tiistai 8. maaliskuuta 2016

Yllättävät muistiinpanot

Tällä kuvalla toivon ensin hyvää naistenpäivää naisille!

 
 Kuvan hyasintit ovat sisällä toistaiseksi. Ostin ne, kun kerran niitä näin. Sillä ihan tässä viime viikolla tuli sellainen olo, että apua, istutin taas liian vähän hyasintteja syksyllä.

 
Tästä taas seurasi luonnollinen ketjureaktio minulle. En muistanut yhtään, mitä hyasintteja olen istuttanut ja mihin. En myöskään muistanut kuin muutaman sipulin, jonka olin maahan kaivanut. Tai no, muistan taas liiankin hyvin ne 40 kukkasipulia, joita en saanut tarpeeksi syvään ja joiden takia murehdin jo syksyllä ja murehdin uudestaan tammikuussa kovien pakkasten aikana. Niille olen jo mielessäni kaivanut RIP-kyltin.

Kaivoin muistiinpanojani, joissa kuitenkin oli suuressa osassa myös merkintä, mihin olen ne istuttanut. Paitsi muutamassa. Muistiinpanoissa lukee mm. Tulipa Brown Sugar, paikkana rusokirsikan juurelle. Muistan kyllä ihan varmasti miettineeni sen samaisen rusokirsikan juurelle myös papukaijatulppaaneja, joiden kohdalla paikkamerkintä on ihan tyhjä. Nyt ei raksuta yhtään, että ovatko ne papukaijat nyt noiden ruskeiden kanssa samassa penkissä vai jossain muualla.

Ja olen myös istuttanut 5 kpl hajulaukkoja, paikkana Sinne Tänne. Sepä vasta informatiivista. Oikein täällä onnittelen itseäni taas loistavista muistiinpanoistani.

Onneksi on myös iso joukko mm. krookuksia ja lumikelloja, joiden paikat olen merkinnyt sentään kukkapenkin tarkkuudella. Olen myös onneksi istuttanut talventähtiä, kirjopikarilljoja ja muita tulppaaneja. Myös pieniä tulppaaneja.

Löysin myös tiedon istuttaneeni sentään kolme kappaletta hyasintteja Blue Magic penkkiin, jossa kukkii myöhemmin erilaisia sinertäviä kurjenpolvia. Nyt vain toivon, että en mennyt pilaamaan siinä penkissä olevaa ihanaa näkymää, joka sisälsi viime vuonna lilan-pinkkejä esikkoja ja pieniä suloisia tulppaani Persian Pearleja ja kirjopikarililjoja.


Toivottavasti istutin ne siniset (?) hyasintit toiselle puolelle penkkiä (penkin ympäri siis voi kävellä). Jossain vaiheessa muistelen miettineeni, että noita Persian Pearleja mahtuisi tuonne enemmänkin. Niistä taas ei ole mitään merkintää muistiinpanoissani.

Kohta alkaakin olla se aika vuodesta käsillä, kun alan saamaan sisäisiä hepuleita niistä ajatuksista, että olen menettänyt jotkin kasvit tai pilannut jotain.

12 kommenttia:

 1. Kylläpä nauratti tuo "sinne tänne". Mitähän sinulla on mielessä liikkunut kirjastessasi noin informatiivisen istutuspaikan - kuten itsekin mainitsit. Syksyllä tuppaa usein olemaan jo vähän väsynyt kaikkeen istutustouhuun, joten merkinnät saattavat jäädä hiukan puolinaisiksi. Mutta onpahan sitten mielenkiintoinen kevät, kun pohdiskelee jokaisen mullasta putkahtavan kärjen nähdessään, mikä sekin lie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä kaksi mahdollista kohtaa, jonne laitoin niitä sipuleita. Ja muistan jopa senkin, että ajattelin kokeilla kaikkia eri kukkapenkkeihin, sillä kerran iskin 5kpl hajulaukkoja samaan penkkiin, yksikään ei noussut sieltä. Mutta kun muistaisi, että missä ne loput 3 kpl voisivat olla.
   Mielenkiintoinen kevät ja kesä tulossa tosiaan. :)

   Poista
 2. Tämä lumettoman ajatus on ihan tuskaa. Kun tahtoisi niin päästä näkemään mikä on selvinnyt hengissä ja mikä ei.
  Sun muistiinpanot on hyvät minun vastaaviin verrattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina luulen syksyllä muistavani paikat. Talvi tekee tehtävänsä ja muistista katoaa yhtä sun toista.

   Poista
 3. Mielenkiintoista on aina odottaa kevättä jotta näkee mitä tuhoja talvi on tehnyt kasveille. - Aina toivoo parasta, mutta tuhoja on kyllä joka talvi ollut. - Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhoja ei kaipaa yhtään, tai siis.. Kaipaan lehtokotiloiden joukkotuhoa. Siinä samalla voi sitten tulla myös kasvituhoja.

   Poista
 4. Sinulla on yllätyksiä tiedossa sitten keväällä, minulla myös, mutta pidän ylläreistä. Muistiinpanojen kanssa on tosiaan aina vähän niin ja näin. Ihastuttavia sipulikukkia ja esikkoja yhteensopivissa väreissä, voiko tuon kauniimpaa ollakaan edes? En usko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. On aina ihastuttavaa, jos kehut jotain kasviyhdistelmää. Sinulla nimittäin itselläsi on niitä vaikka kuinka paljon.

   Yllätyksiä tulee pian, en malttaisi odottaa.

   Poista
 5. Peukutan kovasti, että kevääsi on onnellisia yllätyksiä täynnä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sinullakin on niitä onnellisia kasviylläreitä tulossa.

   Poista