perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pian pioneja

Pian alkaa pionien aika. Olen tästä niin iloinen, sillä viime vuosi meni lähes ilman pioneja, eivät pihan alkuperäiset pitäneet, että kasvupaikkaansa häirittiin. Ostetut ja siirretyt jakotaimet eivät viime vuonna vielä kukkineet. Nyt nuppuja näkyy kaikissa neljässä eri lajissa. Ja pakko tietenkin niitäkin saada lisää. Kuinkas muuten. Ensimmäinen nuppu alkaa näyttää kovin lupaavalta.


Meidän pihamme on melkoisen savista, allaan kallio. Kuitenkin sitä näköjään haluaa pihalleen myös kasveja, jotka eivät kovin hyvin itsekseen täällä menestyisi. Kuivan paikan pikkuiset kasvit pitää laittaa penkin reunalle ja vaikka tiilen päälle, jotta luulevat olevansa kivikossa. Tässä joku patjarikko. Jos jakopaloja saa, ei voi olla ottamatta vastaan.Viime päivinä olen yrittänyt saada istutuksia kuntoon, kun en usko hallan vaaran enää yllättävän. Kummasti menee kaikkeen aikaan. Kalliokielot on nyt pakko siirtää. Toivottavasti selviävät siitä hengistä. Kunhan vain tietäisi, minne ne siirtäisi. Joku joskus kyseli, että mistä kalliokieloja saisi. Näin niitä myytävänä tänä keväänä Multasormessa.


Tässä myös raporttia jäätelöiden kukkinan etenemisestä. Arvioisin tämän Ice Cream-tulppaanin olevan loppusuoralla.Ihan hassu tulppaani.

Hassua viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Uijui, onpa ihana tuo jätsikitulppaani! Ja pioneista tulee varmasti komeita kukkia, tuo pallerokin näyttää niin tiukkaan pakatulta, että :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätski on jännä. Pitää laittaa ne ensi vuodeksi parempaan paikkaan, tuota kukkinan etenemistä on erikoista seurata. Mikään muu ei vielä ole edennyt tuolla tavoin.

      Poista