sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Toisen romu on toisen..

istutusastia. Vai miten se sananlasku menikään. En aiemmin ehtinyt (ehkä ihan hyvä näiden säiden takia) istuttaa kesäkurpitsoja. En halunnut niitä tontin perille, siellä on liikaa lehtokotiloja ja liian vähän valvontaa. Meidän perheen toinen aikuinen katsastaa usein (uteliaisuudesta) matkan varrelle osuvat roskalavat. Joten nyt pyysin etsimään muutaman vanhan romun. Mies luuli, että alan maalaamaan niitä. Pyh. Eihän sellaiseen ehdi.

Ollaan mietitty, että ovatko nämä vanhoja lavuaareja vai pisuaareja. Aika romuisessa kunnossa.


Päätin, että ovat lavuaareja. Tai istutusastioita oikeastaan. Jos joku kerta meillä on se pergola/terassi tai joku, nämä maalataan ja laitetaan seinälle istutuslaatikoiksi. On valmiiksi viemäröinti kunnossa.

En tiedä, mitä kesäkurpitsat pitävät kompostilla täytetyistä vanhoista pisuaareista lavuaareista, kun en myöskään ehtinyt/jaksanut ryhtyä askartelemaan noita pystyasentoon.Siniset rakeet ylemmässä kuvassa ovat Ferramolia. Nyt kesäkurpitsat ovat paremmin etupihalla valvovan silmän alla. Huomaan, milloin rakeet hupenevat tai lehtokotiloita alkaa parveilla liikaa. Vihreä kuitenkin kaunistaa kamalammankin astian.


Pakollinen pionin nuppu. Pian pääsen tutkimaan tämän jakotaimen kukkaa ja selvittämään tämän nimeä. Ei malttaisi odottaa.

Vaikka juhannus on nyt ohi ja ihan last season, on tässä yksi kuva linnuista Saimaassa.


Mukavaa uutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Vai on juhannus so last season :-D
  Voi että, ensin katsoin, että tuollaisen vanhan lavuaarin olen ostanut isolla rahalla (noh, kympillä) Turun romurautapaikasta, mutta ehkä nuo tosiaan ovatkin vähän pienempiä, olivat sitten pisuaareja tai lavuaareja. Hauskoja! Aikamoista tuo lehtokotilotaisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei nyt ihan last season. Kelien vuoksi ihan kuin ei olisi oikein ollutkaan. Ovat aika pieniä lavuaareiksi. Mietittiin jotain teollisuushallia tai vastaavaa, missä olisivat voineet olla alunperin.

   Poista
 2. Voi miten kivat istutusastiat! Hih tuo pisuaariajatus kyllä hieman kirveltää, mutta hienon näköiset ovat. Ihana pioni tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettimättä sitä pisuaarivaihtoehtoa.. ;) Istutusastioina menevät kyllä kierrätyspihalla.

   Poista
 3. Kivat kupit tosiaan olivatpa mitä tahansa. Oon nähnyt noita molempina, hyvä löytö. kohta kurpitsat peittää ne :)

  VastaaPoista