lauantai 19. helmikuuta 2022

Helmikuun lumitilanne

 Ei ehkä ole mikään uutinen, että tänä talvena on puhuttu lumesta. Ja kolaamisesta. Ja meillä päin myös vähän aikaa sitten liukkaudesta, loskasta, aurauksesta jne. Takapihalla on nyt lunta. Meidän pallogrilli jäi keskelle pihaa. Se ei sieltä nyt irtoa ihan helpolla. Vaikka joskus olemme helmikuussa grillanneet tuolla grillillä ensimmäisen kerran. Silloin se on tajuttu syksyllä laittaa jonnekin, missä ei ole lunta.


Sama näkymä n puoli vuotta sitten elokuusta. Myös rikkinäinen sulkapalloverkko jäi paikoilleen. Nyt se on lumen painosta todella entinen. 


Takapiha saa lumikuormaa myös etupihalta. Sillä etupihalle ei kaikki lumi vain mahdu. 


Aika monet verkot on täysin lumen alla. Muutaman verkon luota pitää käydä tallomassa tai lapiomassa lunta. Jos se olisi huomisen missio. Alakuvassa on muuten lintujen juoma-allas, joka on kai noin metrinen. Se on suoraan kukkapenkissä ja tänä vuonna kukkapenkin kasvit ovat tuolla lumikasojen alle. Tuota kolan mentävää jälkeä pitkin on takapihalle kasattu jo lunta useita kuutioita. Takapiha on siis noin 1,5m alempana kuin tuo kukkapenkki, jossa on tuo lintuallas. Tämä lumi ei ihan ehti tästä haihdu.

20 kommenttia:

 1. Lunta piisaa nyt joka paikassa. Grillille voi olla pikkusen hankala nyt päästä🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinne täytyy nyt kai kieriä, ettei hupsahda hankeen lonkkia myöten.

   Poista
 2. Lunta, räntää ja loskaa on ollut nyt tarjolla ihan riittämiin helmikuun aikana. Toivotaan, että maaliskuu toisi ainakin hieman paremmat kelit.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kaivata jo aurinkoakin. Olisi ihan mukavaa saada useampia päiviä taas aurinkoa.

   Poista
 3. Totta tosiaan, lumimäärä on ihan hurja. Saa nähdä, olisiko jo laki saavutettu ja voisi kääntyä sulamisen suuntaan? Jussi ovat tehneet meilläkin jonkun verran tuhoa, verkot eivät riitä ja aina ei pysy perässä lapiohommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput ovat valmiudessa, nälkä tosin niilläkin.
   Lunta on taas.

   Poista
 4. Siitä vaan grillaamaan! Piknikpeitto vaan grillin viereen, niin voi makuultaan grillailla :D
  Meillä on tällä hetkellä 85-90cm lunta sellaisissa kohdissa mihin on saanut vapaasti sataa eikä ole kolattu tai tallottu. Etupihalla ensimmäinen kasa kolauslunta on jo sen verran korkea ja jyrkkä, ettei kolalla saa työnnettyä uutta lunta päälle. Piti aloittaa uusi kasa toiselle puolelle pihaantuloa ja osa lumista on heitelty lapiolla korkeampien kinosten päälle. Toivottavasti ei enää sada lisää lunta tänä talvena. Alkaa nimittäin jo kyllästyttämään tämä jatkuva kolan työntely. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on pitkästä aikaa viikonloppu, kun ei olla tehty lumitöitä. Niitä on useana viikonloppuna paiskittu (toki myös viikolla). Grillille meno on hieman haastavaa, ellei lainaisi jostain lumikenkiä. Mutta makuultaan saisi grillattua.

   Poista
 5. Lunta on teilläkin. Nyt taitaa olla melekein jokapuolella maatamme. Meillä lumet tähän pihhaan soppii, korkiit on kyllä kinokset. Taajamissa on hankaloo noitten lumien kanssa. Toivottavasti ei ennee saa lissee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut mielenkiintoista tämä lumen mahduttaminen. Omalla pihalla vielä pystyy kikkailemaan, mutta keskustassa kävelyyn/parkkeeraamisen täytyy varata aikaa aina uuden lumisateen jälkeen. Ei ikinä tiedä, onko omat reitit tallella, vai onko tien tukkona isot lumikasat.

   Poista
 6. Tavaroiden talveksi ulos jättämisessä on se hyvä puoli, että näkee helposti lumen paljouden. Ainakin lumesta, rännästä ja vedestä riittää juttua pitkäksi aikaa.
  Meillä sataa parhaillaan lunta rankasti. Pyryn pitäisi jatkua aamuun saakka, joten kolaushommat ovat taas edessä.
  Toivottavasti nämä lumikaaokset loppuvat tähän viikkoon ja maaliskuussa suunta vaihtuu kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt ulkona omat mittatikut, kun grillin tilannetta seurataan. Nyt tänään on lunta meilläkin tullut monella eri tavalla, vaakasuoraan, pyörteinä. Suoraan naamaan ja jne. Aamun voi aloittaa lumitöillä.

   Poista
 7. Eikun lisää lunta on taas tulossa taivaan täydeltä! Katoilta ollaan saatu myös kivasti tavaraa kukkapenkkien päälle, joten on turha odotella mitään varhaisia kevätpiippoja! Ollaan kyllä vahvasti kesässä, ennen kuin pihapiiri kukkii! Pallogrilli ja juoma-allas ovat kieltämättä aika söpöjä ilman jalkoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varhaisia piippoja ei täälläkään tule näkymään. Voisin kuvitella, että ekan pälvipaikan paljastumisen aikoihin osa pihasta vielä hukkuu lumeen. Ja vielä on matkaa pälvipaikkoihin.
   Meillä on pihakoristeina nyt kaikkea jalatonta

   Poista
 8. Joskus jää jotain ja sitten on vain odotettava kevättä että tavara lähtee irti maasta. No kyllä se teidänkin grilli sieltä on kohta grillaus kunnossa.
  Lunta on tänään tullut jo varmaan kymmenen senttiä ja lisää tulee. Voi mahon silmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli meilläkin lisää ma ja ti. Grillataan vasta vähän myöhemmin.

   Poista
 9. Yritin tänään kiskoa verkkoja ylemmäksi mutta ei toivoakaan, niin ovat lujasti kiinni maassa ja lumessa. Vähän hirvittää sillä lumen lisäksi jäniksiä riittää. Ehkä vappuna saa nähdä ekat piipot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jo ennen vappua näkisi jo kukkiakin. Lunta on hurjaasti, jäniksillä nälkä. Puut ovat syöntilistalla.

   Poista