perjantai 19. heinäkuuta 2019

Prioriteetteja

Kivisen Vilma kommentoi edelliseen postauksen: " Ei naisella voi olla koskaan liikaa kukkapenkkejä." Kiitos Vilma tästä kommentista. Nauroin tälle ääneen. Varmaan liika on vasta sitten, kun kukkapenkit menevät jo naapurin puolelle.


Minulla on selvästi liian vähän kukkapenkkejä. Ihan selvästi. Naisella pitäisi olla kukkapenkkejä enemmän. Ehdottomasti. Joka tarkoitukseen sopivat. Varjoon ja aurinkoon. Alkukesään ja loppukesään ja ehdottomasti keskikesään ja keski-ikään.

Pitää olla joku penkki, jota pitää uudistaa.


Ja joku, joka on niin varjossa ja liian vähämultainen ja kuiva kevään jälkeen, että mikään ei meinaa oikein kasvaa. Mutta onneksi on olemassa kimikkejä.


Pitää olla hassun muotoinen kukkapenkki, joka on tehty puun alle.


Ja niin pitkä tai leveä, mikä ei mahdu kuviin.


Sekä kukkapenkki tai useampi, mitä voi kiertää joka suunnalta, joka kuvissa hukkuu helposti taustaansa, mutta livenä ihan kelpo penkki.


Ja ihan uusi kukkapenkki yläkerrassa, joka on ihan vaiheessa.


Ja toinen uusi kukkapenkki, jossa kuitenkin on jotain vanhaa.Ja se kukkapenkki alakerrassa, joka on vielä pressun alla. Jonka ympäristö kaipaa vielä ankaraa raivaamista.


Aina mahtuu myös niitä kummallisuuksia, jotka eivät ole oikein kukkapenkkejä, mutta eivät nurmikkoakaan ja joka kaipaisi vähän ankaraa kitkemistä.


Ja kummallisia puun alusia, joita ei muista kitkeä.


Olen ylihuomenna menossa juhliin. Samoissa juhlakengissä, joissa olen ollut aika monet juhlat. Jotka eivät enää ole hyvät. Osittain siksi, kun jalassa tapahtuu muutoksia. Mutta kun. Yksien halpojen juhlakenkien hinnalla saa ostettua esim. multaa tai kasveja tai vaikka portin puutarhaan tietämättä, että minne ja miksi se portti tulee lopulta. Eihän tätä voinut jättää ostamatta.


Että semmosta. On ehkä prioriteetit tältä harrastajalta hukassa, mutta minkäs teet. Voisi muuten ehkä sovittaa sen juhlamekon. On nimittäin sellainen tuntuma, että se ei ehkä istu yhtä hyvin kuin viime vuonna. Asiaa olisi voinut miettiä vähän aiemminkin. Ei millään huvittaisi ostaa mitään uutta mekkoa. Hirveän työlästä. Ei ollut kuitenkaan yhtään työlästä pikkasen piipahtaa taimia katsomassa tänään.


On tiedossa ainakin tekemistä, vaikka joutuisi menemään juhliin hieman epäsopivissa kengissä.

24 kommenttia:

 1. Hyvin kuvattu puutarhurin elämää :D Prioriteetit pitää olla kohdillaan, ei juhlakengillä ole niin väliä kun samalla rahalla saa kasan taimia. Monesti ajattelen itse samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tehdä kaikki vaate- ja kenkähankinnat talvella, myös kesäksi. Kesäkautena on vähän haastavaa.

   Poista
 2. Hih, sinulla on prioriteetit kohdillaan ainakin minunkin silmissäni. Voi kun onkin ihana portti, onhan tuosta nyt paljon enemmän iloa kuin jostain koltusta. Vaiheessa olevia kukkapenkkejä täytyy tosiaan myös olla, en kyllä osaa sanoa miksi. Mutta kun se taimien hankinta on niin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portin suhteen ei voinut jäädä miettimään, joten ratkaisu oli valmis nopeasti.
   Taimien hankinta on mukavaa. Ja minulle on myös tärkeää vaihtelua, että saa tehdä ja miettiä puutarhaa.

   Poista
 3. Noniin. Nyt se meidän pihan ongelma selvisi - meillä on aivan liian vähän kukkapenkissä. Jotenkin on nimittäin tuntunut, että jotakin tässä meidän pihassa puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää vain kukkapenkkejä. Jos ei vielä ehdi tehdä, niin seuraavaksi vuodeksi mietintään uuden kukkapenkin paikka.

   Poista
 4. Juu, nämä kaikki kukkapenkit ovat ERITTÄIN tarpeellisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tarpeellisia. Mikään ei ole liikaa, vaikka ei olisikaan ihan täysin onnistunut..

   Poista
 5. Vaiheessa on tiälläkin kukkapenkkejä. Juhliin männään tännään myökin ja vanhassa mekossa. Taimien hankinta onkin mukavoo puuhoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdelle mekolle pitää tulla useampia käyttökertoja ennen kuin mielestäni kannattaa uutta hommata. Kengät saattaa mennä nopeammin vaihtoon. Taimia on kuitenkin hauskempi ostaa.

