. Sataa lunta.

6 kommenttia:

 1. Enhän minäkään muista mihin istutin sipuleita, vaan lunttaan siitä kuvallisesta kortista, mikä on sipulien mukana. Kirjoitin niihin mihin kohtaan syksyllä istutin. yllätys olikin lukea, kun en yhtään muista enää, mistä niitä pitäsi nousta :)
  Ihania nuo helmililjat, viime keväänä löysin niitä ikeasta halvalla. Onkohan nekään selvinneet talvesta, kun laitoin ne penkkiiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun helmililjani ovat nyt enemmän vaaravyöhykkeessä. En ottanut niitä sisään ja yön 8 pakkasastetta ei tehnyt hyvää.

   Poista
 2. Tiedänpä mäkin tunteen :) Mulla on mm. soilikin siemenet hukassa, hyvässä tallessa jossain. Nyt on hyvä aika laittaa ylös, mitä sipuleita pitää syksyllä istuttaa lisää - niin, ja laittaa muistiinpanot taas hyvään talteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä tallessa ovat ne kuuluisat viimeiset sanat. :)

   Poista
 3. Sipulikasveilla vanhat kasvustot nousevat huomattavasti aikaisemmin kuin edellisenä syksynä istutetut. Älä siis huolestu, kyllä niitä aprillikukkasiakin vielä ilmestyy ;)
  Ihanat helmililjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltan sitten vielä odottaa aprillikukkasia. Kiitos lohdutuksen sanoista!

   Poista