tiistai 30. maaliskuuta 2021

Vuoden eka

 Vuoden ensimmäinen puutarhakierros naapurin kanssa tehty. Kasvien ihasteluun meni aikaa ehkä alle minuutti ja muihin korona-turvallisiin kuulumisten vaihtoon sitten vähän enemmän aikaa. Puutarhan monissa osissa on vielä täysi talvi lumen määrän suhteen, kun taas joissakin pienissä alueissa alkaa olla kevättä.

Tuijan alla oli tänä vuonna enemmän lunta kuin joskus, sillä sinnekin eksyi muutama lumikolallinen lunta. Muistin talventähtien olevan hieman eri paikassa, joten tänään yllätyin iloisesti, kun keltaista näkyi ruskeiden lehtien seasta. Paikka on kesällä hyvinkin varjoinen, tähän aikaa vuodesta se saa iltavalon auringonsäteitä.

Se ensimmäinen kukkiva paikka meillä on usein kakkakaivon viereisessä kukkapenkissä, mistä otin myös edellisen postauksen kuvat näistä samoista talventähdistä. Vielä alkuviikosta ajattelin, että sen päälle kolatut lumet eivät sula ennen toukokuuta. Taidankin olla väärässä, sillä eiliset vesisateet ja tämän päivän plussa-asteet tekevät ihmeitä. Lunta on, mutta puolet kasasta on vajonnut. Talventähdet siellä ovat ja krookuksetkin alkavat näyttää väriä. Sen sijaan lumikelloista muutama on tuonut esiin vain lehdet, kukkavarsia näkyy toistaiseksi vähemmän. Onneksi sentään edes pari kukkaa näkyy tai tässä tapauksessa nuppua. Jostain syystä tästä nupusta tulee mieleen sammakonpoikanen.Ja siinä ne olivatkin. Tämän puutarhakierroksen kasvit. Takapihalla on tosin jostain paikasta jo sulamassa, mutta sinne päästääkseen pitäisi saappaissa olla pidemmät varret. Meillä on etupihalla kevät ja takapihalla kevättalvi.

14 kommenttia:

 1. Meillä on huomattava ero ylä- j alapihan välillä. Yläpihan kukkapenkit ovat sulat, ainakin 90% on ilman lunta ja taas alapiha on vielä täysin lumen peitossa. Ehkä sulamista on tapahtunut juhannukseen mennessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen toiveikas ja veikkaan, että vappuna on lumikasat jo pieniä. Vaikka lumet sulavat, riittää niissä myös sulamista.
   Ihanaa, että noin suuri osa kukkapenkeistä on teillä jo ilman lunta.

   Poista
 2. Sinulla on kuitenkin siellä joitakin keväänmerkkejä. Viimeviikonloppuna mökillä kun oltiin ei näkynyt muutakuin jouluruusun nuppuja. Mutta mitä on nyt kun mennään torstaina.... Meillä on mökillä myös vielä paljon lunta pihassa ja puutarhassa. Notko mistä kaadettiin puu on sula maa. Mutta kuulemma kiurukin lauloi jos näin on se tietää pian kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen sanoin naapurille, että jouluruust eivät paljastu lumen alta vähään aikaan. Ja tänään illalla oli yhdestä jo yksi lehti näkyvillä. Nopeasti lumi hupenee, kun vauhtiin pääsee. Ehkä teilläkin pian.

   Poista
 3. Keväiset puutarhakierrokset ovat niin ihania löytöretkiä. Vähitellen paljastuu uusia aarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla ja illalla täytyy kiertää puutarhassa, jos muuten ei ehdi. Aarteita nuo kasvit ovatkin.

   Poista
 4. Ihania keväänmerkkejä jo siellä! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Siellä on sentään jotain noussut kukkimaan, minä en ole vielä löytänyt yhtään kukkaa - tosin usein lumikellot nousevat melkein varkain, kun on heille sopiva hetki koittanut.
  Puutarhakierrokset ovat mukavia hetkiä, kun kaverina on toinen asiasta innostunut. Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkin kasvit tosiaan yllättävät ja nousevat, kun niitä ei osaa odottaa. Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 6. Teillä on nyt kukkakausi korkattu :) Meillä on vielä kevättalvi, jos lumen määrää katsotaan. Sää on kyllä ollut oikein keväinen ja lumet ovat vajuneet hyvää vauhtia. Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakausi on korkattu ja nyt on niin ihanaa, kun uusia alkaa taas pilkistää lumen alta. Aurinkoista pääsiäistä myös!

   Poista
 7. Tästä se alkaa, kun kaikki ihanuudet vähitellen paljastuvat lumen alta!

  VastaaPoista