lauantai 26. syyskuuta 2020

Aikaa on .. vaihtelevasti

On yhtäkkiä aikaa. Odotan tietyn testituloksen saamista, joten kiire loppui kuin seinään. Sain pientä flunssaoiretta, joka on jo lähes ohi, mutta omaolo-sovellus käski testiin. Minähän kävin. Nyt olo on jo sen verran hyvä, että olen päässyt pienesti puutarhahommiin kiinni. Ja testitulos tulee seuraavan 36 tunnin sisällä, kun testituloksen odottelua on takana jo noin 60 tuntia. En siis saa olla lähellä muita ihmisia, mutta onneksi omalla pihalla on tarpeeksi multaa, aiemmin ostettuja kasveja ja kukkasipuleita useampia pusseja. Kauppakassit tilasin kotiin sillä aikaa, kun muu perhe oli koulussa/töissä.  Olen 99% varma, että pian tulee negatiivinen tulos, koska altistumisia en tietääkseni ole kohdannut. Koska aiemmin aikaa ei ole ollut samaan aikaan energian kanssa, pääsi nyt vasta osa kasveista maahan, mitkä olisi ollut tarkoitus istuttaa jo kuukausi sitten. Talvenkestävyys tästä kyllä kärsii. Sillä koetan nyt riskillä istuttaa verijapananinvaahteran ihan ulos. Se tuskin kestää, mutta yhtä varmasti tapan sen, jos sitä yritän talvettaa. Paikka on hyvin suojainen, vaikka ei juuri aurinkoinen. Saa nähdä, miten käy. 

Verkkoja voi alkaa pian jo viritellä puiden ja muiden jänisten herkkupalojen ympärille, muuten talven aikana täällä syödään useampia kasveja. Rusokirsikka hehkuu nyt punaisena. Sitä ei jänikset syö, mutta sen juurella oleva ruusuherukka on kasvanut oikean kasvuspurtin, enkä halua jänisten syövän sitä tulevana talvena. Olisipa nimittäin ihanaa, jos ensi vuonna ruusherukka kukkisi jopa useamman oksan voimin. 


Ostin Mustilan reissulla myös Viherpeukaloiden myymälästä asioita, kuten lähes kukkivia liljoja. Nyt ne Purple Ladyt kukkivat. Ja pääsivät vihdoin ja viimein maahan. Hieman vinossa tosin ovat, ehkä huomenna vielä lisään multaa lisää noidenkin juurelle. Tuo vartettu syreeni ei ole vielä kukkinut. Toivottavasti ensi vuonna. Samassa kukkapenkissa on se Austin-ruusuni sekä mm. syysvuokkokokeiluja sekä monelaisia kokeiluja. Ensin ajattelin, että penkin värimaailma voisi olla vaaleampi, mutta eipä siitä taida mitään tulla. Minä niin toivoisin, että joskus vielä puutarhassani olisi liikaa punahattuja. Koska nyt niin ei ole niin kuvaan näitä, mitä minulla on vähän joka kerta, kun kameran kanssa käyn ulkona.


Syysvuokkoja olen istuttanut puutarhaani yhteensä jo kohta kymmenen eri yksilöä. Nyt yksi edellisen vuoden ostoksista on hengissä, mutta en tiedä lajiketta. On nimittäin vähän turhan varjossa, joten pitää nuppujaan supussa. Jos tämä on myös ensi vuonna hengissä, siirrän sen samaan penkkiin, mutta valoisampaan kohtaan.


Tänä vuonna kukkiikin kuukausi sitten ostamani puolikerrottu tarhasyysvuokko Prinz Heinrich. En odota hänen selviävän talvesta. Kuva ei ole ihan terävin, tässä se mätsää Austin ruusuun. 


Syyskimikki Brumette availee nuppujaan. Tässä on useampia kukkavanoja, joista ainakin yksi ehtii kukkaan joko kokonaan tai osittain. Osa kukkavanoista on vielä melkoisen pieniä.


Taitaa enää olla kukkimatta muutama syysmyrkkylilja sekä syysasteri. Kevättä vielä pitää tehdä ja istuttaa myös kukkasipuleita. Ehkä huomenna sekin urakka on jo melkein tehty.  Vielä tosin olisi paljon kaikkea muutakin puutarhahommaa, mutta jokainen varmaan tietää, että jos kaikkea ei voi tehdä, täytyy tehdä valintoja. Nyt pelkään ajan loppuvan kesken, joten valitsen istuttamishommat ensin. 

