maanantai 2. kesäkuuta 2014

Jätskit ja muut herkut

Pihassamme kasvaa jäätelöä. Ostin tulppaanisipuli Ice Creamia viime syksynä. En sitten ottanut pituudesta selvää. Voitte ehkä arvata tuloksen.

Tässä lähikuvassa Ice Cream pari päivää sitten.Tässä lähikuvassa Ice Cream tänään.Japaninakileijan ja laukkojen varsien taustalla.Tässä lähikuvassa penkki, jossa tuo samainen tulppaani oikeasti asustaa. Tehtäväkirjoista tuttu:
Etsi Ice Cream-tulppaani.


Vähän majakka ja perävaunu-olo tuon valkoisen tulppaani Maureenin vierellä tai seassa. Tästä johtuen  (ja toki muista yhtä tyhmistä erehdyksistä) uusi tulppaanipenkki on suunnitteilla näille matalammille lajeille.
Kuvassa taustalla näkyvä (miten en tajunnut tuota autoa kuvatessa) Chevy on yksi syy pihamme nykyiseen kaaokseen, joka kyllä rajataan usein pois kuvista. Talon herra tarvitsee lisää sisätilaa harrastuksilleen. Jotta vaimo (eli minä) kestää tämän vaiheen, tulee onneksi pihaankin pieniä ja isoja muutoksia. (Siis meidän mittakaavassa isoja muutoksia.) Taustalla näkyvät myös muut tämän kevään uutuustulppaanit toisaalla.

Angelique etualalla ja UpStar taustalla.Maytime ja SpringGreen kera näiden ylläolevien. Joukossa hempeys tiivistyy tai jotain. (Ei suinkaan istuttajan tyhmyys tiivisty.)


Nyt näiden tulppujen elinkaari alkaa olla lopuillaan.


Sen verran oli nyt hempeää kuvissa, että en melkein jo äklöttää. Vai olikohan syynä pieni sokeriyliannostus, jota kokeilin ensihoitona pääkipuun. Näköjään särkylääke auttaa sokeria paremmin pääkipuun.

Jotta ei ihan vaan hempeilyksi mene, niin on todettava, että kyllä sitä tummuuttakin löytyy toisaalta kuten Queen of Nightista. Jonka tummuutta Carneval de Nice ja särkynyt sydän vähän taittaa.Mukavaa kesäkuun ensimmäisen kokonaisen viikon alkua!

10 kommenttia:

 1. Tuo jätski on ihana! Niitä oli Keukenhofissa. Mistä löysit niitä? Noihin omiin yön kunigattariini olen tosi pettynyt. Kukinnot eivät olleet kummoisen kokoisia. Ei oo äklöä, vaan ihanan hempeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahdessa on kauppa nimeltä Siemen ja Kone (ei nettikauppaa). Sieltä valitsin pikkupaperipusseihin sipuleita viime syksynä. Eivät olleet valmiiksi pussitettuja. Kuva ostoksista täältä:
   http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/2013_09_01_archive.html
   Jäätelöt olivat suhteessa kalliimpia kuin muut. Olisi siellä ollut muutamaa muutakin harvinaisempaa ja kalliimpaa sipulia.

   Poista
 2. Löysin! :) Herkullinen jäde. Aika hauska, vieläköhän tuosta avautuu? Tais käydä samallailla ku mulle noiden pituuksien kans. Pitkät kasvaa nyt lyhyiden edessä, ei tullu tosiaan niitä pituuksia tarkastettua, tulppaaneista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole avautunut. Valkoinen osa kasvanut korkeutta.

   Poista
 3. Ovat kauniita, eikä liikaa hempeitä :)
  Aina niitä pettymyksiä sattuu noihin ostoksiin, mullakin yksi 25 kpl pussi oli täysi pettymys. Pussin lapussa näyttivät niin kauniilta. Kerrankin aattelin että ostan liloja tulppaneita värilajitelman, mut olivat vaikka mitä väriä, eikä puolet kuki ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eivät minua kamalasti haittaa, opettavaistahan tämä on ja tulee myös tarve tehdä uusi kukkapenkki. Sekään ei haittaa. ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tuli kirjoitusvirhe niin poistin kommentin, mutta sitä ei saakaan täysin poistettua kun tämä ei ole oma blogi. No, yritän nyt kirjoittaa viestin ilman virheitä.

  Sinulla on todella ihania tulppaaneita. Jäätelötulppaani on edukseen lähikuvassa, mutta kauempaa katsoessa valkoiset pitkät tulppaanit vievät huomion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätskitulput yritän ensi vuodeksi saada paremmille paikoille. Sopivat kokonsa puolesta vaikka esikoiden seuraksi.
   Olen vähän hurahtanut tulppaaneihin. Ostan niitä näköjään vähän liikaakin.

   Poista