sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Huhtikuu vuonna 2017

Sain haasteen Nilalta blogista Lappalainen etelässä. Haasteessa kuuluu kertoa huhtikuusta.

1. Tee postaus ja kerro, mistä haasteen sait.

2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sieluasi voimakkaimmin.

3. Laita haaste kiertämään.


Minun huhtikuussani on ailahtelevia säitä. Joko kokonaan sula tai osittain sula pihamaa. Olen kuitenkin oppinut, että toppavaatteita ei kannata vielä huhtikuussa pestä ja pistää kaappiin, sillä niitä kaivetaan muuten vielä monta kertaa esiin.

Huhtikuussa on näkyvissä pieniä aikaisia kukkia. Usein huhtikuun alussa olen joka päivä tietoinen, että kukkiiko 8 vai 12 lumikelloa juuri tänään. Eli varsinaista kukkatykitystä ei vielä ole. Usein jo nupuillaan olevat lasketaan kukkiviksi.


Joskus puutarhassa ollessa saa nähdä, kuinka jokin kasvi avautuu silmissä.Tärkeä asia huhtikuussa on valo. Valoa on paljon, mutta ei vielä niin paljon, että nukkumiseni häiriintyisi (kuten aina toukokuussa käy).


Sipulikukkien ihmettelyn lisäksi on ihanaa, kun perennat alkavat kukkia tai tehdä uutta kasvustoa. Vaikka säät sahaavat ja ilma on ailahteleva. Kasvun voiman näkeminen on ihmeellistä.


Vaikka huhtikuussa ruskea ja kuolleen näköinen maa on kaikkea muuta kuin kaunis ja ilmassa voi tuoksua muta ja pari muutakin inhaa tuoksua. On niissä juuri valon ja kevään takia myös latautunut paljon toivoa ja iloa. Koko kasvukausi on edessä. Ensimmäiset lentelevät hyönteiset sykähdyttävät joka kerta. Näitä pörriäisiä varten pitää joka vuosi laittaa pussi tai pari lisää krookuksia.


Huhtikuuhun ei ole enää montaa kuukautta. Huhtikuun kuvia selaillessani huomasin kuvia viime huhtikuusta ilmakasveistani. Tässä he ovat pieninä uudessa kodissaan.


Ja tässä he ovat nyt.. Punertava ei ole enää punertava ja molemmat ovat kasvaneet. Ilmankos alkaa koti olla ahdas.


Haasteen saa napata mukaansa se, joka haluaa. Kevätkuvia on aina hauska katsella talvella. Ikävä tosin kevättä tulee.

23 kommenttia:

 1. Ihania kevättunnelmia, pian se on taas täällä. Huhtikuussa kasvun odotus on kiihkeimmillään, millään ei malttaisi odottaa ja piipot lasketaan joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä vaivaa, mutta nyt on myös kutkuttavan mukava vain odottaa kevättä. Joskus olen muistaakseni ollut kärsimättömämpi.

   Poista
 2. Niin eihän siihen huhtikuuhun enää paljoa ole aikaa. Ensimmäiset kukat sipulikukissa on ehkäpä parasta. Ja niiden laskemisesta puhumattakaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuu on yllättävän lähellä. Välissä vain kaksi kokonaista kuukautta.

   Poista
 3. voih, on jo niin ikävä huhtikuuta :) Ihania nuo ilmakasvit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hämmästyin, kuinka paljon ilmakasvit ovatkin kasvaneet. Vertailukuvat ovat hyviä.
   Huhtikuukin tulee kyllä.

   Poista
 4. Huhtikuuta ja kevättä on ikävä, talvi saisi olla nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihana. Nyt jostain syystä ihan mielelläni jaksan odottaa kevättä. (Aika paljon on tekemistä ennen huhtikuuta.)

   Poista
 5. Kivat huhtikuiset kuvat ja ajatukset. Tätä kohti mennään.

  VastaaPoista
 6. Huhtikuussa harvoin mitään kukkatykitystä näkee, kuten sanoitkin. Huhtikuu on ikäänkuin harjoittelua toukokuussa alkavaa kasvun huumaa varten. Ihanaa näitä ensimmäisiä piippoja ja kukkia on metsästää ja katsella. Myös sinun kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuussa saattaa myös kävellä aika kumarassa, kun pitää tuijotella maahan.
   Piipot ovat ihania.

   Poista
 7. Suloisia huhtikuun kukkia, pilkistävät varovaisen optimistisesti maasta. Huhtikuuhun ei tosiaan ole enää montaa kuukautta, kohta se kevät on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuussa tapahtuu jo maan rajassa paljon. Ja silloin vauhti alkaa jo kiihtyä.

   Poista
 8. Huhtikuulla ilahutta ykskin kukka. Samalla jos on kovia tuulia suatta kuivattoo kasvustoja. Kauniita nuo iirikset. Miekin laitoin nyt syksyllä niitä uuvestaan. Onkohan vuan yks vuotinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iirikset joskus kyllä tulevat uudestaan. Eivät pidä märästä paikasta. Olenkin laittanut niitä eri paikkoihin ja lisäilen välillä. Parhaiten menestyvät meidän pihalla paikassa, joka vapautuu lumesta aikaisin ja pysyy sen jälkeen helposti kuivana.

   Poista
 9. Kiitos sinulle kun kiinnostuit haasteesta ja otit sen vastaan. Mukavasti sen toteutit. Mistä olet ilmakasvisi ostanut ja onko ne ihan noin vain pallossa. Suihkutatko niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut ilmakasvit paikallisesta puutarhamyymälästä, joka alkanut lisäämään vähän myös viherkasveja valikoimiinsa. Tuo pallo on tuikkulyhty. Kerran viikossa ongin ne sieltä ja pidän noin 15 min kerrallaan vedessä (vältän tyven kastelua). Annan niiden kuivahtaa ennen kippoon laittoa. Talvella olen pitänyt joskus kahden viikon upotustauon. Kasvukaudella annoin noin kerran kuussa lannoitetta eli upotusvedessä oli ihan vähän orkidealannoitetta. Ehkä maaliskuussa aloitan pikku hiljaa lannoituksen. Nuo eivät saa milloinkaan ihan suoraa auringonpaistetta, mutta ovat valoisassa. Ilmakasvit ovat aika huolettomia minun mielestäni.

   Poista
  2. Kiitos sinulle hoito-ohjeesta on kiinnostavat kasvit. Hyvää sunnuntaita.

   Poista
 10. Ihania keväänmerkkejä! Näitä kevät-postauksia on ollut tosi hauska lukea. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 11. Suloisia kevätkurjenmiekkoja ja muutenkin kivoja kevään merkkejä. Ilmakasvisi ovat tehneet jo suuren kasvupyrähdyksen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman kuvia en olisi tajunnut ilmakasvien kasvupyrähdystä.

   Poista