maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kevätkuukausi

Olen ollut pitkään hiljaa blogin puolella. Onneksi moni muu kirjoittaa, kiva silti käydä lukemassa, vaikka kommentointi olisikin ihan satunnaista.

Oma hiljaisuus alkaa ehkä tästä loppua pian, sillä siemenpusseja on alkanut ilmestyä kotiin. Samoin multaa. Ja erinäisiä maitotuoteastioitakin tulee taas pestyä ja laitettua sivuun, kun näyttävät niin hyviltä istutuspurkeilta. Tosi monta hyvää suunnitelmaa on jo syntynyt, mutta samalla vähän realiteetit voivat karsia jotain. Meillä tulee olemaan luultavasti piha osittain kesällä ihan myllätty, kun myös uusi autotalli tulee vanhan paikalle. Silti uhmaan tätä pihaprojektia, aloittamalla oman keväisen kasvattamisen. Ihan pian jo.

Luulin jo, että kaikki siemenet ovat kasassa. Tomskut ja basilikat, pavut ja salaatit. Kunnes muistin, että kosmoskukat olivat hankalia kotiloiden syödä, joten niitäkin piti vielä ostaa. Esikasvatettavia on siis tulossa taas liikaa tiloihin nähden. Kuvan kosmoskukka tosin kukki vielä syyskuussakin, joten toivon, että vaiva myös palkitaan. (ellei hermo mene purkkeihin sitä ennen)


Ihanaa maaliskuuta. Se on kevätkuukausi täällä jo. Kumma vuosi, kun tammikuussa löytyy suppilovahveroita ja helmikuussa löytyy lämpimimmästä kukkapenkistä tulppaanin piippoja (tosin vain kaksi, mutta silti!).

Haravoimaan ei vielä pääse, kun taivaalta satoi jotain valkoista töhnää ja maa on märkää ja osittain jäistä. Joitain pihahommia voisin jopa aloitta kohta, kunhan jäätikkö pihalla vähän pehmenee. Saattaa oksien leikkaaminenkin tuntua mukavalta vaihtelulta, kun juuri muuta ei pääse vielä tekemään.

4 kommenttia:

  1. Kevät jo vähitellen tulee. Valoisuus on lisääntynyt mukavasti. Saa nähdä tuleeko mitään takatalvea, vai mennäänkö tästä suoraan kevääseen.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Pitänee viikonloppuna harrastaa myös tuota mukavaa touhua.

      Poista