perjantai 21. maaliskuuta 2014

Puun siirtoon neuvoja?

Viime vuonna tein aika paljon työtä, kun mietin, mihin paikkaan haluan omenapuun. Pitkään mietin sopivaa paikkaa. Mietin myös sitä, että yksi puu tulee lähtemään (kuvassa taustalla) ja sen paikalle tulee terassi. Puu olisi juuri sopivassa paikassa.


Kesällä omenapuu sai viereensä pari kärhöä ja syksyllä näiden lähelle tuli myös tulppaaneja.

Ja pian meillä alkaa autotallin rakentaminen. Joka tarkoittaa sitä, että puu tulee olemaan liian lähellä kaivuria. Jos siis sen haluaa säästää, kuten myös kärhöt, pitää ne ehkä kaivaa pois.

Eka ajatus oli, jotta *¤%/&"% (kuvastaa kiroilua). Hirvee homma kaivaa käsipelillä savimaata ja sitten kaikki työ menee vähän niin kuin hukkaan.

Mutta onko siis mitään mahkuja pelastaa omenapuu? Oletteko paljon siirrelleet puiden taimia?

4 kommenttia:

 1. No, enpä ole puita siirrellyt, mutta marjapensaita kylläkin. Ekan siirtokesän ovat puskat murjottaneet, mutta toipuneet sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en tapa mitään. Ehkä pakko kuitenkin kokeilla. Puu voi olla joka tapauksessa entinen.

   Poista
 2. Jos olet viime vuonna tuon istuttanut, niin eivät juuret ole varmaan hyvin kauas kasvaneet. Mahdollisimman ison paakun kanssa varovasti kaivamaan, kun routa on sulanut. Tietysti uudella paikalla kuoppa valmiina ja siinä hyvät mullat. Hyvin se onnistuu, varsinkin jos kasvu ei ole lähtenyt käyntiin.
  Kaivurimiehet ovat yleensä taitavia, jos se nyt ei ole ihan rakennuksen kohdalla, eikä jää sen seinän viereen, niin voi kokeilla suojata sitä rakennustyön aikana laudoilla tms.
  Ei olla omenapuita siirretty, vain koivuja ja kuusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan sen pelastettua. Kaivurimies kävi jo arvioimassa tilanteen. Ja kertoi, että sen verran lähellä on kaivurin kääntösäteitä, että kannattaa pelastaa puu, etukäteen. Kiitos vinkistä!

   Poista