   Poista
 6. Allekirjoitan täysin, ettei ihmisellä voi olla liikaa kukkapenkkejä tai kasveja ylipäätään. :)
  Ja tiedän niin tunteen myös tuossa uusien hankintojen priorisoinnissa.
  En yhtään jaksaisi kierrellä vaate- tai kenkäkaupoissa, enkä ainakaan kosmetiikkaosastoilla.
  Mutta taimimyymälöissä ei sellaista tunnetta tule koskaan. Aina jaksaa kierrellä ja aina löytyy jostain pennosia kasvihankintoihin. Ja aina löytyy myös autosta tilaa kasvien kuljetuksiin. Pikkuautollakin on niin monet puut saatu tuotua kotiin. ;)
  Myös ajankäytössä huomaan tämän priorisoinnin. Kasviyhdistelmiä ja puutarha-asioita jaksan suunnitella ja pohdiskella vaikka kuinka. Mutta juhliin lähtiessä, alan miettimään vasta samana aamuna, mitä laittaisinkaan päälle.
  Asuyhdistelmät eivät innosta kyllä yhtään niin paljon, kuin kasviydistelmät.
  Onneksi puutarhassa voi haahuilla vaatteissa, mitä kulloinkin sattuu eteen osumaan.
  Mukavaa viikonloppua ja juhlia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhavaatteet ovat harvinaisen helppoja. Ja puutarhaan kelpaa ne vaatteet, joita muualla ei enää voi käyttää.

   Juhliin meneminen on mukavaa, jos vain olisi miettinyt vaatteet ajoissa.. Lahjojen hommaaminen on sentään minulle helppoa.

   Minulla on aika vähän vaatteita, laukkuja ja kenkiä naiseksi. Ja käytän vaatteet usein loppuun. Mutta uusien hommaaminen on joskus jopa tuskaisaa.

   Kiitos ja hyvää viikonloppua myös.

   Poista
 7. Aivan oikein priorisoit! Juhlissa voi potkaista vaikka kengät nurkkaan ja tanssahdella paljain varpain, mutta tarvitset tuohon uuteen kukkapenkkiin kasveja :) En käynyt 15 vuoteen missään ja sitten menin työpaikan juhlaan, ai että oli stressaavaa pukeutua! Voi että on täydellinen portti ja keinu sinulla puutarhassa!!!Korvennun kateudesta juuri...Mitäs kaikkea ihanaa olet shopannut, yritin kasseista tihrustaa, kerrothan vielä tarkemmin kunhan olet ensin juhlinut...Mukavia juhlia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi juhlat eivät ole nyt tanssijuhlat, eivätkä vaadi paljon. Seuraaviin juhliin voisi ehkä sitten hommata miellyttävämmät kengät.
   Keinusta aloin haaveilemaan syksyllä ja hankin sen nyt kesällä. Muuta suurta hankintaa ei sitten tänä vuonna voikaan tehdä. Keinu on ollut jo käytössä ja lisää puutarhan istumapaikkoja.
   Pitää kirjoittaa hankinnat ylös. Myös itseä varten.

   Poista
 8. Täsmälleen, sinulla on prioriteettijärjestys kunnossa. Eikä kukkapenkkejä voi tosiaankaan olla liikaa. Sitä ei kaikki ymmärrä, vaan eipä ole tarviskaan. Ja niihin vanhoihin juhlakenkiinkin voi istuttaa vaikka kukkia tai valaa betonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prioriteettijärjestykseni ei ehkä ole kaikkien mielestä parhain. Minusta kuitenkin ihan hyvä järjestys, ja onneksi on monta ihmistä, jotka ymmärtävät tämän.

   Poista
 9. Samaa mieltä. Kukkapenkkejä ei todellakaan voi olla liikaa. Kasvishoppailu on ehdottomasti parasta shoppailua mitä tiedän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvishoppailu on hauskaa. Ja ei tarvitse sovitella kopissa mitään.

   Poista
 10. Hahaa, juuri näin! Vaateostoksilla käyminen on tuskastuttavinta, mitä tiedän, joten sitä vältellään viimeiseen asti. Onneksi kroppa on mallia "syö mitä haluat, kurveja ei tule silti mihinkään", joten samat vaatteet sopivat niin kauan kuin pysyvät ehjinä. Puutarhaan käytetyistä roposista on sitä paitsi niin paljon enemmän iloa kuin jostain juhlavaatteesta, joten sinulla on ehdottomasti oikea tärkeysjärjestys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joskus tulee ostettua jokin vaate, joten aina ei ihan ole kamalassa pulassa.
   Mielummin kuitenkin kasveja kuin monia vaatteita.

   Poista
 11. Ihana postaus, juuri näin. En ole vain tullut ajatelleeksi asiaa tällä tavalla. Toit hyvän mielen ja hymyn huulille. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa kukkapenkkejä ei ole, näköjään. Onneksi muut puutarhurit ymmärtävät tämän.

   Poista
 12. En voisi olla enemmän samaa mieltä siitä, että kukkapenkkejä täytyy olla runsaasti ja monipuolisesti :)
  Vaateshoppailu on yleensä rasittavaa, jotenkin en koskaan tee yhtä hyviä löytöjä vaateosastolta kuin taimistolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimistoilta voi tehdä ihania löytöjä. Joskus teen kyllä vaatekaupoistakin löydön. Toki niitä tulee harvemmin. Ehkä johtuu siitä, kun niissä käy harvemmin.

   Poista