tiistai 17. marraskuuta 2015

Jotain muuta kuin marraskuista pihaa

Tuli tässä puheeksi puolison kanssa blogini ja blogini Instan kuvat. Olen viime aikoina kuvaillut pihaa vähän laiskasti (valon puute ykkössyynä).  Hän ehdotti, että voisi esiintyä blogini kuvissa ilman paitaa. Ehdotus oli onneksi vitsi. Nauratti kyllä. Mutta piristyin taas tuon kommentin innoittamana laittaa blogiini muuta kuin tämän hetken kasvi- ja pihakuvia. Uhosin kyllä laittavani blogiini äänestyksen puolison ilman paitaa-kuvista. Ainoa vain, että vaikka niitä ylävartalokuvia kuinka haluttaisi, en silti niitä julkaisisi. Jossain se menee puutarhabloginkin raja.

Puoli vuotta sitten, 17.5.2015, tapahtui pihalla kaikkea. Niin paljon, että en ole edes kaikista kukkivista kasveista juuri sinä päivänä julkaissut ottamiani kuvia. Kuinka silloin toukokuussa onkin yläkylläistä, kuin näin marraskuussa vähäistä.

Toukokuussa kukkivat samassa penkissä valkoiset helmihyasintit suurempien hyasinttien vierellä.


Samassa penkissä tarhakylmänkukka heräsi henkiin. Piti vääränlaisessa paikassa välivuoden ja olin varma, että olen yksilön tappanut, kun en sitä löytänyt. Kun etsi oikeasta kohtaa, löysi kukankin. Jos tämä vielä tästä runsastuisi tulevina vuosina.Helmihyasintit ja vuokot rinnakkain.


Lahjana saatu ruusuherukkakin kukki.


Puissa tapahtui kaikenlaista. Hevoskastanja on hidas avaamaan lehtiään ja niissä on monta hassun näköistä vaihetta.


Rusotuomipihlajan kukinta osuu lähes joka vuosi lähelle toukokuun puoliväliä, nyt meni hiukan yli.


Ja toki tulppaanejakin oli pihalla.


Tasan puoli vuotta sitten olimme myös matkalla Tukholmaan aurinkoisella ja tyynellä ilmalla. Mukana oli esikoisen luokka ja rinnakkaisluokka ja iso kasa valvojia.


Ehkä se kaunis kevät tulee taas. Viime kevät oli kylmä, mutta sitä ei kyllä kuvista tajua.

14 kommenttia:

 1. Voi että, näitä ihania aurinkoisia kesäisiä kuvia alkaa olla nyt monessa blogissa. Aina tuota aurinkoa on kiva muistella, edes kuvien kautta, kun sitä ei muuten näe enää.
  Ai sulla on hevoskastanja, onpa jännät lehdet tuossa vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihalla kasvoi hevoskastanja, kun tähän muutettiin. Toisen puun kaadossa se sai kerran osuma, mutta ihmeellisesti virkosi uudestaan kasvuun. Sen lehdet ovat kyllä mielenkiintoiset.

   Poista
 2. Ihania alkukesän kuvia. Silloin oli koleaa, mutta ihmeesti sekin asia on painunut unholaan, eikä varsinkaan tällaisia kuvia katsellessa edes ajattele kylmyyttä. Ja tulivat sitä lämpöä sitten loppukesästä ja syksy oli aivan upea.
  Laitetaanpa haaste, jossa tulee kuvata ukkoja paidattomana kera jonkun hienon kukan. Ei taitaisi minun Ukkokultani suostua, joten unohdetaan ja pysytään näissä puskakuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka- ja kasvikuvat ehkä sopivat paremmin puutarhablogiin kuin paidattomat miehet. ;)

   Poista
 3. Kylläpäs oli kauniita kuvia, ihan tulee kesää ikävä. Muutama kuukausi on vielä elettävä ennen kuin noita elämyksiä voi kokea. Nautitaan sitä ennen lumimaisemista! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole vielä edes lunta. Vain pimeä piha. Kevättä ja kesää tuli myös ikävä, kun viikonloppuna laitoin kesäkuvia (ihmisistä) tilaukseen.

   Poista
 4. Erikoisia lehtiä tuossa hevoskastanjassa aukeamisvaiheessa. Kaunis puu on kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne lehdet ovat niin suuret ja avautuvat pienestä nupusta, että ovat ihan ryppyisiä jonkin aikaa.

   Poista
 5. Kauniita muistutuksia menneeltä keväältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä hämmästyy, kuinka paljon kaikkea oli kukassa puoli vuotta sitten.

   Poista
 6. Voi onko joskus noin ihanaa vielä...olen rakastunut tuohon teidän heppakastanjaan, onpa sillä hauska riippalehtivaihekin. Miehellesi terkkuja, tosi hyvä idea tuo paidaton poseeraus, kyllä me ihan mielellään katseltaisiin täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni ei edes uskonut, että kirjoitan siitä täällä.. Oli pikkasen hämmästynyt, että kirjoitin kuten uhosin. Ei taida siis ihan heti olla tulossa sellaisia kuvia.
   Hevoskastanja on kyllä kaunis puu. Latvus vie vain tilaa, joten meidänkin puu taitaa olla vähän turhan lähellä taloa.

   Poista
 7. Kevätkuvia on aina ilo katsella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevätkuvat ilahduttavat. Teetin vasta koko kesän kuvia ihmisistä ja tapahtumista.

   Poista