sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Kuvia puolen vuoden takaa ja tämän hetkinen kupla

Puolen vuoden takaa taas pari kuvaa. Puoli vuotta sitten, 9.7.2021, on vehreä kesäpäivä. Kasvit olivat joko saavuttaneet lakikorkeutensa tai vielä kasvamassa. Paljon siis oli kukkapenkeissä korkeutta.Nyt olemme perheenä omassa kuplassa. Esikoisella on korona. Onneksi tauti on toistaiseksi ollut flunssan kaltainen. Kuopus aloitti samana yönä oksentamaan, kun esikoisen kurkku kipeytyi. Oli enää kotona yksi kotikoronatesti ja teetin sen esikoisella 1,5vrk:n kuluttua oireiden alkamisesta. Koska esikoinen oli tavannut enemmän ihmisiä. Esikoiselle tuli heti plussa, joka seuraavan päivän testin jälkeen varmentui positiiviseksi tartunnaksi. Esikoinen tiedotti kaikkia kavereitaan, joiden kanssa oli ollut lähiaikoina ja sieltä tuli muutama muukin positiivinen tartunta. Me muut olimme olleet vähäisillä kontakteilla. Ja silti kuopus on koko ajan negatiivnen, vaikka oireet vain lisääntyvät. Uudestaan jonotamme taas testiin pääsyä. Joka täällä on todella, todella hidasta räjähtäneen korontatilanteen takia. Verkkopankkitunnuksettoman lapsen kanssa takaisin soittoa päivystyavusta (ainoa keino saada testiaika) saa odottaa yli vuorokauden. Ja sitten testin saa noin yli vuorokauden päähän. Minä olen hyvin lieväoireinen, sain juuri ennen tätä hässäkkää kolmannen rokotteen ja sain siitä(kin) sivuoireet). Ehkä rokote suojaa tai sitten juuri tätä vastaan kehoni pystyykin suojautumaan. Puolisoni on koko ajan ollut oireeton.


Näin yrittäjänä karanteeni teettää töiden suhteen sellaisia isoja ja pieniä mutkia ja ehkä myös taloudellisia mietintöjä, joita on vain mietittävä. Vaikka pääasia on sillä, että selviäisimme tämän taudin mahdollisimman pienin terveydellisin vaurioin. Kuopuksen vaihteleva vointi on ollut toistaiseksi suurin huoli, onneksi on jo useita tunteja päivässä, jolloin vointi ei ole ollenkaan huono.


Täällä omasta koronakuplasta katsoo maailmaan vähän eri vinkkelistä. Tuntuu hassulta, että joillakin arjessa on toisten ihmisten kohtaamisia. Tai loppuvat lääkkeet hoituvat vain apteekkiin menemällä. Pieniäkin asioita taas osaa arvostaa, kun itse pääsee pois karanteenista. Ja sen kestoahan ei voi vielä tietää, riipppuu tuleeko talouteemme vielä lisää positiivisia vastauksia. Kuplassa on erikoista olla, kun tämä kulpa on vahvempaa eristäytymistä. Onneksi on puhelin. Me kulutamme aikaa kukin tavallamme. Mutta ei ollut yhtään huono asia, että ostin joulun jälkeen yhden 1500 palapelin ja lapselta löytyi edellisen vuoden joululahjaksi saatu korkkaamaton 1500 palapeli. Keskittyminen kirjoihin tai leffoihin on kuitenkin ollut aika huonoa, ehkä taustalla olevan pienen huolen takia. Minulla on kunto pysynyt kuitenkin hyvänä, joten ulkoilemaan olen päässyt.
Terveyttä vuodelle 2022! Ja olette mielessä, jotka olette koronan takia saaneet terveyteen tai talouteen tai molempiin iskuja. 

18 kommenttia:

 1. Voimia teille kaikille sinne koronakuplaan. Toivottavasti esikoisella sairauden oireet eivät pahene ja nuorempikin lapsista alkaisi jo voida paremmin. On varmasti monenlaisia tunteita, kun miettii, onko muilla positiivinen tulos mahdollisessa testissä, onko muuten sinua ja miestäsi testattu vielä?
  Kurjaa, että monin paikoin terveydenhuollossa on kuormitusta sekä testaamisessa että rokottamisessa. Paikkakunnilla ja alueilla on aika suuret erot näissä asioissa. Me saimme miehen kanssa kolmannet rokotteet hyvin sujuvasti ennen joulua, mutta jollain paikkakunnilla on toisin.
  Tsemppiä ja terveyttä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meitä muita on kyllä testattu ja menen itsekin toistamiseen vielä viralliseen testiin. Kuopus jo kyllästyi kotitesteihin, kun niitä ystävä toi lisää. Toivon, että lapsilla alkaisi pian helpottaa. Puolison kanssa kuunnellaan lasten yskän laatua koko ajan toisella korvalla.

