sunnuntai 19. elokuuta 2012

Elokuun puoliväli

Kävin tänään kiertämässä avoimien puutarhojen pihoja. Oli niin kiva kuulla esittelyjä tai jutella kaverin kanssa, että kuvaaminen jäi, vaikka lupa kuvaamiseenkin olisi ollut. Oli kyllä hieno nähdä niin erilaisia pihoja, varmasti sekä tonttiensa että omistajiensa muokkaamia. Itse kävin kiertämässä neljä pihaa ja sain joitain ideoita ja myös joku vanha idea sai vihdoin mielessäni lopullisen silauksen. Kiva tapahtuma sateesta huolimatta. Ravintolapäivän sattuminen samaan päivään kruunasi päivän. Koska SaraGardenissa sai ravintolapäivän kunniaksi myös suuhunsa syötävää ja korville musiikkia. SaraGarden on muulloinkin auki, joten ei tarvitse olla erikoispäivä, kun siellä voi vierailla ruukku-tai kasviostoksilla.

Omalla pihalla kukkiikin jotain (kuvat eiliseltä, aurinkoisena päivänä otetut). Kesäkukkasekoituksesta kukkii osa, osan aluista saatoi kitkeä muka rikkaruohoina pois, joten muistilistaan itselleni, että suosi jatkossa yhtä kasvia yhdessä kohtaa, jotta oppii erottamaan rikat ja ei-rikat.Lähikuvissa kukat tulevat hienommin esiin kuin pihalla, sillä kauniit, mutta korkeat kehäkukat uhkaavat peittää näiden näkymisen. Aloittelijan moka.Kasvimaalla alkaa vihdoin ruusupavun kukkien tuoksu olla ihana. Mutta ehtiiköhän enää satoa tulla.

Pelkään myös, että kesäkurpitsasato ei ole niin runsas kuin voisi. Kukat ovat näyttäviä, kunhan niitä kurpitsojakin ehtisi kasvaa. Ja kotilot eivät heti niihin pikkuisiin kaivaisi kolosiaan ja mädännytä alkuja. Kurkku innostui uudestaan kukkimaan. Hassua. Saa nähdä mitä siitä seuraa.


Tomaatteja poimin jopa jo kaksi pientä kuorallista kerralla, eivät toki olleet ihan täysin pehmeitä, mutta parempi vähän raakana kuin jättää täysin kypsiä houkuttelemaan niitä kivoja ruskeita kavereita. Kuvassa OutdoorGirl.
Ja tyhmä kysymys.. Onko alla oleva kukka asteri? Ostin pari alkua naapurilta, en kirjoittanut ylös, koska kyllähän minä sen aina muistan. Niin.. Parissa kuukaudessa tuo pään kovalevy kyllä unohtaa kaiken. Muista kirjoittaa jatkossa kaikki muistiin. (Ihan vähän skeptinen toive.)
3 kommenttia:

 1. Niin tänään oli tosiaan puutarhapäivä, luin siitä lehdestä. Hyvän näköisiä tomskuja sulla kypsymässä. Mä olen niin huono kukissa, etten tunnista pinkkiä kukkaasi. Oletko kokeillut juottaa etanoille olutta ?

  VastaaPoista
 2. Minulla kävi kehäkukan kanssa sama moka. Unohdin sen loppukesän rehotuksen. Blogissani on kuva kehäkukan ja mangoldin muodostamasta pöheiköstä. Taitaa siinä mangoldi jäädä alakynteen.

  VastaaPoista
 3. Eija: Niitä ansoja kotiloille en ole viritellyt, kun kotiloita on hirveä määrä ja en tiedä, mihin niitä ansoja pitäisi eniten laittaa. Ferramolin kylvö on suht nopeaa, mutta kuluukin nopeaan. Tänä vuonna kotilot ovat voittaneet minut 100-0. Ensi kesänä uuteen taisteluun, heti kun lumet sulavat.

  Savea ja papuja: Oppiikohan tästä ensi vuonna jotain.

  VastaaPoista