sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viileä toukokuu

Vähän sellainen pikku pettymys tämä toukokuun alku. Kuten itseasiassa aika usein. Kaikkina näinä neljänä päivänä on satanut räntää ja lähes lunta. Myös pelkäämäni raekuuro kävi. Onneksi ei vahingoittanut mitään. Saisi sataa kuitenkin ihan vettä sen verran, että pölyt haihtuisivat ja kasvit saisivat vettä juurilleen. Tästä kaikesta valituksesta huolimatta joku kasvi uskaltaa vähän avautuakin pihalla.

Jostain syystä tämä kevät (tai talvi) on ollut monille tämän pihan narsisseille rankka. Yksi tällainen vain kukkii, muut ovat kadonneet. Näitä ollut pihalla jo ennen meitä, joten yritän tämän yksilön saada talteen. Kaverinaan on ollut Appledoor tulppaani, joka on isoista tulppaneista ensimmäisiä taas kerran.


Ja kylmyydestä huolimatta on ehkä auki huomenna tai ylihuomenna.


Sain pihalleni kuitenkin kirjokevättähteä. Onpa mukavaa. Hitaasti avautuu nämäkin. Eivät taida nauttia yökylmyydestä, eivätkä päiväkylmyydestä.


Myös viileämmässä paikassa pikkutulppaanit ovat auenneet. Nämä ovat suloisia, samassa varressa usein kolme kukkaa.


Minun aikani menee todella paljon jossain muualla kuin pihalla. Työ, lapset ja kotihommat vievät aika paljon aikaa ja lapset vaativat tietysti myös vain läsnäoloa. Kun puoliso tekee pihalla koko ajan jotain, jonkun on tehtävä muuta.


Puoliso ei tee kiskoja, eikä minulle jätti-isoa viljelylaatikkoa, vaan tuohon valetaan perustukset autotallille. Se, mitä noista laudoista jää jäljelle, varmaan käytän kyllä jonkinkin muihin omiin rakennelmiin. Tuolla pihalla olisi minullekin hommaa. Saisin nyt oikein ryhtyä kunnon suunnitteluhommiin, soran kärräykseen ym. Aikaa arjessa ja viikonlopussa vain on rajallisesti. Mutta ensi viikolla olen loma(tettuna)lla ja silloin oletan, että voin vähän edesauttaa myös omia pihahommia lasten ollessa koulussa/eskarissa.

Miten te muut raivaatte aikaa pihatöille? Vai mitkä muut asiat pihatöiden kanssa kilpailevat? (Pihatyö on vähän laajempi käsite minulle kuin puutarhatyöt. On nimittäin tuolla halkosavottaakin.)

Minulla kilpailee samasta ajasta perhe ja peruskotihommat, lukeminen, kaverit/ystävät/sukulaiset, harrastuskuskaukset, (työ) ja muut satunnaiset menot. Ja se, että jos puoliso tekee jotain muuta ja on siinä kiinni, on toisen vanhemman oltava valmis lopettamaan omat hommat just siihen ja silloin. Usein minä olen se, joka joustaa ja lopettaa just siihen tekemisen. Ja siitä syystä olenkin nyt etsiskellyt paria pihatyövälinettä ympäri pihaa.. Sentään kottikärryjä en ole kauaksi aikaa hukannut.

2 kommenttia:

 1. Harmin paikka nuo narsissisi, mutta toivottavasti sipuleita on jäljellä enemmänkin ja ne pitävät vain välivuotta. Vieressä näkyy paljon lehtiä, joten tuon kaunokaisen kukittua, koeta kaivaa sipulit varovasti ylös ja istuttaa harvempaan. Jospa ne sitten ensi keväänä jaksaisivat kukkia.

  Juuri tänään harmittelin puoliskolle sitä, kun minä pääsen pihahommiin niin harvoin. Työskentelen ja asun viikot toisella paikkakunnalla, joten arki-iltoina ei ole mitään mahdollisuutta ja välillä olemme viikonloppunakin poissa kotoa tai on muuta ohjelmaa niin että pihalla tuskin ehtii käväistä. Täytyy vain sopeutua siihen, että tekee vain sen minkä ehtii ja jaksaa, vaikka tuntuisi, että enemmän pitäisi ja haluaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla tosiaan on ihan erilaiset mahdollisuudet tehdä pihahommia. Minulla sentään piha on vieressä. Nyt ei niinkään taas ole ahdistusta pihahommiin pääsemisestä. Joinakin päivinä vain ottaa enemmän päähän.

   Poista