lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kevät

 Olisiko se kevät nyt ihan oikeasti täällä. Sellainen kukkiva kevät? Jouluruusu oli syksyllä nupuilla, nuput ehtivät aueta kukkiviksi, kunnes jäivät taas uudestaan lumen alle. Ja sielä ne ovat nyt taas.


Minulla on yhä bloggerin kanssa ongelmia. En pysty kommentoimaan muiden, enkä omiakaan juttuja omalla nimimerkillä. En ole koko talven aikana tätä jaksanut alkaa korjamaan. Joten olen ollut senkin takia hyvin laiska blogini kanssa tai muuallakin blogimaailmassa. Jos joku tietää, miten vaivaa voisi itse korjailla, otan mielelläni ohjeita vastaan.


Piha oli melkeinpä lumeton, kun tuli lunta ja jäätä lisää. Hurjasti on haravoitavaa, kun marraskuussa lumi yllätti puutarhurin. Paljon on puutarhahommia tekemättä, mutta ihanaa, että niitä voi alkaa taas tehdä. Ilman, että tarvitsee ulos laittaa suojalaseja raekuurojen vuoksi. Kiurunkannukset olivat ennen takatalvea lehdet näkyvissä, eivätkä ne onneksi menneet miksikään takatalven aikana.Meidän puutarhassa on käynyt jäniksiä ja takatalven aikana on bongattu ainakin yksi kauris ja pari peuraa. Ryökäleet. Toivon, että ne häipyvät kevään tullen pois täältä. Toki tämä ei tullut yllätyksenä, sillä parin sadan metrin päässä niitä oli pihoilla jo toissa talvena. Onneksi on paljon kukkiviakin kasveja. Näiden kevätkurjenmiekkojen nimeä en muista, enkä edes muistanut, mihin ne olin istuttanut. Kevät onkin hauskaa aikaa, kun tulee yllätyksiä vastaan.Lammikosta ongin muutamat turhat kasvinjäännökset pois, en enää siivoa sitä kuitenkaan kovin paljon, että lammessa asuva lummekin tulee saamaan jotain ravinteita. Sammakot unohtuivat koko talveksi lumen alle, mutta sieltä ne löytyivät.Tänään tein hieman puutarhahommia, jatkan niitä vähän kerrallaan. Nyt on aika mukavaa tehdä sellaisia hommia, jotka syksyllä olisivat rasittavia. Täytyy vain osa hommista perennapenkeissä tehdä melko nopeasti ennen kuin uusi kasvu taas yllättää. Onneksi haravoinnilla ei ole mikään tulipalokiire. Kauniita kevätpäiviä!


Muokattu: Kiitos evästevihjeistä. Puoli tuntia puolison apua ja asia oli korjattu. Jota harmittelin kuukausikaupalla talvella. 

18 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :). Minulla oli pari kolme vuotta sitten bloggerin kanssa samalta kuulostava ongelma ja se ratkesi ihan pienellä toimenpiteellä eli taisi vaatia johonkin koneen asetukseen kiinni-auki muutoksen, mutta en kuollaksenikaan muista, mitä piti tehdä. Sain täältä joltain blogikaverilta ohjeen.
  Toivottavasti sinä saat asian kuntoon.
  Nyt alkaa taas näyttää keväältä viikon takatalven jälkeen. Ihania kukkia ja kukkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin puolison avulla tekemään muutoksen. Ihanaa, että tämä asia korjaantui.
   Kukat ryöpsähtivät eilen kukkaan, kun olivat pitkään olleet takatalviunilla.

   Poista
 2. Minustakin on todella kiva kuulla sinusta. Ehdin jo miettiä sinua tässä kevään mittaan, kuin blogisi on ollut niin hiljaa.
  Toivottavasti löydät ratkaisun kommentointiongelmaan! Se voi olla jokin evästeiden ja sivustojen välisen seurannan esto, joka pitäisi laittaa pois päältä.
  Ihanalta näyttää ja mukavaa on, että pääsee puutarhapuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogini tosiaan hiljentyi kommentointiongelmien takia. Mutta oli myös tuhoton kiire. Nautittavaa päästä taas puutarha-asioiden pariin. Sinunkin blogiasi olen silloin tällöin kyllä lukenut.

