maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kovan onnen alppikärhö

Ostin Alppikärhö Cecilen kesäkuussa vuonna 2013. Sinä vuonna en nähnyt sen kukintaa. Seuraavana keväänä eli viime keväänä lehtokotilot kiipesivät maistelemaan niitä paria kukkanuppua, joten en nähnyt miltä kukka näyttäisi ehjänä.

Nurmikon (tai rikkaruohikon) leikkuun jälkeen ilta-auringossa otin tuosta penkistä kuvan. Alppikärhö kiipeilee huterassa kehikossa, vierellään omenapuu. Juurellaan mm. joku suhteellisen tuuheaksi kasvava Geranium ja jättipoimunlehti vierellään tulppaanien seassa. Taustalla saniaiset ja kalliokielot ja välissä pionia ja jotain muita perennoja.


Eilen huomasin ekan kukan avautuneen. Ihanaa.


Tuon kukkapenkin tämän vuoden projekti oli sen rajojen selkeyttäminen ja ajattelin sen olevan penkin ensimmäinen muutos. Tuuli päätti toisin.

Tänään melkoisen kova puuskainen tuuli kaatoi tuon kevyen ja näköjään lahoamisprosessin aloittaneen tuen. Töistä tullessa huomasin asian, ei onneksi ollut muita tuulivahinkoja sattunut. Kuvaaminen on vähän hätäistä tuulessa ja isojen pisaroiden aloittaessa tanssinsa.

 
 


Vieläkään ei kuitenkaan tullut kunnon sadetta. Tuulee sen verran, että joudun antamaan kärhön makoilla yhden yön ja odotan tuulen tyyntymistä. Saa nähdä, tuleeko nippusiteille ja muille virityksille käyttöä, vai ryhdynkö naputtelemaan uutta tukea. (Okein, korjataan: pyydänkö puoliskoa tekemään asialle jotain.) Ehkä huomenna käyn kuitenkin varmistan läheisen myymälän erään köynnöstelineen hinnan. Sen jota hiplasin vasta, ja jätin kauppaan, koska sille ei ollut paikkaa (eikä oikeastaan rahaakaan).

Toinen juttu kokonaan onkin se, että saako tuota alppikärhöä nätisti pois telineestään näin kukkivana. Sen verran tarkistin, että vielä taitaa olla hengissä.

6 kommenttia:

 1. Tuulet ovatkin olleet koko kevään suurena haittana ja sama näyttää jatkuvan edelleen. Toivottavasti alppikärhösi ei suuremmin vahingoittunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi olevan hengissä, se riittää tällä erää. Tänä iltana täytyy asia tutkia paremmin.

   Poista
 2. Toivottavasti raaskit kuitenkin ostaa sen kauniin tuen. Tuulet ovat aivan karmeat kokoajan. Aika ihana tuo kukkapenkkisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä tuulee aika mukavasti. Ostotuki on nyt harkinnassa. Kiitos kukkapenkki kehusta. Tuosta penkistä pidän tällä hetkellä itsekin, tämä puutarhurointi on vasta niin alussa, että varmuutta ei oikein vielä ole noiden penkkien rakentamisessa.

   Poista
 3. Kaunis olisi kärhö, toivottavasti keksit sille uuden kunnollisen tuen. Mulla alkaa vasta tehdä lehtiä alppikärhö, eikä ole silläkään kunnon tukia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuki oli muistaakseni väliaikainen. Unohdin vain, että se oli tarkoitettu väliaikaiseksi.

   Poista