lauantai 16. tammikuuta 2021

Talvipäivä

Tänään(kin) on sellainen kunnollinen pakkaspäivä. Ei enää niin kylmä kuin päivä sitten, mutta ei niin lämmintä, etteikö saisi naaman huuruun. Tänään otin muutamia kuvia ulkoa, kun kerran pakkasen takia piti pukea talvivaatteet päälle, että tarkeni viedä villaviltit tuulettumaan. Mattojen puisteluteline on puiden kaadon takia keinun paikalla nyt tämän talven.  Keinu taas suojassa lumelta.


Lapsi on onneksi halunnut tehdä pihalle polkuja, joten pääsee hieman lähemmäs kasvimaata myös talvella. Samalla voi kurkkia, ovatko puiden ympärillä verkot kunnossa. Jänis nimittäin jättää jälkiä, eli ei se ole tätä tonttia unohtanut talveksikaan.

Onneksi tintitkään eivät ole unohtaneet meitä, käyvät lintulaudalla ahkerasti. En ole uutta lintulautaa hommannut, vaikka laudan ikkunat ovat tiessään ja laudalle mahtuu vain yhden päivän satsi siemeniä ja pähkinöitä. 

Lumi painaa puita, joidenkin puiden lumien pudotusreissu pitää tehdä lumilapion kanssa. Ehkä se pitää tehdä ennen kuin sää taas muuttuu plussa-asteiksi. Siis käsittämätöntä, että tällekin tammikuulle on meille luvattu plussalle menoa. En jaksaisi siitä aiheutuvaa liukkautta täällä.  Se olisi se maaliskuu, jolloin liukkaus tarkoittaa kevättä, tammikuussa liukkaus vain ärsyttää, eikä tosiaan tarkoita talven väistymistä. 

Talvi tuntuisi hankalammalta ilman kaikkea pientä, joka muistuttaa kesästä. Olen teen juoja ja tämän sampanjamansikkatee on ehkä yksi suloisimmista teelaaduista, jos saa tuon pienen ruusunnupun mukaan teesihtiin. Tanssiva Mango on ollut myös ihana.  Toisaalta juon noita teelaatuja myös kesällä. 

13 kommenttia:

 1. Minäkin olen meillä pensaita pelastanut lumikuormilta. Aikamoiset pakkaset täällä olleetkin. Siinä saa koiran kanssa aika nopsasti kävelylenkin tehdä, kun pakkasta on 25 astetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva koira taitaa nauttia 25 asteesta pakkasta. Harva ihninenkään. Lumikuormia tosiaan on nyt tullut.

   Poista
 2. Kerrankin on iloittava paksusta lumikerroksesta, sillä ainakin se suojaa puutarhaa näiltä paukkupakkasilta. Ja luonto on nyt myös niin kaunis. Meillä alkoi kolmas päivä -20:n merkeissä. Luvassa on kuitenkin leudompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveille tuli kyllä suojaa nyt. Leudommat säät helpottavat sitten ulkoilua.

   Poista
 3. Kauniit lumikuvat! Minäkin ruokin pikkulintuja, niiden touhuja on mukava katsella.
  Verkkojen kiertely kyllä kannattaa, täällä on ainakin jänöjen jälkiä ihan runsaasti verkkojen ympärillä.
  Tee ehdotuksesi jäi kiinnostamaan, pitää katsoa, jos sattuu kohdalle maistettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kaunista, näillä säillä. Jäniksistä jää nyt hyvin jäljet, joten pystyy näkemään niiden kulkureittejä. Vaikka juon paljob perusteetä, on nuo erilaiset (kesäisemmät) teet myös suosikkejani.

   Poista
 4. Ehkä söpöin tee ikinä! Kukahan on keksinyt ensimmäisenä laittaa ruusunnupun teesekoitukseen?
  Minusta on kiva kun talvella on lunta. Meillä saisi olla vähän enemmänkin, mutta kyllä tälläkin määrällä pärjätään. Pakkasta oli täälläkin. Useampi päivä meni -20 asteen tienoilla ja pari päivää hytistiin melkein -30 asteen pakkasissa. Nyt on enää viitisen astetta.
  Jänisverkot kannattaa kyllä käydä tarkistamassa aina lumisateen jälkeen. Ne peijakkaat huomaavat heti, jos jostain kohdasta pääsee verkkojen ohi herkuttelemaan. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunnuput teessä ovat ihanaa luksusta. Yritän varoa, ettei yhteen sihdilliseen osuisi kuin maksimissaan yksi ruusunnuppu.

   Verkkojen ympärillä täytyy joskua tamppailla lunta, jotta jänöt eivät pääse yläkautta verkon sisälle.

   Minä otan mielelläni lumen joulukuun-maaliskuun välissä. Ja sitten voitaisiin siirtyä jo pikkuhiljaa vesisateisiin.

   Poista
 5. Verkkojen tarkastusta on tehty täälläkin ja tiputeltu puuvartisten kasvien päältä. Nyt on hyvä sää ulkoiluttaa mattoja ja vilttejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkojen ympärillä joutuu jossain vaiheesaa varmaan tamppaamaan lunta. Hyvät pakkaset on moneen säähän.

   Poista
  2. Eikun moneen asiaan on hyvät pakkaset.

   Poista
 6. Pakkasta on tosiaan riittänyt, mutta onneksi tuli tuo suojaava lumipeite ensin! uutta kevättä odotellessa laitoin sinulle haasteen:) Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Vastailen siihen. Lumipeite suojaa nyt hyvin arkoja kasveja.

   Poista