perjantai 13. kesäkuuta 2014

Lomalla

Nyt alkoi minulla loma. (Jihuu!!) Todella odotettu, niin kuin aina. Lomalla aion lukea ja nukkua ja siistiä rikkaruohojen valtaamaa pihaa. Ja ehkä vähän kaivaa maata. Ja jotain muutakin toki on tehtävä, kuten uida ja viedä lapsia uimaan ja käydä vähän siellä ja täällä ja syödä jätskiä ja grillailla ja hoitaa arkisia lapsiperheen asioita.

Ihan ensin kuitenkin selvitän sen, että mikä paria tomaatintaimeani voisi vaivata. Päädyin kaliumin puutteeseen. Onko kenelläkään tiedossa hyvää vinkkiä kaliumin lisäämiseksi tomaateille?

Haluan lomalla myös valokuvata paljon. Uusi akku kameraan on pakko hankkia, jotta olen sitten valmis Avoimiin Puutarhoihin kahdella akulla.

Ehkä lomalla voisi selvittää myös kasvien nimiä. Niitä on aika monta, jonka nimilapun äärellä olen miettinyt, että tuonkin voisin kirjoittaa ylös. Ja sitten ne laput katoavat ja kulkeutuvat tai hautautuvat maahan ja nimi onkin pian arvoitus. Kuten näiden Geraniumien.Kasvi ostettu alesta eurolla syksyllä. On melko korkea 30-40 senttiä, vähän harvakasvuinen ja kukka on suurehko kurjenpolveksi. Kaunis kyllä suuruudessaan (miksi en ostanut tälle kaveria). (ehkä geraniuma magnificum)

Toinen mysteeri tällä hetkellä on tämä Geranium. Luultavasti siirsin tämän ensin jostain ja nyt en muista, että mistä. Ja milloin tämä on oikeasti ostettu ja mistä. Tällä laholla päällä pitäisi oikeasti jo oppia tekemään merkintöjä.


Tämän kukkia on joskus vaikea saada tarkennettua. Kukka on haalean sininen, silti kaunis. Tämä on tiivimpi ja puskamaisempi ja ehkä 30 senttiä korkea. Vaihtoehtoja on paljon, joten jos en lomalla näitä selvitä, onhan sitten talvella aikaa.

Nettiyhteys tökkii. Epäilen jalkapallon MM-kisoja. Usein viikonloppuiltaisin täällä tuntuu netti pätkivän enemmän. Silloin epäilen aina netin kautta leffojen katsojia. Nyt epäilen fudista. Harmi, kun se pallo ja pallon perässä juoksevat aikuiset miehet eivät oikein kiinnosta.

6 kommenttia:

 1. No ne nuoret vetreät miehet juoksevat sentään reippaina shortsit päällä, toisin kuin jääkiekossa ;-)
  Nyt en uskalla sanoa mitään, kun kurjenpolvia on tsiljoona. Ensimmäinen voisi olla joku jalokurjenpolvi eli kurjenpolviristeymä. Toisella on samanlaiset lehdet kuin nyppykurjenpolvella, mutta en tiedä onko niitä vaaleansinikukkaisia. Omani on valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vielä tarkkailla noita lajikkeita pihalla. Ja kaivaa pihaa lappujen varalta.

   Poista
 2. Mulla on sama ongelma. Hävitän nuo nimilaput ja en koskaan tiedä minkään kasvin lajiketta. No, minkäs teet ;O) Joo, ei urheilun töllötys innosta. Rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista