lauantai 8. heinäkuuta 2023

Huomista odotellessa

Puutarha alkaa olla sen verran kunnossa, että olemme valmiita aukaisemaan huomenna puutarhan portit ensimmäistä kertaa. Aika kauan meni, ennen kuin tuntui, että minä olen tähän valmis ja aikataulu sopii samalla itselle. Tänään vielä leivotaa, kun kuopus pitää kahviota. On ollutkin aikamoinen ensimmäinen kesälomaviiko: omalta tontilta en ole kovin montaa kertaa ehtinyt poistua kovin kauaksi. Jos tänään ei sade tule kovin kovaa, kukkii huomenna vielä joitain pioneja.


Vakka-taimen kasvattaman ja Porkkalan kartanon puutarhamyymälästä ostettu Michiganin lilja kukkii. Teki sellaisen hitaan ilmestymisen, huomasin vasta, kun oli nuppu jo paikallaan. Tämä on nimittäin niin yhden jo kukkineen pionin kainalossa, että teki ilmestymisen salaa.


Keittiön ikkunasta otin myös kuvan keinun viereisestä kukkapenkistä, jossa kukkii pari sormustinkukan kera pari ruusua (Mustialan ruusu ei ole kuvassa), jaloritarinkannuksia, harmaakäenkukkaa ja kurjenpolvea sekä keijunkukkien kukkavanatkin ovat kukassa.



Avoimet puutarhat siis huomenna 9.7.2023 klo 12-17. Toivottavasti sää suosii joka kolkkaa Suomessa, että puutarhavierailut olisivat mukavampia. 

Meidät löytää Päijät-Hämeestä, nimellä Pikku Pähkinä. 

Kivaa päivää kaikille, jotka päivään osallistuvat joko vieraana tai puutarhan avaajana. 

8 kommenttia:

  1. Mukavaa avoimien päivää teille, sää näyttäisi poutaiselta! Itse en pääse harmikseni vierailemaan yhdelläkään puutarhalla, on varmaan laitettava ensi vuonna kaikkien kalentereihin, että olen avointen päivänä varattu kaikesta muusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on itseltäkin jäänyt tapahtuma väliin muiden menojen vuoksi. Kesäisin tapahtuu aina aika paljon.

      Poista
  2. Oijoi, onnekkaita ovat he, jotka pääsevät ihanaan puutarhaasi katselemaan kauniita näkymiä ja huippua kasvikokoelmaasi! Hienoa, että jaksat nähdä vaivaa ja osallistut päivään. Tykkään tuosta pikku pähkinä -nimestäkin💕. Lapsesi jaksaa vielä leipoa tarjolle herkkuja. Voi kun pääsisi kaffelle ja shoppaamaan. Onpa niin upean eksoottinen lilja kuvassasi, mikä löytö 😍

    Jännittävää ja antoisaa puutarhapäivää koko teidän perheelle toivotellen❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen leiponut, lapsi myy ja keittää kahveja. Tuo lilja oli sellainen, johon tartuin heti, vaikka en vielä silloin tiennyt, että mikä se on.

      Poista
  3. Toivottavasti sää suosii teitä! Täällä jo sadetta kaivattaisiin taas.
    Ihana michiganinlilja, tuota olen joskus ihastellut kukassa siellä Vakka-Taimen puutarhoissa, mutta en ole vielä ostanut. Toivon pääseväni sinne käymään tänä kesänä ja sitten on ostoslistalla parikin liljaa. Nuo luonnonlajit ovat milteinpä kauneimpia.
    Mukavaa puutarhapäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri nyt tulee tihkusadetta, sen pitäisi väistyä.
      Michiganinliljaa luulin aremmaksi ja pelkäsin, että se jaksaa yhden vuoden, mutta onnekseni se ei vähästä hätkähtänyt. Toivottavasti pääse Vakka-Taimeen.

      Poista
  4. Puutarhassasi on kaunista katseltavaa. Uskon, että kiinnostuneita tulee. Mukavia hetkiä sinulle ja vieraillesi!

    VastaaPoista