tiistai 7. elokuuta 2012

Pientä satoa

Sadonkorjuu ei ole kovin runsasta. Ja puutarha on saanut olla aika omassa varassaan, kun kastelukin on hoitunut ihan taivaalta. Muutamia tomaatteja vasta napsittu suuhun. Bongaan kuvasta ainakin yhden kotilon kuoren.

Kohopenkissä alkaa vihdoin olla kasvua. Penkissä olleet pensaspavut ovat valottumuuden ja kotiloiden kurittamia. Sieltä tuli yksi keltainen papu ja kolme vihreää. :) Odotan jännityksellä ehtiikö ruusupapu tuottaa satoa. Sen kasvulle on ihan ihme virityksiä. Laiskottanut miettiä parempia. Kesäkurpitsan pari ekaa alkua mädäntyi, toivottavasti seuraavat kasvavat ihan kokonaisiksi. Ja ehkä jopa joku maissikin vähän jo kasvaa. Sadon saaminen tuskin tulee olemaan todennäköistä.


Kohopenkki näytti kesän alussa tältä. Kuva otettu lähempää ja toisesta suunnasta. Onneksi on mihin verrata. Ainakin nykyisin on vihreämpää. Ihan alussa, ja nytkin, on reikäisiä lehtiä niiden pienten kiusankappaleiden tekosia. Mutta ehkä pian on jotain satoa saatavissa.Sadosta olen kuitenkin tehnyt jo mangoldi+fetapiirakkaa, niistä mangoldeista, joiden kasvu epäonnistui. Ja punajuuri+fetapiiras oli myös hyvää. Oman maan siikli-perunoista on tehty jo pari ruokaa ja parin ruokaa niistä vielä saa. Nyt pitäisi vielä suojella muutamia satoja tuholaisilta.

2 kommenttia:

  1. Minä en ole vielä hennonnut mangoldia korjata, kun se vasta pääsi kasvuvauhtiin. Jurotti koko alkukesän. Perunaa on pitkästä aikaa ja se onkin hyvä. Saa edes jotain satoa korjata. Pinaatin kanssa kävi, kuten ennenkin. Se jo kukkii, kun vasta tajuan, että sitä voisi korjata.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se minunkin mangoldi vain jurotti, mutta pelkään, että öttiäiset sen syö, ellen itse sitä välillä napsi.. Mikä kotilopaljous taas olikaan. Laitan taas siitä pari kuvaa..

    VastaaPoista