torstai 14. kesäkuuta 2012

Kasvua

Kun pihaan ei ole kukaan vuosiin laittanut mitään uutta kasvamaan, ei ole tässä vaiheessa mitään kovin kaunista kukkaloistoakaan. Ainakin pitää selvästi keskittyä, että ne kasvit ja kukat ja muun huomaa. Tällä hetkellä silmäni etsivät ja kitken rikkaruohoja, joita kuvassa vain ihan pienen pieni murto-osa. Niitä saa kiskoa satoja ja satoja. Jotenkin taas ymmärrän, miksi pihan hoito ei aina ole kamalan kivaa. Ja sen kitkemisen vastapainona pitäisi olla jotain, minkä toivookin kasvavan.

Lupiinikin ehti jo yhdessä ryteikköisessä kohdassa kukkaan. Tämä yksilö saa nyt esitellä kauneuttaan, mutta siementää se ei saa. Juuristossa riittää ihan tarpeeksi tuhottavaa muutenkin.


Lupiinin kitkeminen vuosien ajan on kuitenkin tuottanut sen verran tulosta, että sain niistä melkosen vähän kasvimaalle viherlannoitetta talvivalkosipuleille. Kaarinalla on juttu lupiineista täällä.

Tomaattini ovat olleet omassa pedissään ulkona nyt viikon ja edistystä on nähtävissä. Kyllä on hienoa!! Koska tomaatinkasvatus on minulle ihan uutta, saattaa nämä raakileet kyllä kasvaa varkaasta, joten voi olla sato lyhytkin.

Pihallamme on minulle taas myös mysteereitä tällä hetkellä kukassa. Kuten tämä pensaan oloinen töröttävä riuku, jossa on kyllä kauniit kukat, mutta ilman lehtiä näyttää vain harottavalta kepiltä. Tietääkö kukaan kasvia?


Toinen mysteeri on kivikkokasvi? Tai siis luulen, ettei ole rikkaruoho vaan edellisen omistajan istuttama. Sattumalta huomasin nämä siniset kukat, niihin piti melkein kompastua. Toki he elelevät myös ehkä rikkaruohojenkin keskellä.

Kohta pioni alkaa kukkia. Lähteeköhän murkut sitten muille maille. Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla ja kuvassa näkyy pari murkkua.


2 kommenttia:

  1. Luulenpa, että sininen kukka on rentoakankaali. Mä sain tutulta joskus alkuja. En istuttanut niitä mihinkään, kun kuulin, että ne leviävät joka paikkaan. Nurmikolle, jossa säilytin taimia hetken, nousee muutama aina.

    VastaaPoista
  2. Taidat Eija olla oikeassa, vähän tutkailin asiaa. Tuosta paikasta ei kasvi ole mihinkään levinnyt. Mutta taitaa olla paikkakin ja maakin sellainen, ettei pääse tuosta leviämään.

    VastaaPoista