tiistai 19. syyskuuta 2017

Muistilista keväälle ja kesälle

On syksy ja jotenkin kutkuttelee. Joka syksy sama juttu. Pitää kaivaa vähän muistia, että mistä sitä keväällä haaveili. Listoja saattaa löytyä tai sitten ei. Aivot alkavat raksuttaa enemmin tai myöhemmin keväisen kukkijoiden sipuleiden perään.

Aika monta sipulia on saanut maahan lykätä, että huhtikuussa olisi muutakin väriä kuin ruskeaa ja harmaata höystettynä mustalla.
Omissa muistikuvissani saattaa käydä niin, että missään penkeissä ei ollut oikein mitään. Tai sitten niin, että jossain penkissä oli aika tungostakin. Mutta ikinä ei voi tietää, että tuhoaako tuleva talvi kaiken vai kasvaako keväälläkin taas ne vanhatkin. Ja silloin kun näitä mietin, on kyse tulppaaneista.

Tungosta kukkapenkissä 27.05.2017? Seassa myös pari Sun Loveria.
Tänä vuonna on ollut kiire. Niin kiire, että yhtään en ole jaksanut nettiä selailla. Kauppamatkalla marketista poimin ekat pussit mukaan ja lauantaina tein pienen koukkaisun sipuleiden äärelle.


Ja ajattelin, että ne ovat nyt näillä resursseilla tässä.

Kunnes kuitenkin poikkeisin katsomassa erään Lidlin, jotta olisikohan siellä kenties kuitenkin jäänyt joku sipulipussi myymättä. Ja olihan siellä. Vielä useampiakin ja vielä alennukseen olivat laittaneet. Ostin noin 15 eurolla 10 pussia (kaksi meni kaverille, loput itselle, öhöm). Olin pidempään jo katsonut laukkoja sillä silmällä, että viinilaukkaa  olen halunnut jo pitkään. Sitä ei vain usein marketeissä näy. Melkein jätin ostamatta alennuslaukkasekoituksen. Mutta sitten nostinkin sen koriin, kun ihan varmasti kuvassa jokin laukoista näytti viinilaukalta. No keväällä sitten nähdään, mitä niistä kasvaa.


Luulen, että joku saattaa olla kiinnostunut ostoslistastani. Minä itse olen siitä hyvin kiinnostunut ensi keväänä. Joten tässä tämä lista sitten on (tiedoksi siis itselleni keväällä vuonna 2018, että tässä listassa ei ole niitä paikkoja, joihin ne tulevat menemään, sillä ne eivät ole vielä kaivautuneet mullan alle). Poikkeuksena syksyllä kukkiva tarhamyrkkylilja Waterlily, jonka laitan piakkoin mullan alle, mutta en vielä tiedä, että mihin.

Laukka mix 25kpl
Krookus Remembrance
Krookus Jeanne D'arc
Krookus King of the Strped
Hyasintti Aiolos 5kpl (valkoinen)
Hyasintti Woodstock 8kpl
Tulipa Persian Pearl 20kpl
Tulipa humilis Violacea Black Base 10kpl
Tulipa Spring Green 20kpl
Tulipa Groenland 10kpl
Tulipa Night Club 7kpl
Tulipa Yelow Pomponette 10kpl
Tulipa Sun Lover 10kpl
Tulipa Purissima 10kpl
Tulipa van Eijk 10kpl
Tulipa Exotic Emperor 10kpl

 Eikä ollutkaan yhtään pitkä lista, itse asiassa hieman vielä puutteellinen lista. Joitakin näitä minulla jo kukkiikin, kuten Sun Lovereita ja Purissimaa ja taantumisvuoroisia Woodstockeja. Ja jotain saattaa vielä (vahingossa) tarttua mukaan. Kun vain tietäisi, että kukkiiko kaikki dramaattiset tulppaanit myös ensi vuonna vai aikooko ne jo taantua tämän sadekesän jälkeen.

