perjantai 28. huhtikuuta 2017

Ekoja

Tänään riemastuin, kun kuulin ja näin ensimmäiset pörinät. Kimalaiset olivat heränneet. Pikaisesti näin lentämässä jopa mehiläisen näköisen tyypin. Se oli kuitenkin niin nopea, että en ollut varma asiasta.


Myös ensimmäisen avautuneen esikon kukan näin eilen ja tänään avautuneita kukkia oli kaksi. Vähän aikaa sitten esikot näyttivät vielä aivan kuolleilta ja nyt niissä monissa on paljon uutta kasvustoa. Myös viime vuodelta minulla on jokin kuva kevätkurjenmiekoista ja esikoista kukassa yhtä aikaa. Luulin, että tänä vuonna sellaista en näekään.


Jouluruusu ei ole vielä auki. Sillä on vain yksi nuppu. Epäilen, että tuo yksilö voisi viihtyä jossain paremmassa paikassa, kunhan tietäisin, mikä se parempi paikka on. Tarkennus on osunut vähän kauemmaksi.


Viime vuosina olen tullut jo ihan taitavaksi siinä, että en useinkaan välitä, vaikka tiellä liikkuu ihmisiä, kun minä kuvailen ja pyllistelen ottamassa kuvia. Joskus se kuitenkin vähän saattaa häiritä ja unohdan tarkistaa, että miltä kuva näyttää.

Skillat alkavat olla parhaimmillaan. Pidän niistä varsinkin vastavaloon katsottuna.


Näiden kanssa siis kasvaa myös sinivuokkoja eri sävyissä. Kuten nämä.


Muualla pihalla taas on yksittäisiä sinivuokkoja pitkin nurmikkoa rikkaruohikkoa.


Tiedättekö mikä ihmeellinen voima on auringolla? Tänään nimittäin jo melkein unohdin, että aamulla oli pakkasta ja sen, että eilen satoi lunta.

12 kommenttia:

 1. I-h-a-n-a-a! Tämä valo on ihmeellistä, kuvissasikin on ihan taikavalo. Ja se, että iltakymmeneltä vielä näkee... se on suuri ero talveen kumminkin, vaikka mitä p_leen lunta tulisi. Kivasti nyt on kaikenlaista kukassa samaan aikaan, ihanat pastelliharmoniat nuo. Ja eläköönhuudot esikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan nykyisin ottaa usein kuvia valoisalla = aurinkoisella ilmalla, vaikka suositus olisikin pilvinen sää kasvikuville.

   On niin ihanaa taas saada muitakin kuin sipulikukkia mukaan kukintaan. Puutarha alkaa oikeasti herätä eloon.

   Poista
 2. Kevät näyttää siellä olevan jo melko mukavasta vauhdissa.
  Minä pääsin tänään iltasella tutkailemaan kotipihan kevätkukkatilannetta ja kovasti ilahduin näkemästäni. Monenlaisia pikkusipulikukkia on jo kukassa ja valkovuokotkin jo kurkistelevat maan pinnalle. Päivitystä tulossa blogiin lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näin valkovuokkojen alkuja. Hurraa.
   Ihanaa, että pääsit tutkimaan oman pihan kukkatilannetta.

   Poista
 3. Kukkaisalta näyttää jo sinunkin pihallasi! Tuo auringon voima on juuri niin ihmeellinen kuin kuvasit, edellisen päivän kurja ilma unohtuu tosi pian, kun aurinko vihdoin paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on ihana. Ja lämpö myös.
   Kukkia on jonkin verran, enemmänkin voisi aina olla. Pian alkaa kukkia olla vähän muissakin penkeissä.

   Poista
 4. Auringon voima on mahtava. Minäkin unohdin sään ja riisuin toppatakin pois kasvimaata kääntäessä. Minun sinivuokot eivät tykänneet tästä keväästä, kukat lakastuivat ennen kuin aukenivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu jo kovin lämpimältä +10 asteen lämmöt. Eilen oikein hämmästyin, kun tuuli ei ollutkaan kylmää.
   Sinuvuokkosi varmaan pelästyivät yöpakkasia. Ei täälläkään kaikki sinivuokot ole yhtä hyvässä kunnossa kuin muina vuosina.

   Poista
 5. Ihanaa! Kyllä se kevät vielä talven selättää oikein kunnolla. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät taitaa kuitenkin tulla, vaikka epätoivon hetkiäkin on ollut.

   Poista
 6. Oi, miten runsasta kukintaa ja vihreyttä pihallasi jo löytyykään!
  Runsas valo ja monet aurinkoiset päivät ovat selvästikin helpottaneet selviytymistä koleudesta.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista. Nyt kyllä täällä lumisateen ja valkoisen maiseman kanssa pikkasen on sellainen fiilis, että kevät tosiaan on peruttu.

   Poista