torstai 9. huhtikuuta 2015

Sinivuokon identiteettikriisi

Ollako sininen vai punainen? Kas siinä pulma. Sinivuokon identiteettikriisi on näköjään tämännäköinen.


Sininen on kaunis väri, kuten punainenkin, mutta tämän yksilön ääressä kumarruin tutkimaan myös muiden terälehtiä. Muissa en vastaavaa värien vaihtumista nähnyt.

On ihan uskomatonta, että nyt tapahtuu pihalla (mikrotasolla) vaikka kuinka paljon. Vasta oli yksi sinivuokko auki ja nyt ne avautuvat ihan kilpaa.


Penkit ovat kaikki vielä siivoamatta. En taida tulevanakaan viikonloppuna sitä ehtiä tekemään. Lumien sulaminen toi jopa pienen ahdistuksen päiväksi, kun tajusin, mikä homma taas paljastuu. Ja kuinka vähän aikaa on jne. Kaikesta omista kriiseilyistä ja siivoamattomista kukkapenkeistä huolimatta kasvit tulevat esiin. Toki turkinlumikelloista ei kuitenkaan noussut kuin yksi kukkavarsi, vaikka viidet lehdet pilkistävätkin maasta. Ehkä lisää kukkia ensi vuonna.


Puistolumikellolle on tehnyt krookus seuraa. Tämä krookus on ehkä edellisen omistajan peruja. Ei voi enää muistaa.Samoin nämäkin kerrotun lumikellon kaverina olevat krookukset. Tai todennäköisesti ei minun istuttamia, vaan niitä, joiden sipuleita kaivoin sammaleen seasta viime keväänä (kasvattivat vain lehdet) ja pelastelin kukkapenkkiin. Tai sitten omia istutuksia. En muista.


Kukilla identiteettikriisiä ja minulla muistiongelmia. Hyvin mahdutaan samalle tontille.

Saila Saaripalstalta joskus raportoi ahkeraan kukkivan AD/HD:n esikosta. Minullakin taitaa olla oma vilkas kukkija. Tämä yksilö kukki vielä myöhään syksyllä ja aloitti jo nyt, kun muutamat muut esikot vasta heräilevät.


Tuntuu ihan keväältä!

12 kommenttia:

 1. Ihania kevätkukkasia! Hauska tuo sinivuokon mutaatio :) Mielenkiintoista nähdä, onko se ainutkertainen, vai tuleeko niitä lisää ja miten tämä yksilö kriiseilee ensi keväänä ... Ensi keväänä turkinlumikelloissa on varmasti enemmän kukkia. Sipulit ovat ehkä olleet vielä liian nuoria.
  Hauska kuulla, että muillakin on samanlaisia muistiongelmia kuin minulla ;)
  Huikean kaunis tuo valkoinen krookus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistiinpanoistani löytyy joskus tosi täsmällisiä lajikenimiä ja mihin ne istutettu. Ja joskus lause, sipulikukkien sipuleita jaettu / siirretty. Eikä mitään muuta. Joten ne olivatkin informatiiviset muistiinpanot silloin. Täytyy merkata tuon mutaatio sinikellon paikka jotenkin ja tarkkailla sitä myös ensi vuonna.

   Poista
 2. Kaunista! Aloin siivoamaan istutusalueita sitä mukaa, kun lumet sulavat. Eipähän tule kiire, kun istutus työt käynnistyvät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen järjestys olisi ollut järkevää. Mutta enhän minä osaa asioita tehdä järkevästi.

   Poista
 3. Kauniita kukkia. Mulla on niin kova into aina pihapuuhiin, että siivoan sitä mukaa, kun jotakin lumen alta paljastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat kauniita. Aika pihapuuhiin taas vaihtelee. :)

   Poista
 4. Voi mitä kaikenlaisia lumikellojakin Sinulla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alkanut hankkia lumikelloja enemmän, kun ne ovat niitä ekoja kukkijoita.

   Poista
 5. Anopilla on iso sinivuokkopenkki ja siellä näkyy joukossa noita punertavia, jopa ihan vaaleanpunainenkin yksilö.
  Mulla on saaressa ahkera esikko, siinä on ollut näkyvissä punertavat nuput koko talven ja nyt se kukkii. Kyllä kevät on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä aikaiset kukat ovat ihania. Ja sinivuokoista värivaihtelut kauniita.

   Poista