keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Kuvia aamuvalossa

Parina aamuna olen ottanut kuvia aamuvalossa. Vastavalo ja hajavalo, ja valo matalammalta, saavat jotkut kasvit esiin eri tavalla. Nyt näkyy paremmin väinönputki (kun ei sulaudu takana olevaan vihreään).


Tarhavaleunikko valokylvyssä.


Kurjenpolvi Orionin väri vastavalossa.


Kimalaisen aamutyöt.Laukka (mahdollisesti Ping Pong) omassa valospotissaan.Kärhökaaren varjot.Takapihalle tulevat varjot aamulla.


Lomalla on mukavaa, kun voi rytmittää eloaan välillä siten, että keskeyttää aamupalan, kun ulkona valo liikkuu hienosti. Ei tarvitse vahtia kelloa, että ehtii. Vaikka sitten loman aikatauluttumuuden jälkeen olen usein tyytyväinen taas arkirytmistä. 

12 kommenttia:

 1. Kauniit ja ihanat aamutunnelmat! Mukava katsella näitä aamuvalossa otettuja kuvia, kasveja valokeilassa ja muita ihania yksityiskohtia. Yleisnäkymätkin ovat tosi kauniita tuossa matalassa valossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamun valossa ei aina tule kuvattua. Onneksi aina joskus. Meille ei iltavalo oikein ylläkään, ainakaan kovin moneen kohtaan.

   Poista
 2. Ihania tunnelmia. Vastavalossa saa kivoja kuvia oikeaan aikaan vuorokaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastavalossa tulee joistain kasveista värit esiin ihan eri tavalla.

   Poista
 3. Lomalla on mukavaa ja se näkyy kuvista .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla on vähän eri tunnelma, voi rauhassa keskeyttää monet hommat ja siirtyä toisiin, jos huvittaa.

   Poista
 4. Ihanan hämyistä ja sait hienosti suomalaisen kesäaamun tunnelman kuviin. Tarhavaleunikossa hurmaava sininen väri💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa tulee hämyinen tunnelma, silmä toki erottaa muutakin.

   Poista
 5. Väinönputki on upea. Sain omastani viime vuonna muutaman siemenen talteen ja esikasvatin niistä muutaman uuden taimen. Linnut tykkäävät väinönputken siemenistä ja meinasivat ehtiä syödä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sait itsellesi väinönputken siemeniä. Minä en ehkä edes yritä saada siemeniä talteen, kun kasvi vie todella paljon tilaa meidän neliöissä. Vielä ei olekaan lintuja näkynyt väinönputkessa, enää se ei ehkä kuki, kun kimalaiset eivät pörrää siinä enää.

   Poista
 6. Ihania kuvia!
  Kameraa pitäisi ulkoiluttaa useammin eri vuorokaudenaikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein tosiaan kuvaa samoihin aikoihin. Helposti myös kuvaisi enemmän auringossa, vaikka se onkin haastava aika kuvata.

   Poista