perjantai 13. huhtikuuta 2018

Lumitilanne

Eilen laitoin kuvia lumikelloista. Niiden suhteen tilanne on yhä sama. 9kpl kukassa. Hieno tilanne, kun yksikään kukkapenkki ei ole kokonaan sula.

Tämän päivän lumitilanne on takapihan puolella vielä varsin valkoinen. Melkein tekisi mieli huokailla. Meillä on takapihan puolella rinnettä, mutta suurin osa rinteestä on tietysti pohjoiseen päin kuopassa, joten se ei sula samalla lailla kuin etelään päin olevat. Maasto takapihalla on muutenkin melko epätasaista.Kasvimaa on lumessa ja jäässä. Ja sitten niistä kohdin, joista lumi on sulanut, on jäistä ja vetistä.


Tuo ympyrän muotoinen ruskea esine on pata, jossa kesällä on ollut kukkia. Tuossa kohtaa on siis padan ja laatikon syvyinen kerros vielä lunta. Toisissa kohdin lunta on vähän enemmän ja toisissa kohtaa jo selvästi vähemmän.


Etupihalla aikaisin kukkapenkki on pian sula lumesta. Ehkä jopa jo viikonlopun jälkeen. Siellä on nyt kukassa pari krookusta, joiden lajikkeesta ei ole hajuakaan. Lumikellot kukkivat. Esiin ponnistaa tulppaanien, ukkolaukkojen, krookuksien ja pionien versoja. Ja toivon mukaan myös kevätkurjenmiekkojen sekä hajulaukkojen alkuja.8 kommenttia:

 1. Teilläkin näyttää tuota lunta vielä olevan. Onneksi sää on lämmintä jatkossakin niin eiköhän meidänkin puutarhat pian ole lumettomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lunta vielä riittää. Sulaa säiden mukaan. Vielä on yöpakkasia, joten ei pääse kaikista lumista vielä eroon.

   Poista
 2. Nyt on niin lämmintä luvassa, että varmasti sulaa pian! Ota kuva samoista kohdista viikon kuluttua - luulen, että ei ole paljoa silloin enää jäljellä. Vappupiknikille ei päästä nurmikolle, mutta terassit sentään kuivat ja lumettomat siihen mennessä ;)

  VastaaPoista
 3. Lumikellojasi ihastelemassa :) Kyllä se lumi viimeistään ensi viikolla sulaa kun on luvattu niin kovin lämpöisiä kelejä. Ja toivon mukaan emme näe sitä sitten hetkeen, huh. Kukat kukkivat siellä kauniisti silti, ihanat krookuksetkin sieltä pilkahtavat jo liloina. Onnellista ja sulaa kevättä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi tosiaan kivaa, ettei mitään takatalvea koettaisi. Ihanaa on alkaa tutkia kukkapenkkejä. Kovin monia lajikkeita ei vielä pysty bongaamaan. Kaikista kuitenkin ilahtuu.
   Ihanaa kevättä myös pikkuiseen puutarhaan.

   Poista
 4. Meillä on vasta tänään lähtenyt lumi hupenemaan puutarhasta.

  VastaaPoista