Muokattu 27.9. Negatiivinen tulos tuli, kuten arvelinkin. Flunssaa on paljon liikkeellä.

28 kommenttia:

 1. Toivottavasti tulos on negatiivinen. Kaksi kertaa olen itsekin joutunut testiin ja molemmilla kerroilla on ollut negatiivinen kuten itse uumoilin. Ruusuherukat ovat kasvaneet tänä kesänä kohisten, pitää muistaa suojata omatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuherukoilla on oikea kasvuspurtti. Negatiivista itsekin uumoilen, toki on se tulos odotettava.

   Poista
 2. Toivottavasti verijapaninvaahterasi selviää ulos istutuksesta.Minulla on ollut vain yksi ainoa syysvuokko puutarhassani. Pari vuotta kesti, kunnes hävisi. Enpä taida enää uutta hankkia, vaan kokeilut jäävät tähän.
  Toivottavasti koronatesti on negatiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan verijapaninvaahteran kanssa tietoisen riskin. Olisi upeaa, jos selviäisi. Jos ei selviä, kokeilen jotain toista arkaa kasvia.

   Poista
 3. Toivotaan negatiivista testitulosta. Nyt on kyllä ollut hieno viikko olla ulkona puutarhassa karanteenissa, huonossa siis hyvääkin.
  Onneksi nyt on ennusteiden mukaan lämmintä luvassa vielä eteenpäinkin, joten varmaan taimesi juurtuvat. Tuo verijapaninvaahtera on niin kaunis, mutta epäilen, ettei se meillä menesty.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis se verijapaninvaahtera onkin. Oli sen verran edullinen, että kokeilen riskillä sen maahan istuttamista. Ruukussa se toki olisi kesällä ollut myös kaunis. Flunssan tultua ei kyllä paljon tullut ulkona oltua, nyt viikonloppuna olo alkaa jo olla tavallinen.

   Poista
 4. Ihanan kaunista! Niin upean näköistä, kun on ruska ja syyskukkijat samaan aikaan.
  Mukavaa, että sait pihatyöpäiviä, vaikka syy ei niin mukava olekaan. Hyvä kuulla, että olet jo parempana ja negatiivista tulosta toivotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehagiivinen tulos tuli, kuten arvelin. Ruska ja syyskukkijat ovat kauniita yhdistelmiä. Värikkyyttä alkaa olla runsaasti.

   Poista
 5. Minäkin toivon testisi osoittautuvan negatiiviseksi. Parasta tietenkin, että voit jo paremmin.
  Puutarhassasi on jo kivasti syysvärejä. Verijapaninvaahtera on tosi hieno. Toivotaan sen viihtyvän. Sekä punahattuja että syysvuokkoja olen istuttanut vuosien mittaan monen monta ja nyt näyttää, että alkavat viihtyä. Sitkeys ilmeisesti palkitaan.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli negativiinen ja onneksi vointi on normaali.
   Puutarhassa on tosiaan paljon värejä nyt. Kauniita taustavärejä ja yksittäisiä väripilkkuja. Hienoa, että sinulla syysvuokot ja punahatut alkavat viihtymään.

   Poista
 6. Toivottavasti tervehdyt! Onneksi oli negatiivinen. Jännitän koska saadaan korona..Niin kaunista - ihanat liljat!! Viehättävä syyspuutarhasi on kaunis. Uskon kyllä, että japaninvaahtera menestyy sinulla! Syysvuokot ovat kinkkisiä, minä en saa muita viihtymään kuin hopeasyysvuokon. Himoaisin valkoisia kovasti. Punahatut on minunkin suursuosikkeja, niistä tulee joka ikinen kerta niin iloiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan toivo, että koronaa tulisi, mutta kyllä sitä aina välillä miettii. Läheltä aina välillä menee altistusketjut.
   Toivon, että japaninvaahtera kasvaa vielä seuraavatkin vuodet. Olen todella huono talvettamaan kasveja, joten riskillä mennään nyt ulkona.
   Syysvuokoista hopeasyysvuokkokin on ihana.

   Poista
 7. Punahatut ja suyyskimikit on, aah niin ihania!
  Hyvä kun ei ollut koronavitsausta. Eipä se mikään flunssa ole kivaa olotila. Hyvä kun olet jaksanut pihalla touhuta.
  Toivoa pitää terveyttä ja varoa tartuntoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon joutuu tavallisen flunssan oireiden takia eri tavalla varomaan.
   Punahatut ja syyskimikit ovat ihania!

