maanantai 26. lokakuuta 2015

Viikonloppuretkellä

On paikkoja, jotka näkee joskus eri silmin. Kuten vanhan kotikaupungin. Asuin Imatralla, kunnes lähdin opiskelemaan. Siellä käydään yhä sukulaisissa useamman kerran vuodessa. Syyslomalla lapset olivat vähän kauemmin Imatralla kuin minä. Eilen kävelin pitkästä aikaa Vuoksen lenkin kameran kanssa. Linkissä on luontoreitti, itse en samoillut luonnossa.

Törmäsin albiinosorsa Anskuun.


Oli siellä samassa paikassa ja toisessakin paikassa pari muutakin sorsaa.


Lauantaina nähtiin päivällä Imatran koski kuohumassa eri aikaan kuin olisi ollut koskinäytös. Korjauksia varten juoksutuksia on useammin. Kuvat otettu suurin piirtein samoista kohdista, samalta sillalta kuitenkin.

Tyhjänä


Täynnä


Varoituksia, joita on ihan hyvä noudattaa, enää joka paikasta ei pääse kuikuilemaan niin lähelle uomaa.Kaupunkipuro, joka maksoi paljon, on rakennettu vasta. Sitä myöten olisi kai tarkoitus lohien nousta kutemaan. Olen kuullut myös jonkin epäilyksen äänen tästä.


Imatrankosken kirkko on ehkä eräs vaatimattomampia, mitä olen nähnyt. Sen lähellä on kuitenkin muistomerkki kaatuneille ja sankarihaudat.


Vuoksen lenkin voi kävellä tai pyöräillä. Ajoittain tajuaa, että missä se vesi olisi ilman uomaa. Kun kävelee tätä kävelytietä pitkin, näkee toisella puolella Vuoksen veden korkeammalla kuin toisella puolella olevan autotien.


Kaikkein eniten minua kuitenkin ilahdutti nähdä tämän vuoden ensimmäiset pilkkijät. Tai siis siellä ne varmasti ovat aina, nimittäin Vuoksen kalastuspuistossa. Kalastuspuiston viereinen toiminta on avantouimareille, jotka myös kyllä uivat ympäri vuoden. Vuoksen virtaava vesihän ei ikinä oikein helteiseksi päädy.


Oli oikein mukava ja rentouttava minisyysloma, vaikka ajoinkin viikon aikana pariin otteeseen tuon saman matkan.

Eilen ajeltiin Lappeenrannan ja kummilapsen synttäreiden kautta kotiin. Tänään luin blogeja ja huomasin voittaneeni Kukkaiselämää-blogin arpajaisissa. Kyllä tuntuu nyt onnekkaalta aloittaa uusi viikko.

10 kommenttia:

 1. Kotimaassa on paljon mielenkiintoista nähtävää, mutta helposti sitä tulee lähdettyä kauemmas lomailemaan. Omasta Imatran visiitistäni on jo todella paljon aikaa. Siksi on kiva katsella näitä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma silmä tottuu itselleen tuttuihin paikkoihin. Kotimaassa on kyllä monta kohdetta käymättä.

   Poista
 2. Kivat kuvat. Immola on minulle tuttu paikka.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. Imatra on kaunis paikka. Olen ollut siellä työmatkalla vuosia sitten, olikin mukava katsella kuvia. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää viikkoa sinullekin! Imatra on kaunis paikka. Vesistöjä riittää.

   Poista
 4. Ai sinäkin olet karjalaisia? :) Harvoin on tullut käytyä nykyisin Imatralla, mies oli silloin Imatran ajojen aikaan käynyt joka vuosi. Pari kertaa minäkin, mutta en ole yöpynyt siellä. Kosken kuohut olisi hieno nähdä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllhän mie oon aika ehta karjalaine. Hämäläisten seassa sitä on vaan muuttunut vähäpuheisemmaksi (siis karjalaisten mittapuulla, hämäläisten mielestä olen höpöttäjä), ettei oikein tajua yhtä monisanaisesti vastailla, kuten karjalassa parhaillaan asuvat tekevät. Karjalassa kun ihan vieraatkin ihmisten juttelevat toisilleen ja ihan ilman syytä.

   Poista