maanantai 2. huhtikuuta 2018

Talvi

Yksi lempisarjoistani on Game of Thrones. Ei se ole kovinkaan väkivallaton sarja, mutta silti oikein viihdyttävä. Tänään minusta on tuntunut, että elän (valitettavasti) sitä tv-sarjaa livenä. Sarjaa tuntemattomille avaan sen verran, että erään pohjoisen suvun tunnuslause on: "Talvi on tulossa". Sarjassa talvi sitten tulee ja tuleekin rytinällä. Pisimmät talvet kestävät tuolla fantasiamaassa useamman vuoden. Ja silloin toistuu lause: "Talvi on tullut."


Tiedän, että himohiihtäjät nyt elättelevät toivetta, että Etelä-Suomessakin saisi hiihtää toukokuussakin. Minä en moista toivo. En myöskään halua elää mitään fantasiasarjaa livenä. 

Näin huhtikuun toisena päivänä olemme jo ehtineet tehdä yhdet lumityöt. Seuraavat ja sitä seuraavat lumityöt vielä odottavat. Hangille heittämäni tuhka on jo peittynyt syvälle sinne lumikasaan. Seuraavana on vuorossa loska. 

Päätin tänä vuonna valittaa vähemmän kevään odottelussa. Taidan päästä kuitenkin ennätykseen valituksen määrässä. 

Eilen lapset tekivät isäni pihassa lumiukkoa. Se ei ollut aprillipila.


Vertailukuvana tähän viime vuodelta, talventähti. Kuva otettu 2.4.2017.


Sellaisia talviaiheisia kuvia tällä kertaa. Näin keväällä.

28 kommenttia:

 1. Kyllä täälläkin ollaan aika valittavalla ja ihmettelevällä mielellä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennusteiden seuraamista on tullut tehtyä aika tiiviisti.

   Poista
 2. Ihan syystä tässä valitetaan, aika harvana vuonna on ollut lunta siinä määrin kuin nyt on.

  VastaaPoista
 3. Lunta on meilläkin, ikkunan alareunaan asti. Kylymiä öitäkin luvassa! Pittää sattoo lämmintä vettä, jotta lumet sullaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä vettä pitäisi tosiaan sataa. Teilläkin lunta on ihan riittävästi.

   Poista
 4. Valitusta ja kaipuun kyyneliä täälläkin :(

  Viime vuonna lumikellot ja jouluruusut kukkivat, no vuodet eivät ole veljeksiä. Toivottavasti tämä lumi vie sitä vanhaa mennessään ja paljon...paljon sitä on vietäväksikin ainakin meillä. Toukokuussa ei ole enää hiihdon aika vaan harava haluaa jo töihin!
  Olen Ullan kanssa samaa mieltä...lämmintä vettä nyt tarvittaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyneliä valutetaan.
   Vuodet ovat hyvin erilaisia. Tämäkin lumipyry olisi voinut siirtyä suosiolla joulukuulle. Sen verran jouluista tänään on ollut.

   Poista
 5. Noh, en tiedä lohduttaako tämä, mutta selailin viime vuoden puutarhapäiväkirjaani: kevät oli pitkä, pimeä, kylmä ja myöhässä, huhtikuun lopussa meillä oli vielä joka paikassa 10-20cm lunta, kesä ei tullut oikein milloinkaan ja heinäkuun puolivälissä satoi 14mm:n rakeita maan valkeaksi. Tänä keväänä on minusta aurinkoisia päiviä kuitenkin ollut ihan mukavasti. Ja jos tämä hirmuinen lumimäärä takaa lämpimän kesän, niin en enää valita mistään :D Sitä paitsi: lämmintä ja niitä vesisateita on jo luvassa ihan pian :) Kevät tulee! (jos ei hukuta sitä ennen :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kevät oli kyllä hyvin viileä, vaikka alkoikin lupaavasti. Oli myös viileä kesä. Toki toivon, että kaikesta tästä kylmyydestä ja lumesta me saisimme korvauksena lämpimän kevään ja kesän. Odottavan aika on vain välillä pitkä ja tuskainen.