   Poista
 8. Hyvä se on käydä testissä, niin eipä tarvitse miettiä onko vai eikö korona. Flunssia on liikenteessä. Minä kävin kesäkuussa testissä ja vastaus tuli saman illana aikana. Nyt vastauksen saamiseen menee täällä pitempi aika, kun on niin monia testattavia.
  Mukava lukea syyskuulumisia puutarhan puolelta. Tämä oli hyvä muistutus, että pitää laittaa jänöjussisuojia. Tänään on tarkoitus tehdä vielä puutarhan syyshommia.
  Kauniita syyspäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä oireistakin pääsee testiin nyt. Kasvien verkotus on tosi tylsää hommaa, mutta pakollista talvea vasten.

   Poista
 9. Hyvä, että testitulos varmistui negatiiviseksi. Onpa rusokirsikalla komea syysasu! Pidetään peukkuja verijapaninvaahterallesi ja syysvuokoille. Minä olen suojannut arkajalkoja kasaamalla niiden päälle paksulti puunlehtiä, mutta teillä taisi olla niitä lehtokotiloita, joten lehtikerros antaa niillekin hyviä piilopaikkoja... Minäkään en ole saanut punahattuja menestymään. Jos tämänkään vuoden siementaimet eivät selviä ensi talvesta, niin taidan jättää hatut muiden kasvatettaviksi. Jänisverkot pitää muistaa laittaa ajoissa. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusokirsikka on tähän mennessä jo pudottanut lehtensä. Sen ruska on leinuava ja nopea.
   Lahtokotiloiden ja talvisuojauksen kanssa täytyy aina taiteilla. Täällä ei kotilot häviä, vaikka ei olisi lehden lehteä maatumassa maassa. Ne osaavat kyllä suojautua muutenkin.

   Poista
 10. Syksy on nyt kauneimmillaan ja on ihanaa, kun puutarhassa vielä joku jaksaa kukkia! Syyskimikki on kyllä melkoinen viime tipan kasvi, minä siirsin omani muka valoisampaan paikkaan ja juuri ja juuri on yksi kukkavana auennut! Punahattujen kanssa täällä vähän samat ajatukset, ei tule suurta pehkoa, ei! Kaunis yhdistelmä tuo syysvuokko - austinruusu, toivotaan että molemmat jaksavat kukkia ensi kesänäkin. Ja suloiselle verijapaninvaahteralle toivon todella onnea, se on niin kaunis! Mukavaa syksyä, koitahan pysyä terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukkiva syyskimikki on minulla todella varjossa, mutta sellaisessa paikassa, johon halla ei yllä. Usein aloittanut kukkimisen vasta lokakuussa, joten tuo on nyt ajoissa.

   Poista
 11. Kiva, että lisäsit loppuun vielä testin tuloksen. Onneksi se oli negatiivinen. Nyt täytyy varmaan totutella siihen, että jokainen flunssa on käytävä testaamassa ja se tietää tietysti sairaspoissaoloja, mutta on varmasti välttämätöntä.
  Itse kävin saman rumban läpi pari viikkoa sitten. Onneksi tulos oli minullakin negatiivinen.
  Mutta aina jotain hyvää, jos on huonoakin. Sait mahtavat puutarhailusäät karanteeniisi. Ja onneksi flunssasi oli sen verran lievä, että jaksoit puuhastella.
  Puutarhassasi näyttää niin kauniilta. Ihania ruskakasveja ja värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaflunssia näköjään on liikkeellä ja muitakin flunssia. Testi tulee koskemaan lähes kaikkia, jos on yhtään oireita. Puutarhahommat menivät vähän eteenpäin, se helpottaa kovasti.

   Poista
 12. No hyvä että sait negatiivisen tuloksen.
  Syystyöt on täälläkin vielä kesken, tosin odottelen vielä yhtä kukkasipulipakettia saapuvaksi;)
  Nyt syysvuokot eivät harmikseni menesty meillä ollenkaan, tänä vuonna en enää ostanut uusia.

  VastaaPoista
 13. Hei, jos kevään kaipuu kovasti vaivaa, niin laitoin sinulle haasteen blogiini!

  VastaaPoista