   Poista
 2. Voi hyvänen aika miten raskas tilanne! Toivottavasti lapsesi paranee pian ja pääsee testeihin myös. Ennenkaikkea, että voisitte pian hyvin ❤️ Kamalinta kaikista kun lapset sairastaa. Kaikki isot huolet ja siihen päälle vielä taloudellinen puoli. Voimia kovasti teille❣️ Varmasti ärsyttävää kun joku kommentoi näin, mutta suosittelen kyllä verkkopankki tunnusten hommaamista jatkoa ajatellen, s-pankissa esim. Ilmaiset ja saa jo 7v tyyliin. Itse kyllästyin hankaluuksiin hoitaa lasten asioita! Miksi sekin tehty niin hankalaksi.

  Ihana kukkapenkki keinun luona 😍 Korkeus on hyvä!

  Olette ajatuksissa ja pidän täällä peukkuja paranemisille 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pankissa vasta 15v saa verkkopankkitunnukset. Eli sen takia tulee turhaa odottelua. Onneksi meillä on selvästi helpompi tilanne kuin monella muulla. Nyt vain näkyy kaikissa jonoissa tilanteen paheneminen.

   Poista
 3. Jaksamista koko perheellenne sinne kuplan sisälle. Toivottavasti toivutte pian ja ennenkaikkea vähäisin seurauksin.
  Itse sain 3. rokotuksen vähän ennen joulua. Mies sensijaan vasta 19.1., koska kunta lisää uusia aikoja tosi hitaasti. Ostin testejä kotiin siltä varalta, että sairastumme, emmekä pääse kauppaan. Viralliseen testaukseen aikojen saaminen on kiven alla. Naapureissa ja lähipiirissä ihmiset kaatuvat sänkyyn flunssaisina. Osalla flunssa on osoittautunut koronaksi. Tässä tilanteessa on vaikea ylläpitää positiivista mieltä, mutta yritetään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoli menee minulla aalloittain. Onneksi tällä hetkellä oireettomana pystyn tekemään osin etätöitä. Se saa illusiota aikaan normaalielämästä. Nyt tosiaan liikkuu korona vauhdilla ja sen lisäksi taitaa olla muutakin pöpöä liikkeellä.
   Lapset yrittävät hypätä myös omassa arjessa sitten liikkuuvaan junaan mukaan, kun oireet alkavat helpottaa / ovat muutenkin ohi. Omituista aikaa.

   Poista
 4. Isot tsempit teille! Toivotaan, ettei tauti mene kellään teissä oikein pahaksi ja toipuisitte nopeasti. Huoli on varmasti jatkuva riesa kun tietää, mitä korona voi pahimmillaan aiheuttaa perusterveillekin ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se huoli tosiaan on joskus päällä, jos lasten voinnissa tuleekin huonompi päivä. Helpottaa aina se, jos lapsilla on energisempi olo. Onneksi toinen lapsista alkaa olla voiton puolella.

   Poista
 5. Tsemppiä ja jaksamista sinne teille. Toivottavasti tauti pysyy aisoissa ilman pahempia oireita.
  Meillä on ainakin toistaiseksi säästytty koronalta. Toivottavasti kolme saatua rokotetta puree tautia vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa lapset jo olla voiton puolella. Ensimmäinen karanteeni näyttäisi purkautuvan perjantaina. Onneksi niin. Huolet alkavat pikku hiljaa väistyä.

   Poista
 6. Voi, voi, miten ikäviä uutisia sielläkin suunnalla! Jospa pahin olisi jo takana ja rokotteet suojanneet enimmiltä oireilta <3 Uskon, että tuollaisessa eristyksessä on haastavaa olla! Tsemppiä teille ja parempaa vointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa onneksi olla voiton puolella sairastaminen. Huolet alkavat väistyä sitä mukaa, kun lapset voivat paremmin.

   Poista
 7. Jaksamista teille sinne, toivottavasti alakaa helepottoo lapsilla ja ei ois teihin aikuisiin tarttunu. Myö suatiin kolomannet rokotukset joulun jäläkeen ja ei se taija ihan varmasti varjella tartunnalta sekään. On tiällä maaseudulla asumisessa se hyvä puoli kun suap olla kotona ja kontaktit on vähäset minnekkään, muuta kuin puhelimella. Kaupassa on pakko kerran viikkoon käyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas ei suojaa tartunnalta, sekään. Toki varmasti lievittää oireita. Minulla on työssäni kontakteja, lapsilla koulussa ja siihen päälle vielä pakolliset asioimiset. Emme varmaan tältä olisi täällä välttyneet seuraavien parin kk:n aikana.

   Poista
 8. Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin. Korona voi olla uuvuttava tauti vaikka sairastaisi kotihoidossa. Onneksi kevättä kohti mennään, valoa ja lämpöä. Tällä hetkellä kyllä näyttää sieltä että ihme on jos selviää ilman koronaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan oireiden suhteen hyvällä mallilla. Eka karanteeni loppuu huomenna ja viimeinen tiistaina. Ja lapset voivat jo paremmin. Helpotus.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. En ole päivittänyt tilannetta. Olemme ihan kunnossa jo.

   Poista