torstai 5. toukokuuta 2016

Hyvä ilma, parempi mieli

Ilta-aurinko tuo ihanan valon. Sen pehmeydessä moni asia näyttää kauniilta. Tänään ehkä avautuu eka tulppaani. Joko pieni Persian Pearl esikoiden taustalla.


Tai vanha Apeldoorn (joka kaikkein lämpimimmillä paikalla).


Omenapuun viereen istutin oransseja krookuksia. Ajatellen, että sieltä ne näkyvät kauas. Hah. Enpä lukenut krookuksen kokoa. Sen kuvaamiseen tarvittaisiin makroa. Kyseessä laji Orange Monarch. On sellainen tulitikkuaskin kokoinen se kukka. Eli tähän penkkiin ensi vuodeksi jonkinlainen määrä krookuksia, siis värikkäitä. Ja pikkasen suurempia.


Illalla aurinko valaisi rusotuomipihlajan nuput. Joka kevät ne kukkivat aika lailla viikon sisään. Pikkasen jälkeen toukokuun puolivälin. Aina jännään kukinnan ajoitusta.On niin hyviä ilmoja, että tekisi mieli olla uhkarohkea ja istuttaa kummallisen muotoiseksi kasvavat tomaatit lopullisille paikoilleen. Tiedän vain, että hallan vaara kestää vielä niin pitkään, että en millään pystyisi kaikkea suojaamaan. Täytyy malttaa mieli vielä pitkään ja jatkaa jo aloitettua kasvien ruodaamista ulos ja sisään.

Parempi, mutta malttamaton mieli.

10 kommenttia:

 1. Kasvun juhlaa, joka päivä pihalla on uusia yllätyksiä. Tomaatit ovat herkkiksiä, niiden kanssa kannattaa olla varovainen, yöt ovat vielä kylmiä. Tänä viikonloppuna istutan perunaa, saaviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun juhla on ollut huikea. Sen näki selvästi, kun oli pari päivää pois kotoa.

   Poista
 2. Jännittävää odottaa kuka tomaatti ehtii ensimmäiseksi! Heh, mäkin istutin syksyllä Orange Monarchia ja tein saman minihavainnon. Tosin se taisi enemmän ilahduttaa minua kumminkin, niiden suhteen ei varmaan ollut toiveita näkyä kauas, kun en tällaista edes ajatellut. Nyt siinä kukkii matalahko narsissi 'Jetfire', jossa on ihana oranssi torvi, suosittelen sitä lämpimästi jos sulla ei jo ole sitä! Se näkyy, oikein loistaa.
  Ihanan isot kukkanuput jo tuomipihlajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuput tuomipihlajassa ovat vain suurentuneet.
   Minun täytyy ehdottomasti lisätä narsisseja. Olen alkanut suunnitella jonnekin sellaista suurta aluetta narsisseista. Voi olla, että vielä tänä syksynä en sitä ehdi toteuttaa, pitää vielä laittaa pienempiä määriä kukkapenkkeihin ja niiden laitamille.

   Poista
 3. Mulla on taas niin runsaasti tomaatin taimia että osa sai mennä jo kasvihuoneeseen. Hallaöitä en kyllä toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone voi olla hallalta suojassa. Toivottavasti hallaa ei tulisikaan.

   Poista
 4. Vaikeaa tässä lämmössä on pitää maltti mielessä. Minullakin on paljon tomaatintaimia ja lisää vielä tulossa, joten vein tomskuja kasvariin. Kävin kyllä laittamassa harsoja, mutta aikamoinen riski niiden paleltumisesta on olemassa.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis tuo eka kuvasi.
  Nyt nautitaan lämmöstä ja auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringosta ja lämmöstä on kyllä nautittu.

   Poista