lauantai 20. kesäkuuta 2015

Suunnitelma B

Olemme olleet esikoisen syntymän jälkeen juhannuksen suvun mökillä, paitsi kerran ja nyt toisen kerran. Tällä kertaa jäimme kotiin viettämään kaupunkijuhannusta. Kotona ulkoilua, grillailua, perhepelejä, puutarhahommia.

Kurjenpolvi, nimetön, joka kasvaa peittäväksi (varjostaa tässä kärhön juuria) ja jonka lehdet ovat aivan ihanan pehmeän samettiset, aloittaa kukintaansa.


Kotona minulla on hommat ihan vaiheessa. Kylmien öiden takia tomaatit ovat yhä missä sattuu, kun hallaharsoa ollut niin vähän. Eli satoa tuskin kamalasti tulee. Niiden istutus on vaiheessa, kun kottikärryt ovat toisessa käytössä, joiden vapautumista ennen pitää tehdä vähän paria muutakin homma. Kumma kierre. Joka tapauksessa 18.6. oli kuulemma suuri kitkentäpäivä, jolloin vähän kitkin ja vähän vahingossa aloitin uuden kukkapenkin laajennuksen. Joka ollut kauan mielessä, mutta joka olisi voinut tietysti odottaa hetken. Tuon painuneen ja kovan savivoittoisen rikkaruohokerroksen kuoriminen kukkapenkin ja puun välistä oli vähän tuskaa maan ollessa kuiva, pieni sade auttoi vähän asiaa.


Puutarhahommat on helppo keskeyttää, kun naapurin pienet koiranpennut ulkoilevat. Kasvien kuvaamisen jälkeen pienten liikkuvien reilun kuukauden ikäisiä karvapalleroita on vähän erilaista kuvailla. Mutta hommat jäivät siis kesken ja tänään jatkan.Kuvitelkaa kymmenen tällaista. Meidän lapset saavat näiden ulkoillessa leikittää. Lapset ovat yhtä hymyä, vaikka noiden hampaat tuntuvat jo varpaissa.

Kaupungissakin on kokkoja, niitä ei tarvitse itse kasata, eikä sytyttää eikä valoa itse. Tunnelma on kohdillaan, vaikka on satoja ihmisiä ympärillä. Veneet, laivat, kalastajat, liitovarjoilijat ja lokit mukana menossa.Hauskaa ja rentoa juhannuspäivää!

16 kommenttia:

 1. No, missä ne koiranpentukuvat???? Koiranpennut ovat maailman suloisimpia otuksia. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin nyt vasta luvan. Muokkaan vähän tuota tekstiä, niin saan sinne parit kuvat sinulle. Varoitan, että rotu on sinulle tuttu.

   Poista
 2. Iiik! Kiitos!! Aivan ihanat! Jokos olet varannut yhden tai kaksi? En kyllä pystyisi mihinkään pihatöihin tuollaisten lähettyvillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten pettymykseksi emme ole varanneet yhtään. Voitko kuvitella, että ollaan näin tiukkiksia. Kummipojan koira tulee syksyllä meille viikoksi hoitoon, katsotaan sen jälkeen, mitä lasten koirakuumeen käy. Tosin pihahommat jää just siihen, kun naapuri huikkaa, että pennut ovat ulkona.

   Poista
 3. Ihanat koiranpennut! Tooosii söpöjä! Hyvää juhannusta teille!

  VastaaPoista
 4. Taimia oon minäkin nyt vasta istutellut sinne ja tänne. Eikä nuo oikein kasva istuttipa tai ei. Onneksi tuli nyt lämmin juhannuspäivä edes. Jospa se tästä lämpiäisi. Mukavaa juhannuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas oli sateinen juhannuspäivä, mutta kaunis aatto.

   Poista
 5. Taitaa ne tomaattisadot näin harrasteljalta muutenkin jäädä aika pieniksi, joten turha stressi pois. Minkäs näille säille mahtaa.
  Herkullisia koiravauvoja. Ei ihme, että lapset ovat innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säiden kanssa ei oikein voi neuvotella. Näin harrastelijan sato onkin aina epävarmaa.

   Poista
 6. Hienoja kokkokuvia! En minäkään ollut mökillä juhannuksena, enkä edes nähnyt kokkoa (kuin vasta sinun kuvissa). Leppoisaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokko olikin hieno ja suuri. Kiitos ja leppoisaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 7. Hauskat pallerot teillä kasvaa naapurissa, lapset on tosiaan varmaan tohkeissaan :) Kaupunkijuhannus on ihan kiva juttu! Tiirailin, että näyttäisi nyppykurjenpolvelta, vaikkapa lajikkeelta Tcschelda (meniköhän oikein tuo nimi...kääk miten vaikea). Sillä on tosiaan ihanat lehdetkin! Kurjenpolvi plus kärhö on mustakin ihan loistava kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta!! Noita lehtiä voi myös silitellä koirakuumeen noustessa liian kovaksi. ;)

   Poista
 8. Kompaan Sametti Hortensiaa, taitaa olla nyppykurjenpolvi. Siinä on ihanat pehmoiset lehdet :) Ihania koiruuksia, hui olisi vaarallista olla moisten lähellä, johan iskisi koirakuume.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin tunnistuksesta. Koirakuume on jo lapsiin iskenyt. Itse tässä koitan olla ihan realistinen. Onneksi pennuille on jo löydetty hyviä koteja.

   Poista