lauantai 17. marraskuuta 2012

Haaveita kesästä

Muistiinpanoja itselle vuodeksi 2013. Kerää siemeniä tästä unikosta isän pihalta.


Ilman kuvaakin tämä pitäisi olla ihan helppo muistaa, koska siellä ei muita unikoita kasva.

Marraskuu tuntuu blogissa ja huomaa sen muutenkin. Pimeä on töihin lähtiessä ja töistä tullessa. Vielä olisi haravoitavaakin pihalla. Aina valoisalla on tuntunut olevan muita kiireitä, jos sää olisi haravointia suosinut.

Olen lukenut muiden blogeista, miten mahtavia määriä sipulikukkia ovat istuttaneet. Nyt iski kateus.  Muista siis ensi syksynä tavoitella jotain tälläistä. Tulppaanimerta. Tosin kuva on otettu Alankomaissa Eftelingin puistossa 1.5.2012, jossa on ehkä pari puutarhuria vakkaristi töissä.


Tänä vuonna tein tosin oman ennätyksen. Kaivoin maahan / istutin syksyn aikana ehkä noin 40 eri lajia pihallemme, eri aikaan kukkivia sipulikukkia ja myös muutamia juurakoita. Näiden lisäksi kesän aikana pihaan on vaivihkaa tullut vähintää 10-20 eri perennaa. Saatuna tai ostettuna. Toivon totisesti, että piha näyttää keväällä ja kesällä täydemmältä ja värikkäämmältä kuin viime vuonna.

Tästä johtuen, siis värien hakemisesta, on alkanut tulla myös mieleen myös käyttää vihreää: havuja ja heiniäkin ehkä joskus mahdollisesti pihalla. Ihan sen takia, että näin syksyllä piha alkaa muuten muistuttaa mutavelliä. Ei savinen harmaanruskea ole kovin ihana väri. Vihreä olisi kauniimpi. Tässä siis riittää projektia vielä monelle vuodelle.

Ihmettelen myös sitä, että kovin pahasti ei ole kyllästyminen tähän iskenyt. Sellainen kun on minulla tapana. Ensin innostua jostain ja sitten lopettaa jossain vaiheessa kuin seinään. Sitä odotellessa ehkä ehdin tuota pihaa laittaa kauniimmaksi.

3 kommenttia:

  1. No olethan sinä ahkeroinut,ensi kesänä näyttää varmasti jo tosi mukavalta:) Samat ajatukset on mullakin,postasin just yön pimeinä tunteina tuosta havujen tärkeydestä etenkin tähän aikaan vuodesta:) Saattaa olla,että kun olet puutarhanhoidolle antanut pikkusormesi,kyllästyminen ei iske ikinä;) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Juu ei tähän kovin vähällä kyllästy! :D Koukkuun jää heti kertaheitolla, aina tekee mieli lisää ja lisää. Ja onhan tuossa 40 lajikkeessa jo aika paljon, ei tainnu mulla tulla laitettua niin montaa eri sorttia. Mut tulppaanit ne on parhaita. Sen tajusin vasta viime keväänä, kun eihän ne pari tulppaania siellä, täällä miltään näytä. Niitä pitää olla paljon! ;)

    VastaaPoista
  3. Osaankohan minä termistöä kunnolla. Ne minun "lajini" tarkoittavat sitä, että kun istustan kahta erilaista narsissia maahan, siitä tulee kahta erilaista eikä vain yhtä eli narsisseja. Kevätkukkijoita pihalla on ollut maltillisesti. Samoin kesäkuun kukkijoita ( ja myönnettäköön että myös ja heinä-ja elokuun kukkijoita).. Joten kevääseen ja alkukesään halusin väriä usempaan eri paikkaan. Joten tulppaaneja on laitettuna muutamia kasvitieteellisiä eri lajikkeita ja sitten aikaisia ja keskiaikaisia ja myöhäisiä eri paikoille. En oikein vielä tiedä, että miten tämän vedenpaisumuksen jälkeen sipulikukat kestävät hengissä, varsinkaan meidän takapihalla, joten toivottavasti edes jossain päin pihalla kukkii.

    VastaaPoista