perjantai 19. huhtikuuta 2019

Akut latauksessa

Tämä pääsiäinen on minun osaltani akkujen latausta. Talvi on vienyt kaikkinensa energiaa ja joka ikininen kevät huhti- tai toukokuussa valon lisääntynyt määrä alkaa heikentää yöuniani. Nyt tämä univaje yllätti jo huhtikuussa, joskus vasta toukokuussa. Kesäkuuhun mennessä olen tottunut taas nukkumaan, vaikka valoa jostain kajastaisikin. (Meillä on pimennysverhot, mutta minulle riittää se pikkainenkin valonkaje vaikka avaimenreiästä.)


Onneksi on kuitenkin kevät ja valo ja kukat. Siedän univajeenkin, kun on se kaikki muu ihana. Mutta siksi on istutettava joka vuosi lisää pikkuisia keväisiä ilonaiheita puutarhaan, jotta kukista voi nauttia mahdollisimman pitkään. Aikaisesta keväästä alkaen. Pidän ihan mahdottomasta alakuvan pienistä krookuksista. En enää muista, mitä lajiketta nämä ovat, mutta niiden pinta on kuin maalattu vesivärein. Haluaisin näitä lisää, jos vaan muistaisin lajikkeen.


Vaaleat jouluruusut olivat aivan kukintavalmiina lumen alla. Tässä kukkii se komein jouluruusu, joka on jaksanut kukkia useamman vuoden putkeen. Vierellään kasvaa kaksi muuta joulukukkana saatua jouluruusua, joissa on tänä vuonna (useamman vuoden ovat tuossa olleet) ekat kukkanuput. Osa havuista on yhä paikallaan..


Kevätkurjenmiekat ovat avautumisen jälkeen aina auki, vaikka viereiset krookukset jo menisivät iltalevolle.


Ikkunan alla, talon lämmössä voisi luulla, että on jo kevät pidemmällä. Mutta tämä näky on joka ikinen vuosi yhtä ihana. Vihreää, jossa voisi uida, jos olisi mini-ihminen. Vuokkojen ja skillojen seassa.


Skillameri on minulla itseasiassa sellainen pikkupuro. Pitää tehdä jonnekin muuallekin tätä puroa.


Meillä on kuitenkin vielä lunta, ei paljon, mutta on kuitenkin. Lähes kaikki kukkapenkit ovat vapautuneet lumesta, paitsi omenapuupenkkini (ei kuvassa), johon romahti jossain vaiheessa talvea aika kasa lunta autotallin katolta. Se sulaa hitaasti.


On ihan hyvä kävellä kukkapenkkien lähettyvillä  katse alhaalla. Yleisilme on muuten vielä kovin ruskea.

24 kommenttia:

 1. Toivottavasti unesi kohenisivat. Minunkin uneni on yleensä ohutta, mutta viime aikoina olen ollut niin väsynyt, että olen nukkunut tavanomaista sikeämmin. Ihania kevätkukkijoita ja hurmaava tuo skillapuro! Onko tuossa purossa myös vaaleanpunaista sinivuokkoa? Näyttää tosi kauniilta. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purossani on mukana vaaleanpunaista sinivuokkoa. Ne ovat söpöjä. Ja myös lisääntyvät siemenestä.
   Luulen, että unet palaavat kyllä. Vapaapäivät antavat mahdollisuuden tasoitella unia.

   Poista
 2. Odotus ja tieto tulevasta tuo yllättävän paljon potkua. Vaikka vielä maa on kuolleen ruohon peitossa, alkaa sieltä jo pieniä piippoja pilkistää. Enää ei kauaa.
  Ihanan näköinen tuo vuokkojen ja sinililjojen meri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikkea pientä jo pilkistää kukkapenkeistä. Myös näin matojakin jo hereillä.
   Skilloja saisi olla enemmän.

   Poista
 3. Kerrassaan ihanan näköistä! Voisipa ihmisen ladata, sitä olen monesti miettinyt. Toivottavasti saat energyä nyt pääsiäisen aikana. Oletko kokeillut melatoniinia? Saan itse siitä apua nukkumisjuttuihin. Krookus voisi olla ruby giant, ihana on. Onnellista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin joskus laittaa pistokkeen seinään ja olla hetken latautumassa. Viime yönä sain 9 tuntia unta, jihuu. Melatoniinia käytänkin usein juuri toukokuussa, kun valoisan aikaan pitää mennä nukkumaan.
   Luulen, että pääsiäinen, hissuksiin tehtävät pihahommat ja ulkoilu auttavat latautumaan.

