torstai 13. elokuuta 2015

Tämän vuoden retki Huovilan puistoon

Autuaan olon Cheri muistutti minua Huovilan puistosta. Olen siellä vieraillut aikaisemminkin, mutta en muistaakseni tähän aikaan vuodesta. Ja muutenkin tuolla pitäisi muistaa käydä joka vuosi. Nyt kävin viimeisen kesälomapäiväni kunniaksi ihan yksin, kun lapset olivat koulussa. (Viime kerralla lasten kanssa meno oli vähän hoppuista.) Olisin tuolla voinut olla kauemminkin, mutta nämä arjen aikataulut alkavat jo tuntua.

Huovilan puisto on englantilaistyylinen puisto, jonka omistaa Kärkölän kunta. Opaskierrokset lähtevät kello 13. Olen sellaisella ollut joskus ja siksi on helppo nykyisin kulkea tuolla yksinkin. Tuonne piti rakentaa kartano, sen kesken jääneissä perustuksissa on ruusutarha.


Hiekkakäytäviä pitkin kävellään ja näkymiä on monenlaisia. Kuten kaunis suihkulähde.


Suihkulähteen ja pienien patojen lorinaa kuuluu siellä täällä.


Hiekkakäytäviä pitkin kuljetaan, kuten puiston säännöissäkin lukee.Siellä täällä on penkkejä istuskelua varten, joskus kasvien ympäröimänä.


Ja voi myös seurailla lampien sorsia.


Ja reippailijoille löytyy myös luontopolkua vähän haasteellisemmassakin maastossa.


Minulla oli aikaa alle kaksi tuntia, joten siinä ei paljon lähdetä kiipeilemään, kun pelkkä lampien ympäri käveleminen vie oman aikansa.


Saatikka lumpeiden kuvaaminen.Tai lentävien ihmeiden kuvaaminen ja seuraaminen.
Kerrosbaari.


Tulossa tai lähdössä.


Perhosia.

Ostin muutaman taimen. Tällä kertaa lehtoängelmän ja vaaleanpunaisen harjaneilikan. Ne mahtuvat jo olemassa oleviin kukkapenkkeihin. Uusia suunnitelmia on mielessä, ja toivottavasti jonkun ehtisin niistä toteuttaa loppukesän ja syksyn aikana.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen paikka, jonne täytyy varmaan tehdä oma retki. Luin myös Cherin jutun ja Omapiha-lehdessä oli myös Huovilasta juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä kannattaa käydä joskus, jos on siellä suunnalla. Kahvilatoiminta ja opastoiminta loppuu jossain vaiheessa loppukesällä tai syksyllä. Muistaakseni.

      Poista