lauantai 6. tammikuuta 2018

Kevätjuttuja vuodelta 2017

Olen ollut kovin vähän blogistaniassa viime aikoina. Ainakin pari kuukautta on mennyt muissa merkeissä. En usko, että vieläkään tulen olemaan kovin tiivisti koneen ääressä näissä merkeissä. Onneksi blogistania ei karkaa minnekään. Odotan kuitenkin kovasti taas valoa. Ja toivottavasti kesällä olisi myös lämpöä.

Tulevalle kesälle en ole tehnyt juuri mitään toiveita tai suunnitelmia. Toki toivon, että talvi ei tapa kasveja. Ja haluan nähdä monia puutarhan kasveja. Vaalea jouluruusu oli jo marraskuussa nupulla. Toivottavasti se kukkii kovasti taas ensi keväänä. Ja tulevan vapun aikana saisi olla vähemmän lunta.


Tumman Douple Ellenin näkemistä odotan myös paljon. Se kukkikin viime vuonna tavattoman kauan.


Ensimmäisten tulppaanien avautumisen odottaminen on joka vuosi yhtä jännittävää.


Ja kun tulppaanitykitys alkaa, se on uskomatonta.


Pionien odottaminen alkaa jo keväällä. On joka vuosi pakko tarkkailla pionien punaisia alkuja.


Joskus on vaikea näin talvella muistaa, kuinka paljon kukkia toukokuussa voi ollakaan.


Kevään tullessa saattaa mieleen hiipiä muita toiveita. Tai jopa saatan suunnitella enemmän tulevaa kasvukautta. Puutarhan talvilevon aikana olen tähän mennessä unohtanut jo kaikki istutetut sipulit. Onneksi olen kirjannut ne ylös. Olen myös saanut pari sisäkasvia sen verran surkean näköisiksi, että olen saattanut tuottaa kompostoriin lisää täytettä. Tähän mennessä talvi on siis sujunut kuten muinakin vuosina muistin ja sisäkasvien kunnon kanssa.

16 kommenttia:

 1. Jeps, kevät on nyt toiveissa ja odotuksissa:)

  VastaaPoista
 2. Talvi on varmaan tarkoitettu puutarhurin lepoajaksi ja muistin nollaajaksi. En kyllä minäkään muista, mihin minkin sipulin olen istuttanut. Siksi kirjaaminen istutuspaikat omaan listaansa.
  Tuo tumma Double Ellen on aivan ihana. Minulla on vastaava vaaleana ja tykkään siitäkin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuja voisi olla vaikka minkälaisia. Vaalea Douple Ellenkin voisi olla hyvä lisäys jouluruusuihin.

   Kummasti muisti nollautuu istutusten jälkeen. Oikein pinnistelyn jälkeen saattaisi muutamat istutetut sipulit tulla mieleen.

   Poista
 3. Minä olenkin kaivannut sinua! Ihania kuvia keväästä, voiko tuollaista enää koskaan ollakaan? Niin kaunista, en voi uskoa. Ihastuttavan tumma Ellen. Ja pieni kartiovalkokuusikin vilahtaa kuvissa, sievästi istutettuna kukkien ympäröimänä. Helpotti hieman tätä talvituskaa nämä kuvasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista. Olen kaivanut itsekin blogistanian sosiaalisuutta. Aika ei vain aikaisemmin tuntunut riittävän bloggaamiseen.

   Kevätkuvat näyttävät näin talvella uskomattomilta.

   Poista
 4. Ei täältä mihinkään hävitä vaikka välillä olisi hiljaisempaa. Ihania kuvia keväästä, ei tuohon ole enää pitkä aika. Tänään järjestin syksyllä istutettujen kukkasipulien nimilaput, tuli aika malttamaton fiilis, voi kun kukkisivat ja pian. Pionien punaiset alut on yksi mitä keväällä odottaa, ne on kuin saduista, niin hassun näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut hiljaisempaa. Minulla on monia juttuja lukematta monista blogeista. Kirittävää riittää.

   Ajattelin itsekin kurkata, mitä tuli syksyllä istutettua. Se saattaa saada kevät odotukset taas korkealle.
   Pioneja on hauska tarkkailla keväällä, ne erottuvat hyvin muista lajeista.

   Poista
 5. Voi, mitä ihania kevättunnelmia!
  Pionin versot ovat aina niin hurmaavia, jouluruusuista puhumattakaan!
  Vähän itsekullakin on taitanut olla muut asiat mielessä ja blogi on jäänyt vähän syrjään. Mutta lähestyvä kevät yleensä herättelee puutarhabloggaajankin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät kyllä herättää taas talvihorroksesta. Viimeistään valoisuuden lisääntyminen saa taas kasvien kaipuun nousuun.

   Poista
 6. Olipa kiva katsella keväisiä kukkakuvia väin joulun ja talven (tai ennemminkin vesisateen ja pimeyden) keskellä. Aina ei tahdo ehtiä joka paikkaan, itsekään ei tänne blogimaailmaan välillä ehdi edes vilkaista, saatikka juttuja kirjoittaa. Mukavaa talven jatkoa, toivotaan, että pian on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä on mukava odotella. Keväällä ei ole vain yhtä tiettyä päivää, joka on hieno. On ihanaa löytää joka vuosi niitä samoja kasveja.

   Poista
 7. Voi miten mukavalta tuntui katsella näitä sinun kuviasi. Kyllä se kevät sieltä tulee ja toivottavasti myös lämpimiä säitä. Niitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuvat näyttävät keväisiltä. Ei kuitenkaan ole enää muistikuvaa, että oliko auringonpaisteella kylmä vai lämmin.

   Poista