   Poista
 4. Ihana scilla-vuokkopuro <3 Kaikki muutkin kukkijasi ovat kauniita. Jouluruususi ovat varmasti tehneet kunnon juuristoa, minkä turvin jaksavat nyt kukkia joka kevät edellistä komeammin. Minun joululta säästämääni jouluruusuun iskivät kirvat. Karsin melkein kaikki kukat ja muutaman nuoren lehdenkin, jotta saisin mahdollisimman paljon kirvoja pois. Loput kukat ja lehdet huuhtelin perusteellisesti. Se on myös ollut yötä päivää ulkona, etteivät kirvat leviä muihin eteisen kasveihin. Aurinkoista, rentouttavaa pääsiäistä! Toivottavasti saat univajetta paikattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touvottavasti kirvaongelma häviää. Jouluruusuja voisin hommata parikin lisää. Ne ovat niin aikaisia kukkijoita.

   Univaje alkaa vähän kerrassaan varmasti taittumaan. Onneksi.

   Poista
 5. Ihana scillapuro ja siellä tuikkivat pinkit sinivuokot. Yleisilme on meilläkin vielä melko harmaa, mutta kyllä se viherrys tästä kasvaa. Varsinkin, jos välillä tulee sade.
  Tässä vaiheessa aurinko herättää tosi aikaisin. Aina ei auta verhotkaan. Kesän mittaan uni onneksi paranee ja talvella sitä sitten pitää tankata.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää pääsiäistä myös.
   Pieni tai isompikin sade tekisi täällä suunnalla hyvää. Sen verran on pölyä ilmassa. Antaisi myös joillekin kasveille hyvän lisäpotkun. Viime vuodesta huomasi, että ei kevätkukatkaan pidä liiallisesta kuivuudesta.
   Onneksi valoisaan taas tulee totttumaan ja unen laatu taas paranee.

   Poista
 6. Ruskeasta vihreään vaihtuminen tapahtuu nopeasti tätä vauhtia. Ihana kevätkukkameri tai siihen mereen johtava puro, tuohon voisi sukeltaa tai kellahtaa viereen ihastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tapahtuu nopeasti muutokset. Skillameri tai puro vihertää kummasti.

   Poista
 7. Ihana kevätpuro! Toivottavasti unikin palautuu pian kohdilleen. On tämä kevään valo kuitenkin ihana, vaikka herkkäunisiin vaikuttaakin. Minä olen onnekseni hyvä nukkuja, nukun aina ja missä vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät unenlahjat ovat arvokas ominaisuus.
   Valosta nautin silti. Ulkona on hienoa tehdä puutarhatöitä valoisassa.

   Poista
 8. Ihanasti kukkii jo kevätkukat. Meilläkin jo jottain pilikistellöö. Herkkäunisille on kevät haastavoo aikoo.
  Mukavoo pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pääsiäistä sinullekin!
   On ihanaa, kun kevätkukat puskevat kukkimaan heti, kun mahdollista.

   Poista
 9. Minäkin tykkään nukkua sekä pimeässä että viileässä. Kesäaikaan nämä eivät aina onnistu. Pihan ilme kyllä aika ruskea, mutta toiveikas kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa vuotta ruskea ei haittaa ulkona liikkueessa, kuvissa se näyttää tylsemmältä. Nopeasti sinne tännne ilmestyy vihreää.

   Poista
 10. Ihanaa kukintaa! Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Harmillista, että valo heikentää yöuniasi. Toivottavasti olet saanut nyt pääsiäisenä levättyä!
  Kerrassaan ihana tuo näkymä, jossa on vuokkoja ja skilloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen saanut levättyä. Ja on ihanaa, kun voi mennä todellakin omaa tahtia.
   Skillat saavat kauniin viherryksen aikaiseksi. Ja ne myös tuoksuvat ihanasti.

   Poista