torstai 19. kesäkuuta 2014

Huovilan puisto

Kesäloma antaa mahdollisuuden extempore poikkeamisiin. Matkalla paikasta A paikkaan B, alkaakin aurinko paistaa ja ei ole kiirettä. "Pieni" poikkeama ja lapsien lahjonta ja voi pysähtyä juoksemaan lampia ympäri. Tai siis liian energinen lapsi juoksee. Omien kuvien valotus on myös vähän pielessä, kun piti pysyä perässä. Poikettiin siis aika pikaiselle Huovilan puiston pysähdykselle.

Huovilan puisto sijaitsee Kärkölän kirkonkylästä. Esimerkiksi valtatie 12 on Hämeenkosken puolelta tienviitat. Toki Kärkölän Järvelänkin kautta sinne pääsee. Pääsymaksu maksetaan kahvilaan, jos kahvila sattuu olemaan auki.


Alueella on opastekartatkin ja Huovilan puiston omien sivujen kautta näkee kasvikarttaakin. Jakotaimia on myynnissä, mutta jakotaimien määrää tai laatua ei tiedä etukäteen.

Alueelle piti joskus tulla kartano. Rahat loppuivat kesken tai jotakin muuta tapahtui ja suunnitelmat muuttuivat. (Omistajan veli kai pelasi itsensa Monacossa rutiköyhäksi.) Joten paikalla on nyt vain perustukset, joiden sisällä kasvaa ruusuja. Kuitenkin puistoon ehditiin ostaa kaikenlaisia kasveja ja rakentaa lampia.


Perustusten sisällä kasvaa eri ruusulajikkeita, joista osa on vasta tulossa kukkaan. Pieniä ja matalia ruusuja, kuten tämä keltainen.


Sekä ruusupuskia. Toki ruusuntuoksua on ilmassa myös.


Perustuksia vartioi lohikäärme.


Perustuksilta voi kävellä kohti lampia koivukujaa pitkin.


Paikalla on kaksi lampea, joita voi kiertää. Penkeillä voi tarvittaessa huilahtaa. Alueella on myös muutamia kukkapenkkejä. Illakot, päivänliljat, ruusut, punapäivänkakkarat ja pionitkin kasvavat lähekkäin. Seuraavalla kerralla otetaan eväät mukaan.Tuulisella säällä kuvaaminen oli myös haastavaa ajoittain. Vähän lämpimämmällä säällä sudenkorentoja olisi ehkä ollut enemmän. Nyt nähtiin vain tämä yksi, josta tuli vain yksi tarkempi kuva. Puiston pääsymaksu on 5 euroa ja kausimaksu 10 euroa. 

4 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis klassinen puisto, lampien äärellä on mukava istua (jos ehtii ;-))
  Ihana tuo kivijalka, vaikka siihen ei koskaan kartanoa tullutkaan. Ruusut kaunistavat sen hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tosiaan on klassinen puisto. Lapset juoksivat kyllä pyrähdyksiä penkeiltä toisille. Jostain syystä minä en tällä kertaa ehtinyt pysähdellä. Ruusut ovat saaneet kyllä kauniin asuinsijan.

   Poista
 2. Aivan ihanalta näyttää paikka. Hienommalta varmaan näyttää paikan päällä.

  VastaaPoista
 3. Kuvat eivät ole parhaimmat. Paikan päällä on ehdottomasti jo pelkkä tunnelma erilainen.

  VastaaPoista