torstai 5. kesäkuuta 2014

Harvinaista

Harvinaista on tehdä pihalla töitä ilman aikataulua. Lapset lomailevat isovanhemmilla, joten töistä ei ole kiire pois, eikä pihatöistäkään. Tosin pakko on kai välillä nukkua. Hyttyset ovat heränneet, joten se nyt vähän rajoittaa pihalla nautintoa.

Ukkolaukkoja täytyy laittaa parempiin paikkoihin. Löysin jopa ukkolaukkojen ihan pieniä alkuja. En niitä olisi tunnistanut, ellen olisi jonkun blogissa nähnyt niitä. Tosin nekin taitavat tarvita arvolleen sopivan paikan menestyäkseen.


Tulppaaniaika on pian ohi (kuvassa Carneval de nice, China Town ja nysäksi jäänyt Queen of Night). Ja taas huomaan, että välikauden kukkijoita on minulla tänäkin vuonna liian vähän. Tosin pihalla on niin paljon kaikkea muuta tekemistä, että ehtiiköhän tässä edes kasveja ihailla.


Kitkemistä olisi enemmän kuin ehtii (kuvaa ei edes kehtaa esitellä). Istutukset ihan vaiheessa. Nurmikko, eikun rikkaruohikko, kasvaa kohisten ja olisihan muutakin puuhaa. Tänään kuitenkin on ruukkupuutarha alkanut muodostua terasille. Jotain kesäkukkia saatu istutettua. Pieniä hommia eteenpäinkin. Meinasi kuitenkin pihatyöt mennä pipariksi, kun eilen hukkasin istutuslapioni. Meni kauan aikaa ihan hukkaan, kun pyörin levottomana pihalla sitä etsien. Mihinkään en osannut keskittyä, mitään tehdä kunnolla. Etsiessäni lapiota nyhdin jostain vähän rikkaruohoja, mutta en kunnolla. Haahuilin jossain huomatakseni, mitä muuta olen jättänyt kesken tai tekemättä. Oli pakko sitten päättää jatkaa ilman istutuslapiota jotain selkeää hommaa, muuten olisi koko ilta mennyt kehää kiertäessä. Näköjään on ostettava useampi istutuslapio, tämä ei taida olla ensimmäinen kerta, kun sen hukkaan pariksi päiväksi. Tavaroiden hukkaaminen pihalle on turhauttavaa. En kuitenkaan ole näköjään pihalla yhtään sen huolellisempi kuin sisälläkään.

Kauniita päiviä tällekin viikolle!

6 kommenttia:

 1. Heh, hukkuneen istutuslapion arvoitus :-D
  Ihania tulppaaneja! Nyt kaikki todellakin kasvaa kohisten.

  VastaaPoista
 2. Ukkolaukat ovat ihania. Yritän lisätä niitä puutarhaamme. Hollannissa näin niitä myös punaisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen ukkolaukka olisi aika hieno. Pitääkin pitää silmät auki sellaisen ihmeen varalta.

   Poista
 3. Työkalujen hukkaaminen pihalle on ihan normaalia toimintaa - ikävä kyllä. Joskus ne kadonneet sitten tupsahtavat vastaan. Kaikkea työkamaa kannattaa olla pari. Oli kiva tavata! LV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on normaalia. :) Pitää tehdä lista kaikesta tarpeellisesta ja käydä ostamassa lisää. Kiva oli tavata tosiaan ja täytyy pian tavata uudestaan!

   Poista