maanantai 20. maaliskuuta 2017

Viidestä seitsemään

Perjantain jälkeen on lumikellotilanne lisääntynyt viidestä. Perjantaina bongasin ensimmäiset viisi kappaletta, jotka ovat yhteisessä kuvassa kaiken muun realistisen (rikkaruohot, lumi, viime vuoden perennansilput) kanssa.


Toinen paikka, mistä lumet sulavat aika nopeasti, on toisessa etupihan kukkapenkissä keijunkukkien kohdalla. Sinne olen joskus istuttanut pari lumikelloa. Pelkäsin hieman, että keijunkukat ehtivät jyrätä hennot lumikellot alleen, mutta en voinut vastustaa ihania lumikelloja noiden käheiden tummien lehtien kanssa. Sieltä nämäkin lumikellot pinnistävät. Eli lumikelloja on nyt bongattu jo seitsemän suloista kappaletta.


Nyt vain yritän muistella, että minä vuonna olen ollut niin viisas, että olen seuraillut lumien sulamisia kukkapenkeistä keväällä ja vielä muistanut syksyllä, että mihin ne lumikellojen sipulit kannattikaan tökätä. Ja olen sattumalta vielä laittanut näihin paikkoihin aikaisia lumikelloja. Joskus sitä onnistuu myös vahingossa.

Ehkä ensi kuussa en enää raportoi jokaisen kukkivan kohdalla niiden järjestysnumeroita.

Hyvää kevätpäiväntasausta!

12 kommenttia:

 1. Lumikellot ovat nimensä veroisia, kukkivat vaikka keskeltä hankea. Minua ei lukijana haittaa ensimäisten raportoinnit, onhan se sykähdyttävää huomata ensimmäinen lumikello, narsissi, syreenin kukka, pioni tai muu vastaava ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot ovat uskomattomia pinnistäessään pinnalle.
   Saatan kyllä vahingossa numeroida kasveja.

   Poista
 2. Vau, onko tänään kevätpäivätasaus? Ihanat lumikellot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on kevätpäiväntasaus.
   Nuo lumikellot ovat minustakin ihania.

   Poista
 3. Lumikellot ovat niin suloisia kurkkiessaan lumen alta. Minun lumikelloni ovat jotenkin myöhässä. Tulppaaneja ja krookuksia jo puskee maasta, mutta lumikellot ja talventähdet puuttuvat. Niitä on vielä niin monessa paikassa, että olisi vaikea kuvitella, että ne kaikki olisivat kuolleetkaan. Täytyy vain malttaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malta odottaa. Voi olla, että ne vielä yllättävät sinut. Minun talventähtipaikkani on vielä lumen alla. Eikä se paikka taida olla kaikkein lämpimin aikaisille kukkijoille.

   Poista
 4. Koitin syksyllä istuttaa lumikelloja keväisiin pälvipaikkoihin, mutta ihan ei mennyt nappiin. Ilolla katselen vaikka jokaisen lumikellosi siihen saakka, kun ensimmäinen oma ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu. Toivon sinulle pian omaa lumikelloyllätystä!

   Poista
 5. Ihanat nuo lumikellot keijunkukkien kanssa, hieno yhdistelmä! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän lumikellojen ja keijunkukkien yhdistelmästä.

   Poista