sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Viimeisiä

Pihan viimeisiä kukkijoita on daaliat ja kehäkukat ja myskimalva ja pari vuodenajasta erehtynyttä yksilöä siellä täällä. Ehkä jonain vuonna syksyllä pihallani kukkii jo jotain muutakin.
Viimeiset daaliat ovat ihan raukkoja. Värit jo haaleina. En kuitenkaan ala säilömään mukuloita, kun ei ole niille säilytyspaikkaa. Kuitenkin viimeistään jouluna joku luulee jääkaapissa Daalian mukuloita joksikin uudeksi eksoottiseksi ruuaksi ja pilaa kaiken säilytyksen.

Alennukset ovat alkaneet. Luulin viime viikolla, että kaikki kevät- ja kesäsipulit ovat jo maassa. No, tänään kävin vielä kaivamassa sinne lisää markettireissun jäljiltä. Vielä parissa nettikaupassa olisi ale. Miten pystyn nyt päättämään, että se oli tässä. Vai pitäisikö vielä sortua. Onko jo liian myöhä liljaistutuksille III-vyöhykkeellä? Tietääkö kukaan.

Talvivalkosipulit ovat nyt kohopenkissä. Minulla niitä ei paljon ollutkaan, joten pääsin vähillä näin syksyistutusten suhteen. Kohopenkki tänä syksynä pelastaa tämän istutuksen, mutta jos kesä on kuiva, voi tulla ongelmaa kastelun kanssa. Täytyy nyt kokeilla näin. Kasvimaiden loppuviimeistely tältä vuodelta joko tulee tehtyä tai sitten ei. Osaksi onkin jo tehty. Enemmän tekisi mieli ostaa uusia sipuleita alesta lisää ja kaivaa uutta istutusaluetta uudehkoon penkkiin.

2 kommenttia:

  1. olipa kiva löytää taas upouusi mukavan oloinen puutarhablogi! mulla täällä V-vyöhykkeellä on kukkasipulien istutus vasta ihan aluillaan,pari laatikkoa odottelee maahan ja ruukkuihin pääsyä.Mitenhän lienee liljojen istutuksen kans,mullakin on yx pussillinen,mutta laitan ne kyllä ruukkuun ja kellariin,koska niissä on jo vihreää kasvua näkyvissä.

    VastaaPoista
  2. Tiina: kiva, että tulit vierailulle! Sorruin ale-ostoksiin ja kokeilen liljojen istuttamista. Jos eivät lähde, niin ei ole niin suuri taloudellinen menetys. tottakai toivon oikeasti, että keväällä ja kesällä on erilainen kukkaloisto tässä pihassa, mitä ikinä ennen. :)

    VastaaPoista