tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tomaattihautomo

Kun kaikki on pihalla vähän rempallaan. Rikkaruohojen valtaamaa ja niin edelleen, on kaikki edistys aina upeaa. Eilen mieheni toivoi, että tomaatit tulevat vielä saamaan vähän väriä niskaan tämän kesän aikana ja mieluiten ulkona. Pientä aavistusta kypsymisestä on havaittavissa.


Niinpä viljelylaatikko sai vähän kehyksiä ympärille.  Homma eteni tosiaan selkäni takana, siis kirjaimellisesti. En tiennyt projektin alkaneen, kun puuha oli jo käynnissä. Joten ennen kuvia ei ole.

Vanhat ikkunat pääsivät nyt käyttöön. Ja tuuletuskin pelaa.


Katto on irtonainen, joten voi säädellä tuuletusta lisää. Ja toisaalta päästää vaikka lämpimän sateen sisään. Ihan tiivis katto ei kyllä ole, ehkä hyvä niin. En tiedä auttavatko lasit kuinka paljon kypsymisessä. Toivottavasti ainakin öisin pitävät vähän sitä lämpöä tasaisempana.


Ainakin tomaatteja on raakileina useita kymmeniä. Sellainen hautomo tällä kertaa. Rakentamisen tuoksinnassa taisi kuitenkin irrota vain pari raakiletta. Sen nyt kestän.

6 kommenttia:

 1. Kyllä tuo varmaan auttaa pitämään yölämmön korkeampana ja kypstyttämään tompsuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraan kehitystä mielenkiinnolla ja toivon ehjiä kypsiä tomaatteja.

   Poista
 2. Eipä mulla vielä edes punerra, vaikka ovat muovihuoneessa. Kyllä tuosta on varmasti apua, ei tuuli pääse niin kovasti puhaltamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että on apua. Tuo pieni oranssihtava vivahdus alkoi ihan yllättäen ja nyt alkaa samaa näkyä vähän muissakin. Myös leikkaan latvat ja karsin lehtiä nyt innokkaammin.

   Poista
 3. Kyllä tomaatit nyt nauttivat lämmöstä, lasit antavat niille paljon lisälämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa tulla selkeästi enemmän punnerrusta. Ja maistiaisia on saatu.

   Poista