tiistai 12. tammikuuta 2021

Puoli vuotta sitten

Puoli vuotta sitten oli heinäkuu. Ja kesä. Ja värejä. Ja kukkia ulkona. Ja valoa, vaikka olisi ollut pilvistäkin. Taisi olla sadettakin, mutta sade ei tullut lumena.

Meillä päin on kahtena päivänä tullut lunta siten, että ikkunasta on nähnyt hyvin paljon valkoista. Olen kahlannut lumessa, varonut liukkaita kohtia, joita lumen alta paljastuu. Ollut kaatumaisillani jo usemman kerran. Tänään lunta tuiskusi suoraan naamalle sen verran vauhdikkaasti, että pienet vesihörpyt sai pelkästään suun avaamalla auki. 

Instagramissa kiertävän haasteen vuoksi avasin koneen ja koneelta kuvia. Piti etsiä vihreä kuva. Eka tarpeeksi vihreä, joka satunnaisarpomisella tuli vastaan oli kesäkuulta tämä yllä oleva kuva. Eroa on väreissä tähän päivään.

Oli kuitenkin pakko kurkata, että mitä tein tasan puoli vuotta sitten. Silloinhan olimme bloggariystävä Katjan kanssa puutarharetkeilemässä. Tänään retkeilystä kävi tuolla lumipyryssä kävelyssä pelkästään työmatka kävellen kotiin. Kolme kilometriä tuntui hieman pidemmältä ja olin todella tyytyväinen, että minun ei tarvinnut kotona enää tehdä lumitöitä. Se olisi saattanut jo itkettää. 

Puoli vuotta sitten heinäkuussa oli kukassa laukka Miami, joita minulla kasvoi ekaa kertaa. Taustalla näkyvä tuoksumatara ei pysyy raikkaan, lähes limen, vihreänä läpi kasvukauden. 


 Puoli vuotta sitten minulla oli istutettavaa puutarhaan. Ja osa uusista kasveista saikin odottaa kottikärryissä ihan useamman hetken, ennen kuin ne löysivät oikean paikkansa.  Tai sitten ne tulevat seuraavana vuonna taas muuttamaan uuteen paikkaan. Siis jos hengissä ovat. Ja muistan, mitä ostin, mitä istutin ja mihin istutin ja miltä kasvien kuuluisi näyttää ennen kukintaa.


Onneksi seuraava vuodenaika on kevät ja pääsee taas pihalle pyörimään ympyrää ja tekemään loistavia suunnitelmia, ja sitten tekemään jotain ihan muuta kuin suunnitelmassa oli. Se voisi olla motto myös tämän vuoden puutarhakesälle,

Tänään nautin lämpimistä villasukista erityisen paljon (vaikka eivät ne sukat kaukana kesälläkään ole). Nautin siitä, että talossa on seinät, katto sekä lämmitys talviolosuhteisiin (vaikka viileää voi toki meillä olla tottumattomien mielestä). 

12 kommenttia:

 1. Hauska ja piristävä postaus. Kesäiset kuvasi toivat miellyttävän tuulahduksen kesästä, nyt ulkona pyryttää ja kohta pääsee koiran kanssa kahlaamaan kinoksiin.
  Ulkolenkin jälkeen on villasukat jalassa tehtävä tulet uuniin ja nautittava elävän tulen lämmöstä.
  Nyt mennään kylmää kohti, joten lumisuojasta olen iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tuli suojaamaan kasveja pakkaselta. Meillä juuri pakastuu kovaa vauhtia. Viime talveen verrattuna on hyvin erilaiset säät.

   Poista
 2. Kiva idea katsoa taaksepäin tässä kohtaa vuotta, kun tuuli ujeltaa ja pakkanen paukkuu. Nautitaan villasukista ja unelmoidaan pihan kukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus ennenkin katsonut kuvia puoli vuotta taaksepäin. Silloin huomaa sään, ilman, valon, kasvukauden muutokset hyvin selvästi.

   Poista
 3. Voi ihana kesä ♥️ onko tuollaista ollut joskus? Villasukat rules! Olit tosi reipas kun jaksoit kävellä. Mitähän siellä kottarissa on oikein ollut? Pitää tutkia juttujasi taaksepäin. Tunnelmallista tammikuuta lumen keskelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ollut läheskään sellaista myräkkää kuin Uudenmaan alueella. Lunta tuli, mutta ei yhtä runsaasti. Vaakatasossa satava lumi on aika harvinaista täällä. En itsekään muista kaikkia ostamiani kesän kasveja. Osa on jäänyt mieleen, mutta en oikein muista, mitä kasveja juuri tuolloin oli kottikärryissä.

   Poista
 4. Kiitos vielä kerran seurasta, oli mukava retki ja sattumoisin juuri eilen katselin samaisen retken kuvia. Villasukat on nyt tarpeen, minulla on juuri nyt kahdet päällekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sinäkin katsoit saman retken kuvia. Villasukat ovat tosiaan tarpeen nyt. Kahdet päällekäin on viisautta.

   Poista
 5. Puolen vuoden päästä ollaan jälleen kesässä! Minusta on kiva, että on lunta eikä paljas kurainen maa. Tosin maaliskuussa alkaa jo odottaa, että se sulaisi nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on mukavaa, se vain joskus tulee kerralla siten, että ei oikein liikkuminen onnistu. Meillä lunta tuli silti maltillisesti pääkaupunkiseutuun verrattuna.

   Poista
 6. Kessee kohti nyt männään. Valo lissääntyy päivittäin ja aurinko korkiimmalle nousoo. Kevät onkin mukavoo aikoo puutarhurille ja siirreltäviä löytyy miultakin. Villasukat on nyt tarpeen -29 ulukona aamulla mittarissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että valoa on ollut vähän enemmän kuin joulukuussa. Ensi kuussa alkaa olla viimeistään aurinkoisella säällä aurinkolaseille käyttöä. Kiva, että kesää kohden mennään.

   Poista