   Poista
 3. Enpä osaa auttaa ongelman kanssa. Toivottavasti se selviää. Löytyyhän teiltä jo vaikka mitä kukkijaa! Sammakot ovat aika symppikset istuessaan lammikon reunalla selin kuvaajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammakot ovat siellä meditoineet koko talven. Onneksi olivat kunnossa. Kukat ryöpsähtivät eilen messujen aikana kukkaan. Uskomatonta.

   Poista
 4. Kiva kuulla sinusta, vähän toivoin kohtaamista Pihapiirimessuilla, olin siellä perjantaina.
  Minä ratkaisin tuon nimimerkkiongelman niin, että kirjauduin selaimelle blogin nimimerkillä. Toisella selaimella käytän Bloggeria ja toisella kommentoin omaa ja muiden blogia.
  Vähän epäselvä selitys, mutta voisi auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, etten nähnyt sinua. Olin messuilla eilen ja tänään täydet päivät. Nyt vähän jaloissa tuntuu. Puoliso korjasi äsken tämän kommentointi-ongelmat. Olen hyvin onnellinen tästä.

   Poista
 5. Kiva kuulla sinusta! Kaikki temppuilevaan tekniikkaan liittyvä ärsyttää. Jos voit kumminkin kommentoida anonyymisti, voit lisätä vaan kommenttitekstiin kuka kirjoitti, ellet saat muuten onnistumaan. Aina ei vaan jaksa värkätä koneiden kanssa.
  Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja siellä näyttääkin olevan jo kukkijoita. Työt puutarhassa kannattaakin aloittaa varovaisesti ettei heti kipeytä itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella huono ymmärtämään tietokoneen kieltä, joten sen takia ongelmiin tarvitsen usein apua.
   Meille tuli nyt kevätkukkijoille juhlat, kun säätyyppi vaihtui talvesta uudestaan kevääseen.
   Olen nyt puoli vuotta käynyt tekemässä lihaskuntoa, syviä tukilihaksia. Toivon, että siitä on apua myös puutarhassa.

   Poista
 6. Samaa mieltä muiden kanssa eli kiva kuulla sinusta. Tekniikkapulmat ovat ärsyttäviä. Omalla kohdallani kommentointi ei onnistunut, olisikohan siitä pari-kolme vuotta. Ukkokulta poisti jostain asetuksista ruksin, mutta enpä enää muista, mistä.
  Jospa menneen viikon takatalvi jäi vihdoin viimeiseksi tältä keväältä. Ainakin tänään on ollut hieno kevätpäivä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikka ei ole ollenkaan omaa osaamisaluettani. Onneksi puoliso jaksoi kiinnostua asioista, koska oli minulle hieman haastavaa.
   Toivon, että kevät tuli nyt pysyvästi. Ihanat kevätpäivät ovat nyt olleet.
   Minulla on mukava viikonalku, vapaata ja ehkä täydellisimmät säät, mitä olisin edes osannut toivoa.

   Poista
 7. Olin hyvän tosin pois blogimaailmasta, palatessani mullakin oli noita ongelmia aika pitkäänkin ja vieläkin tupsahtelee aina silloin tällöin, mutta hiljalleen olen ongelman kanssa tullut toimeen ja koittanut sitä selvittääkin.

  Takatalvi oli ja meni ja toivottavasti oli viimeinen - on ollut niin pitkä talvi! Ihanaa, kun maasta tupsahtelee kaikkea kaunista syksyllä maahan pudonneiden lehtien alta, syksyllä lumi tuli tosiaan niin aikaisin, että kaikki hommat jäi sikseen. No nyt onneksi on virtaa ja valoa puuhailla!

  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla sitten tarkkana, että tämä vaiva tosiaan voi uudestaan ilmaantua. Onneksi sinäkin olet saanut ongelmat ratkaistua.
   Takatalvea en kyllä kaipaa takaisin. Se olikin tuskaisaa. Ihanaa on, että kevät silti etenee.

   Poista
 8. Hyvä, että miehesi sai selätettyä tietokoneen kommentointi ongelman ja pääsit taas jatkamaan bloggauksia.
  Kaunista keväistä kukintaa puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen, että pääsen taas kommentoimaan. Kovasti jo kukkii.

   Poista
 9. Kiva kuulla kuulumisiasi pitkästä aikaa! Toivottavasti kevät on nyt tullut kunnolla ja takatalvet on muisto vain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takatalvea ei enää toivoisi. Nytkin on jo kevät täällä vähän myöhässä.

   Poista