maanantai 6. huhtikuuta 2015

Maan tasalla tapahtuu

Jihuu! Ekat oman pihan sinivuokot ovat auki. Eilen olivat nupussa.


Ekat auki olevat krookukset olisivat voineet ehkä olla nämä vanhat, mutta jänis parturoi näitä viikko sitten, kun satoi lunta. Näin tämän parturoinnin ja ei mennyt montaa sekuntia, kun oli jänis karkotettu naapurin pihoille tuhoa tekemään.Miss Vain krookukset ovat pienen pieniä ja niistä ekat ovat avautuneet.Jos en väärin tunnista, on tämä kirjopikarililjan alku. Missään muualla en ole näitä alkuja nähnyt, vaikka niitä pitäisi olla nyt pitkin pihaa. Tällä taitaa olla lämmin paikka, kun uskaltaa nousta jo näin korkealle.


Viime vuonna pelastelin anopin pihalta kerrottuja lumikelloja. Toin kotiin sellaisia, jotka viime vuonna eivät kukkineet paksun nurmikon seassa. Jos en väärin tunnista, on tämä yksilö nyt kukassa, yksi näistä, jotka viime vuonna eivät kukkineet.


Lumikellon suojissa on myös jokin pienen pieni hämähäkki. Isompia hämähäkkejä näin ulkona, olivat mansikkamuovilla lämmittelemässä.

Kevät tuntuu nyt edistyvän.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihania pikkuisia! Ihan kirjopikarililjan versolta näyttää, ne ovat tuollaisia hassuja koukeroisia ennen kuin oikenevat. Suloiset sinivuokot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri aukenevat sinivuokot ovat minusta suloisia, ne ovat silloin kaikista herkimmän näköisiä.

   Poista
 2. Ihania. Kiva tuollainen aniliinin värinen sinivuokkokin! Nyt vasta luin kaikki reissukuvauksesi, oli tosi mukavaa, kiitos kovasti. Kaunis paikka missä olitte. Minäkin huomasin hämyt tässä taannoin, en vaan kauheasti tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita aniliinin näköisiä sinivuokkoja meillä on ollut tässä pihassa jo ennen meitä. Ne ovat pikkuisen lisääntyneetkin. Reissussa oli paljon nähtävää. Kaunista ja erilaista kuin kotona.

   Poista
 3. Voi kun ovat kauniita kaikki! Täällä ei ole vielä tietoakaan kukista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat. Toivottavasti teidänkin lumet jo sulaisivat.

   Poista