sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Sunnuntai

Tämä viikonloppu on tuntunut tosi pitkältä, tällä kertaa positiivisella tavalla. Osittain ollut syynä se, että on ollut paljon toisistaan poikkeavaa tekemistä.  Ja toisaalta se, että luulin, että olen koko tämän päivän varattuna. Kun sitten olimmekin jo iltapäivällä kotona ilman sen kummempia suunnitelmia, sain bonuksena päiväunet. Päiväunien jälkeen sain ikään kuin taas uuden päivän. Puutarhassani kukkii tällä hetkellä mm. tulppaani Night Club. Kukkavarressa on 1-4 kukkaa. Näitä pitää hankkia syksyllä lisää. Siro, korkea ja myöhäinen.


Tässä penkissä ei ole parhain multa (tiukahkoa savea pääosin, vain omenapuulla ja kärhölle vaihdettu parempi multa) ja paikka tulppaaneille, joten tässä penkissä lähes kaikki tulppaanit ovat yhden kesän iloja.


Puutarhaan en ladannut mitään tavoitteita tälle viikonlopulle. Joten jokainen kitketty rikkaruoho tai rikkaruohomaisesti käyttäytyvä kitketty perenna on taas parempi kuin ei mitään. Tällä hetkellä kitkeminen onnistuu toisissa paikoissa tosi hyvin, olen saanut monta voikukkaa juurineen pois. Toisissa paikoissa taas jää vain maan päällinen osa käteen. Kanadanvuokon kitkeminen juurineen tuntuu juuri nyt mahdottomalta.

SuperHero tulppaani on kerrottu, mutta ei ole auennut liian auki, tänään on kai ollut jo liian väsyttävää pitää kaikkia varsia suorassa, ovat vähän menneet kumaraan. Ehkä nestejänteys alkaa olla surkeassa kunnossa.


Unelmatädyke kukkii näiden tulppaanien vierellä.


Kaikki eiliset ostokset ovat vielä istuttamatta. Tänään olen kastellut vain niitä jo toukokuussa istutettuja perennoja, jotka näyttivät olevan ihan tikahtumassa kuivuuteen. Himalajanesikko näytti ihan kamalalta, onneksi muutama litra vettä virkisti. Kun on tottunut, että joku paikka puutarhassa on aina toukokuussa kosteahko, on vaikea muistaa kastella uusia perennoja sellaisilla paikoilla.

Eilen ostin
- Arovuokko Anemone Silvestnis 'Polish Star' Leviää samoin kuin tavallinen arovuokko, joten pitää olla tarkkana tämän kanssa. saatan vähän katua Kanadanvuokkoni istutuspaikkaa


- vuorijumaltenkukka (edellinen menehtyi)
- Valkovuokko Green Fingers (täytyy merkata hyvin, koska meillä vaeltaa melkoinen määrä ihan tavallista valkovuokkoa kukkapenkeissäkin).
- Isoritarinkannus
- Hopeasyysvuokko (kaikki syysvuokkoni olen tappanut monilla eri tavoin)
- Kuolanpionin siementaimi (2,5e) (joku merkki pitää laittaa, etten kitkiessä tallo)
-Ruusupionin siementaimi (2,5e) (vielä tarkemmin pitää suojella tallomiselta)
- Jaloängelmä
- Valkoinen esikko, Primula Alpicola 'Alba'

Ostoslistassani on yksi asia, jota en nyt ihan kamalasti mieti, nimittäin ennen ostoksia oli päättänyt, ettei yhtään uutta pionia nyt. Pitäisi sitä ennen kaivaa uusi kukkapenkki. Mutta eihän edullisia siementaimia voi vastustaa. Ja nehän ovat niin pieniäkin.

14 kommenttia:

  1. Pienet edulliset taimet täytyy toki hankkia!
    Ihania tulppaaneja ja muuta. Savimaa on mennyt nyt kuivuudessa sellaiseksi betoniksi, ettei siihen saa terävääkään lapiota iskettyä. Monista rikkaruohoista jää vain lehtituppo käteen. Niiden sikurien suhteen toivon, että se riittäisi, kun ovat vain kaksivuotisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sikurien suhteen varmaan onnistut kitkemisen kanssa. Lehtituppo on jäänyt nyt monista käteen. Juuret pysyvät tiukasti maassa.
      Hyvä, että pienien edullisten taimien hankinta saa aina täällä blogin puolella paljon kannustusta.

      Poista
  2. Kauniita kukallisia kuvia <3

    VastaaPoista
  3. Molemmat tulppaanit olivat livenäkin upeita, etenkin tykkäsin tuosta yökerhosta jossa saa yhdessä varressa useamman kukan. Kiitos taimista, ruusut pääsivät tänään maahan, lupasin itselleni kastella niitä erityisen huolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo yökerho on ihana pieni kimppu. Mukava, että omalla pihalla on niin rauhalista yöelämää.
      Jos ne ruusut kupsahtavat, niin saat takuuvarmasti meiltä uusia alkuja.

      Poista
  4. ihania ostoksia! Arovuokkoa en ole saanut omalla pihalla menestymään yrityksistä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin tavalliset arovuokot ovat kuolleet. Ja muilla leviää riesaksi asti.

      Poista
  5. Mistä sinä olet ostanut pionien siemen taimia? Ihastuttavat ostokset sinulla .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Espoon Marketanpuistosta. Siellä oli jonkin puutarhaseuran rouvat myymässä omien puutarhojensa kasveja. En voinut jättää ostamatta.

      Poista
  6. Pionien siementaimia tohon hintaan ei varmasti voi vastustaa, eikä kannata. Kauniita tulppaaneja! Täällä satoi tänään ehkä kolme minuuttia putkeen. Illaksi luvataan vielä sateita, toivottavasti niitä oikeasti tulisi edes hieman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillekin luvattiin tänääm tihkusadetta. Todistajien mukaan tuli kolme pisaraa, yhteensä. Myös yöksi luvattu paria pisaraa. Saa nähdä, onko aamulla mitään sateen jälkiä näkyvillä.
      Pionien siementaimia en voinut olla ostamatta.

      Poista