perjantai 8. elokuuta 2014

Muka sade

Muka sade on sellainen, että ukkonen jyrähtää päällä, mutta ukkosen jälkeen vesimittarista saa tiristettyä kaksi tippaa vettä. Sade kai tuli jonnekin pari kilometrin päähän. Maa on vain tiellä märän näköinen ja kaikki on kuivaa hetkessä. Lämpötila sentään laski vähän. Teki tukalasta lämpötilasta vähän helpompaa.


Kasteluveden raahaus siis jatkuu. Seuraava oletettu sade on ehkä ensi viikolla.

8 kommenttia:

 1. Meillä oli ihan samanlaine. Eipä siitä pahemmin parista pisarasta vesisaavi täyttyny.

  VastaaPoista
 2. Puutarha kaipaisi kyllä vettä. Pikkasen tänään satoi, mutta muuten on ollut aika kuivaa. Helteellä kukkienkin loisto on mennyt ohi turhan nopeaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä satoi kyllä ihan reippaasti, mutta kun katsoin kukkapenkkiä aamulla, se oli ihan porokuiva! Vaikka oli ihan paljaan taivaan alla. Mutta kaipa se sade jonnekin antoi kosteutta. Ainakin nurmikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt varmaan saisi sataa vähintään se 10 milliä, että se tuntuisi vielä parin tunnin kuluttua. Toivottavasti nurmikkonne sai vähän apua.

   Poista
 4. Tuttu ilmiö tuo muka-sade, sitä tuijottaa herkeämättä ikkunasta ja pitää peukkuja, että sada, sada ;) Yhden ukkoskuuron saimme viime viikolla, tyhjät vesisaavit onnekseni täyttyivät. Toivotaan sadetta teillekin !

  VastaaPoista