tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen kärhöni kukassa

Ei ole tällä tontilla nähty kukkivaa kärhöä ikuna. Joten kun eka kukka oli avautunut meidän ollessa lomareissulla, luulin kukan olevan jo rupsahtamisvaiheessa.

Ei se ollutkaan.

Pitäisi kuitenkin ensin ihastella kukkivana ja sitten hankkia. Eikä impulsiivisesti taimimyymälässä tihrustaa jotain haalistunutta kukkakuvaa ja tehdä ostopäätös sen mukaan.
No onhan toi toisaalta ihan viehättävä ja saa jäädä paikalleen. Taustalla kasvaa saniainen. Maata kovasti paranneltu istutuskuopasta. Vierellä kasvaa pieni uusi omenapuu. Visioni on, että kasvaessaan kärhö (oikeastaan kärhöt) ja omenapuu tulevat hyvin toimeen. Visiot ovat visioita ja todellisuus sitten näyttää, mitä käy.

Tämän Clematis x diversifolia 'Aljonushka' - kärhön kaverina on keväällä kukkiva kärhö Cecile, josta en vielä tiedä, miten hänkään tulee keväällä viihtymään. Kastellut olen tänä vuonna istutettuja (sekä omenapuuta että kärhöjä) suurinpiirtein viikon välein, jos ei ole sattunut satamaan sopivin väliajoin. Onneksi on myös ajoittain satanut.

Minulla alkaa kohta arki. Ja ehkä saatan jopa aktivoitua sen vuoksi blogistaniassa.

6 kommenttia:

 1. Oi, minusta nuo nuokkuvakukkaiset kärhöt ovat kaikkein kauneimpia!

  VastaaPoista
 2. Ihana on tuokin kärhö. Kaikkihan ne on aivan ihania, varsinkin isompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vielä aika pikkuinen, mutta ei tule kasvamaankaan kuin parimetriä pitkäksi.

   Poista
 3. Blogistaniassa onkin ollut pienoista hiljaiseloa. Kivempi kesällä onkin ulkona touhuilla kuin sisällä koneella notkua. Paitsi tällaisina "kesäpäivinä", kun ulkona on vain 10-15 astetta lämmintä päiväsaikaan. Piti etsiä takki päälle, kun oli niin kylymä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tullut tehtyä kaikkea muutakin kuin tietokoneella istuskeltua. Kesäpäivissäkin on eroja, lämpotilan suhteen siis.

   Poista