sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Veden väri

Vesi on minulle tärkeä asia. Onneksi tänään ehdin pitkästä aikaa rannalle. Muistin kyllä myös samalla sen, miten järven rannalla asuessa aikoinaan, oli välillä ihan pikkuisen kylmä tuulen tuivertaessa.

Vesi näyttää aina niin erilaiselta. Ja väriseltä. Marraskuussa auringon vähän jo hiipuessa vesi voi näyttää kauniin seesteisen värikkäältä.
Tai hieman väreilevästi synkemmältä.Ranta näyttää marraskuussa värittömältä ja autiolta ja vesi on jotain mustan ja valon heijastumien välistä.Sama paikka kesäkuussa on värikkäämpi ja vesi lähes vihreää.


On vaikea välillä tajuta, että vesi on läpinäkyvää.

12 kommenttia:

 1. Vesi on todellakin ihmeellistä. Joskus siitä näkyy läpikin, mutta se myös heijastaa: välillä taivasta, välillä ympäröivää kasvillisuutta, auringonvaloa ja kuuta, josta se tekee kuunsiltaa... veden äärellä näkymä on aina vaihtuva. Ihanat kuvat, myös nämä marraskuun kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä marraskuussakin on ajoittain kaunista. Vesi on ihmeellinen. Onneksi tässä lähistöllä on paljon rantoja, joissa vettä voi ihailla.

   Poista
 2. Minäkin lenkkeilin tänään rantaan, vesi vaan vetää jotenkin puoleensa. Maa on jo valkoinen, mutta meri vielä ihan sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen, milloin täällä järvet alkavat jäätyä. Voi kestää vielä vähän aikaa.

   Poista
 3. Hieno huomio, että vesi on läpinäkyvää. Sen takia se kai onkin niin moni-ilmeinen, kun se aina heijastaa ympäröivää luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi luontoakin riittää hyvin monipuolisesti erilaista.

   Poista
 4. Vetipä minutkin vesi ja aurinko järven rantaan. Kauniita aallon värejä olet kuvannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin tajusin lähteä oikeaan aikaa. Asiaa helpotti myös lähistöllä ollut leikkikenttä, jonne yksi lapsista halusi.

   Poista
 5. Vautsi, kun hyviä kuvia vedestä ! Hienoja värejä olet onnistunut taltioimaan. Tykkään varsinkin ekasta ja vimpasta kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin ekassa ja vikassa kuvassa on sellaista, mistä tykkään. Kummasti vedestä voi löytää kuvattaa vaikka kuinka paljon.

   Poista
 6. Kauniita kuvia, ihanaista tunnelmaa. Liikkuva vesi on kyllä mahtava mielenrauhoittaja.

  VastaaPoista