Kukkapenkin draamaa ja kohtalokkuutta kesäkuussa.
Ja miten jaksaa pienet kurjenmiekat kukkia, kun ne taitavat olla kuivien alueiden kasveja. Tajusin myös, että en ostanut yhtään lisää kirjopikarililjojakaan, enkä lumikelloja. Näillä ostoksilla ja maahan kaivamisilla yritän varmistaa sen, että ainakin jotain kukkii myös keväällä 2018.

Etualalla kukki toukokuussa tulppaaneja, jotka sen yhden legendaarisen kamalan kylmän talven jälkeen olivat todella surkeassa kunnossa, mutta seuraavaan kevääseen mennessä saivat jostain voimaa ja kukkivatkin hyvin.

12 kommenttia:

 1. Kylläpä on komeaa kukkaloistoa tulossa sinulle ensi keväänä. Minäkin olen jotakin jo ostellut, mutta lisää pitää vielä ostaa. Kiitos tuosta Lidl-vinkistä, sinne täytyy huomenna mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään samassa Lidlissä oli jo laarit lähes tyhjät. Taisin kerrankin olla oikeana aikana paikalla. Toivotaan, että keväällä on taas väriä.

   Poista
 2. Hienoja valintoja=kukkakevät tulossa! Värikkäitä juttuja, iloitsen kanssasi jo tulevasta keväästäsi. Kiitos kun esittelit! Rakastan lukea näistä shoppailuista :) Hei kun laitat sen syysmyrkkyliljan maahan niin koita valita paikka jossa sen kesällä rumat ja jykevät lehdet peittyy? Itse olen laittanut sellaiseen paikkaan, etten saa lehtiä peittoon millään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä tuon syysmyrkkyliljan suhteen. Täytyykin miettiä sitä paikkaa, onneksi en ehtinyt vielä kaivaa sitä maahan.

   Onneksi shoppailukertomukset kiinnostavat myös muita kuin vain kirjoittajaa. Osa näistä ostoksista oli niitä sulovilen-päätöksiä. Ei nimittäin euron sipulipussia vain voi jättää kauppaan.
   Kukkakevättä kohti taas mennään.

   Poista
 3. Hassujahan myö ollaan, kun alkaa sipulikukkien hankinta, ei vaan voi kävellä ohi, ainakin muutama pussi tarttuu joka reissulla matkaan:) Mutta voi sitä iloa, kun kevät koittaa ja maasta alkaa työntyä jos jonkinmoista piippoa - eikä ne enää silloin mitään maksa!

  VastaaPoista
 4. Onneksi keväällä ilo on aina suuri. Ja kuvien myötä niihin tunnelmiin voi aina palata. Laskin, että joskus on ollut suurempi määrä sipuleita istutettavana. Vuosien myötä onneksi maassa olevien kevätkukkijoiden määrä aina nousee, kun suurin osa sipuleista ei taannu ja osa lisääntyykin mukavasti.

  VastaaPoista
 5. Kävin samassa ruskeiden paperipussien kaupassa. Aivan ihanaa palvelua ja valikoimissa runsaasti kaikenlaista. Syysmyrkkyliljat jäi vähän kaivelemaan, ehkä niitä on vielä haettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin yksi kauppa, missä on pakko käydä joka syksy. Valikoima ei muutu mitenkään radikaalisti eri vuosina ja silti löytyy aina uutta ostettavaakin. Minunkin tieni saattaa vielä viedä samaiseen kauppaan uudestaan.

   Poista
 6. Kaunista kukintoo on luvassa ens keväälle sinne. Miekin oon hankkinu jo sipulit. Istutus urakka on eissä, van ens viikolle on luvassa poutasäitä niin sitten alotan. Tuolla Lidilissähän tuntuu olevan paljon er laisii sipuleita. Syysmyrkkylilja kuulostaa kivalta hankinnalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidliin tulee aina yllärisipulit. Ja ne menevät joskus nopeasti. Tuo alennukseen sattuminen oli ihan huippuyllätys.

   Keväällä taaa tulee kukintaa, pikkukukkijoita ei vain nyt sattunut hyppysiin niin paljonnkuin joskus. Täytyy toivoa, että vanhat sipulitkin kukkivat.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Minä olisin saattanut valita toisinkin toisella kertaa. Nyt meni näin.

   Poista