sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kukkivaa

Olin kaksi ja puoli vuorokautta pois kotoa. Ennen kotoa pois lähtöä olin kiertänyt viime vuonna näihin aikoihin istuttamaani rusokirsikkaa. En nähnyt kukkanuppuja. Eilen kotiin tullessani illalla kiljaisin, perhe luuli, että on jotain ei-toivottua pihalla. Kiljaisu oli ilon kiljaisu.


Onneksi ei oltu kauemmin pois.

Juuri ennen reissuun lähtöä näin myös palloesikon pihalla. Vähän aikaa piti miettiä, että milloin olen sen ostanut. Palloesikko on ostos alemyynnistä syksyllä useamman vuoden takaa. Se oli ensin vain liian huonossa paikassa vuoden tai kaksi, kunnes muistin sen siirtää valoisampaan penkkiin. Ja sieltä se vain tupsahti kukkaan ylläriksi.


Myös aamun valossa uusien kukkivien kuvaaminen on ihanaa. Lämmin paikka tässä.


Muualla myös kirjopikarililjat ovat avaamassa kukkiaan. Täti juuri kertoi aloittaneensa taistelun liljakukkoa vastaan. Käyn vielä kaikki nämä yksilöt läpi tänään huolella. Joka vuosi pari liljakukkoa eksyy tähänkin pihaan, mutta vielä kukotkaan eivät ole olleet suurella joukolla liikenteessä.

16 kommenttia:

 1. Ihanan värikästä! Mitä kanssakasveja muuten käytät tuossa penkissä, jossa on tulppaaneita? Yritän tässä kovasti suunnitella tulppaanipenkin perennoja pitkään kukkivaa penkkiä silmälläpitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanien kanssa on lähinnä kevätkukkijoita. Se on penkki, joka on saanut monta vuotta sitten lähtötuomion, on liian lähellä taloa. Vihreys tulee jo lakastuvista skilloista ja muista nousevista tulppaaneista. Muualla penkeissä tulppaanien kanssa on mm. liljoja, syysleimuja, särkynyt sydän, laukkoja, unikkoa, keltavaleunikkoa, laukkaneilikkaa, tädykkeitä. Ja sitä ja tätä ja tuota. Osaa ostan aina vähän ja testailen, että menestyykö pihalla. Jaan sitten myöhemmin tai ostan lisää.

   Poista
  2. Ja unohdin pionit ja kurjenpolvet..

   Poista
  3. Kurjenpolvia sain juuri minäkin. Taidankin kokeilla niitä tulppaanien rinnalle, josko sitten hyvin peittäisivät lakastuvat lehdet.

   Poista
 2. Katsoin ensin että purppuratuomi kukkii, mutta se olikin rusokirsikka. Kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on pienessä puussa vain muutama kukka. Ehkä parin vuoden päästä jo kokonainen pilvi. On ollut ihana ostos.

   Poista
 3. Kaunista on. Rusokirsikka on tosi kaunis. On niin upeata, että joka päivä tulee esiin jotakin uutta. Upea kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kevät. Osa kasveista nousee salamana kukkaan ja osa taas nousee pikkuhiljaa, kuten muinakin vuosina. Joka päivä on kuitenkin muutoksia.
   Rusokirsikka on kaunis.

   Poista
 4. Pihalla tapahtuu koko ajan kaikkea, ei kauaa voi poissa olla! Ihanasti tuo kirsikka yllätti kerrassaan ja palloesikko! Tämä on melkoista hurman aikaa! Ihanaa äitienpäivää saimme viettää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiiviset yllätykset ovat ihania, siinä kestää sitten ne menetyksetkin.
   Oli täydellinen sää.

   Poista
 5. Voi että miten kaunista, iiks, tuo viimeinen pikarililja-esikkokuva on ihana! Aamun ja illan valoissa tuleekin näteimmät kuvat, keskipäivällä on vaikeaa saada hyviä kuvia, vaikka silloin helposti innoissaan tarttuu kameraan, kun huomaa jotain uutta kukassa.
  Ihanaa, että et missannut kirsikankukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin ne kirsikan kukat. Olin jo varma, että se ei kuki vielä tänä vuonna.

   Aamun ja illan valo on tosiaan lempeä. Vastavalokuvatkin onnistuvat silloin paremmin.

   Poista
 6. Ihanaa, se kukkii :) VUosi vuodelta kukat lisääntyvät. Ihania kukkasia muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana yllätys, että rusokirsikka teki kukkia. Ei vielä suurta määrää, mutta näistäkin kaikista olin todella iloinen.

   Poista
 7. Toivottavasti meidänkin rusokirsikka kukkii pian!

  VastaaPoista