   Poista
 6. Täällä en sanoisi että lunta olisi poikkeuksellisen paljon koko talven mittapuulla, mutta tähän aikaan keväästä taitaa olla melko poikkeuksellista, että on vielä reilu 20cm lunta. Mutta nopeasti se sulaa kunhan ilmat vähän vielä lämpenisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri paikoissa on selvästi erilaiset määrät lunta. Meillä lunta on ollut selkeästi paljon huhtikuuksi. Oli jo ennen näitä sateita useita kymmeniä senttejä ja nyt tuli noin 20 senttiä lisää. Toki kevät voi edetä sitten rytinällä, kun alkaa olla myös yöllä plussan puolella.

   Poista
 7. Samat tunnelmat on täälläkin. Toivottavasti nämä nyt olisivat viimeiset lumisateet ja keli oikeasti lämpenisi lähipäivinä. Hyvää huhtikuun alkua säästä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että huhtikuu olisi ihan oikeasti kevätkuukausi. Viimeiset lumisateet olisivat hyvä juttu tälle talvelle.

   Poista
 8. Toivottavasti emme toukokuussa silloin enään hiihdä ulkolumilla. Kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan toukokuulle vihreää nurmikkoa ja paljon kukkia.

   Poista
 9. Lumen määrä ei taida olla poikkeuksellista, vaan ajankohta. Harvoin täällä etelässä tällaisia lumimääriä huhtikuussa sataa. Kun vielä maaliskuussa oli kunnon pakkasöitä, ei edellisetkään lumet ole juuri huvenneet.

  Yhtään en kaipaa toukokuisia hiihtoretkiä ja yhdyn harmitteluusi lumipaljoudesta ja kevään hitaudesta. Toivotaan, että vihdoin tulee lämmintä ja lumi saa kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohtaa tässä kummastelenkin. Harvoin huhtikuussa kevät etenee näin lumisena. Onneksi on vaihtelua nyt sääennusteissa.

   Poista
 10. Kunhan ei white walkersit iske, niin ehkä tästä vielä selvitään :) Game of Thrones on myös minun suosikkini, tosin kirjasarjana, koska tv-sarjan katselun lopetin turhan väkivallan takia kesken. Olihan sitä väkivaltaa kirjoissakin, mutta jotenkin helpommin sulatettavassa muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat minäkin luin ennen kuin ryhdyin katsomaan sarjaa. Kirjat ja tv-sarja eroavat sen verran toisistaan alun jälkee, että eivät ihan tunnu samalta sarjaltakaan.
   Tänään aurinko ja tuuli toivat taas toivoa lumien sulamisesta.

   Poista
 11. Tämänpäiväisen sään perusteella uskon, että kunnon kevät on ihan ovella. Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se kevät kuitenkin tulla. Onneksi niin. Lumipenkoissa onkin vähän sulateltavaa.

   Poista
 12. Toivon mukaan ei tule samanlaista kevättä, mitä viime vuonna. Yritän pysyä positiivisena ja iloitsen jokaisesta pienestä askeleesta jonka kuljemme kohti kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä ei ole tullut vielä lämpölupauksia keväästä. Viime vuonna maaliskuussa tuli kyllä maa näkyviin, lämpö vain jäi puuttumaan. Iloita voi kyllä kevään merkeistä.

   Poista
 13. Tuo lumimyräkkä oli kyllä kauhea, kevät tuntui niin kaukaiselta. Onneksi uusi lumi ja melkein kaikki vanha lumi on jo sulanut pois :) Kyllä kevät tulee!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olen vakuuttunut, että kevät tuleekin. Onneksi ne lumet alkoivat sulaa nopeasti.

   Poista