sunnuntai 2. elokuuta 2015

Elokuun alku

Minulla alkoi taas pieni loma ja taidan ehtiä vähän enemmän perehtyä taas puutarhan hoitoonkin. Tänään oli pakko ikuistaa muutamia aurinkokuvia. Aurinko on tänä vuonna ollut harvinaista. Liljoista Madras hehkuu auringossa


Ja Monte Negro näyttää tummanpunaista väriään.


Kultahelokki saa hehkua lisää ikkunasta heijastuvasta auringosta. Taustallaan varjossa oleva tummalehtinen syyskimikki ei oikein edes erotu.


Viime syksynä päätin hankkia vähän laukkoja. Kokoerot ovat melkoisia. Pallerolaukka on pikkuinen ja alkaa vasta nyt punertua meidän pihallamme. Vertailuna ukkolaukan kuihtumassa oleva kukinto.


Pallerolaukka ja purppurakeijunkukan kukinnot nojailevat yhdessä rusotuomipihlajan runkoon.


Ja sitten tähtilaukan koko. Voi, että mikä ongelma tulee olemaan tämän jatkosijoitus. Matala varsi, mutta mahtava säde kukinnolla. Hukkuvat nyt täysin muiden perennojen alle. Jos suoraan sanon, en kyllä nyt oikein meinaa keksiä, että mihin nuo laittaisi, etteivät huku muiden perennojen joukkoon.


Voi olla, että laitan ne vielä vuodeksi johonkin, kun eihän sitä tiedä, kukkivatko enää toisena vuonna. Vaikka en ihan ole näistä vakuuttunut omiin penkkeihin, en silti raaski vain heittää pois.

Tämä kesä on opettanut nauttimaan auringosta heti, kun se pilkahtaa. Sillä seuraavasta tunnista ei tiedä. Tänään satoi rakeita ja ukkosti nätin päivän päätteeksi.


Juuri ehdin hakea loput pyykit ulkoa sisälle minuuttia ennen sadetta. Nyt nautin jo kovasti pelkästä puolikkaasta aurinkopäivästä.

10 kommenttia:

 1. Komeat laukat! Onpa teillä sadellut...huh...jo riittäisi sateet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut paljon kuuroja viime aikoina, mutta muualla on satanut enemmän.

   Poista
 2. Kauniit laukat mulla nousee nyt kaksi mysteerikasvia jostain sipuleista.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa lomaa! Hienot kuvat liljoista, meillä ne ovat vielä nupuilla. Minulla on vähän sama ongelma tuon tähtilaukan kanssa, tekee niin älyttömän suuren kukinnon lyhyeen varteen, että jää muiden sekaan. Mietinnässä on, mitä sille oikein tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kuvittelin tuon tähtilaukan suhteet erilaiseksi. Ensi vuonna sitten ehkä jotain muita laukkoja.

   Poista
 4. Niin on opittu täälläkin ja jopa harmittaa jos aurinkopäivänä on sisällä.

  VastaaPoista
 5. Hienoja liljoja sinulla. Oikein hyvää lomaa myös, nyt ilmat hellii lämpöä kaipaavia. Alliumit ovat vaikeita, itse olen tullut vähän siihen tulokseen etten ehkä pidä niistä kovin paljoa. Toivottavasti löydät hyvän paikan "pallollesi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään nuo suuret Alliumit eivät nyt ihan olleet sellaisia kuin kuvitelmissani. Nyt on mukavaa, kun liljakukkoja ei ole tänä vuonna juuri näkynyt. Liljat ovat suhteellisen ehjiä.

   Poista