torstai 12. heinäkuuta 2012

Kaksi omenaa ja neljä perunaa

Omenapuu, jota olen elvyttänyt, on elpynyt sen verran, että on tehnyt jopa kaksi omenaa. Toinen tosin on ihan surkea, toisesta voi saada maistiaisen. Mutta miten ihmeessä saan selville, että mitä lajiketta omenapuu on? Haluan puulle kaverin, että pölytys onnistuu jatkossakin, ettei olla riippuvaisia naapurin omenapuista. Omenapuu oli siis tontilla, kun tämä ostettin edellisiltä omistajilta. Muuton jälkeen oli niin kiire remontin kanssa, että pihaa ei pystytty edes vilkaisemaan (oli sateinen kesä, meillä pieni lapsi, mies remontoi ja minä opiskelin). Muuton jälkeen keväällä löydettiin pihalta hyvin jänön järsimä omenapuun jämä. Se sai vapaasti rehottaa tiukassa savimaassa useita vuosia ennenkuin viime syksynä päätin yrittää saada siitä omenoita tuottavan yksilön.
Pikkuisesta perunamaasta nostin eilen koemielessä pottuja. Ja olihan niitä siellä. Luulin, että Siiklini tekee vaan vartta. Nyt rauhoitan loput nostoilta, että saavat olla rauhassa kasvamassa. Oman maan peruna oli niin ihanan helppo pestä. Maku oli hyvä. Enemmän tässä kuitenkin riemastuttaa se, ettei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Tai pihaa kauemmaksi perunanhankintaan. Tosin ei näillä potuilla ei montaa ateriaa syödä, mutta kuitenkin.Ensimmäinen koe-erä sisälsi neljä perunaa.. ;)


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti joku puutarhuri tai omena-asiantuntija tunnistaa lajikkeen.
    Itse viljelemällä uusissaperunoissa jo säästää rahaa. Punnittin eilen pienen pussillisen Siikliä, niin se olisi maksanut 8,98. En malttanutkaan ostaa, ostin euron pussin vanhoja perunoja :D

    VastaaPoista
  2. Aika kova hinta Siiklillä. Täytyy siis varjella noita omia kasvatuksia.

    Omenapuu voi jäädä kyllä mysteeriksikin. Ristipölytyksen varmistusta varten on ehkä ostettava useampia uusia omenapuita.. Mutta mihin ne laittaisin.

    VastaaPoista